Αγροτική Οικονομία

«ΑγροΝέα» με ζέστη και El Ninio

Περισσότερα...

Τα βοοειδή το 2020, το 2021 και το 2022 αντιστοίχως: 631.521, 614.066 και 581.598 σε 10.865, 10.180 και 9.533 εκμεταλλεύσεις (μέσος όρος το 2022: 61 βοοειδή/εκμετάλλευση). Οι χοίροι: 742.963, 758.942 και 741.639 σε 5.906, 5.156 και 4.783 εκμεταλλεύσεις (μ.ό.: 155,1 χοίροι). Τα πρόβατα: 7.721.800, 7.690.930 και 7.378.357 σε 56.761, 52.353 και 51.014 εκμεταλλεύσεις (μ.ό.: 144,6 πρόβατα). Οι αίγες: 3.149.008, 3.135.087 και 2.960.884 σε 36.978, 33.346 και 32.037 εκμεταλλεύσεις (μ.ό.: 92,4 αίγες).

Το σύνολο του ζωικού κεφαλαίου (βοοειδή, χοίροι, πρόβατα, αίγες), εκφρασμένο σε ζωικές μονάδες (ΖΜ), παρουσίασε μείωση. Συγκεκριμένα για το έτος 2022 το σύνολο των ΖΜ ήταν 1.637.970, οι οποίες κατανέμονται ως εξής: 412.099 ΖΜ αντιστοιχούν στα

Περισσότερα...

Των κτηνοτρόφων τα παιδιά πριν πεινάσουν…

Περισσότερα...

 

Ανταπόκριση 6 Ιουλίου 2023

Πραγματοποιήθηκε η τακτική συζήτηση της Τετάρτης, στις 5/7/2023, του ανοιχτού διοικητικού συμβουλίου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής με αναφορές σε πολλά θέματα, υπό την προεδρία του κ. Γιάννη Κοντογιάννη.

Στη δημόσια συζήτηση, με την τεχνική οργάνωση της κ. Μάγδας Κοντογιάννη (κτηνοτρόφου, Μενίδι, 693 2094231), ακούστηκαν οι: κ. Δημήτρης Ρουκάς, κ. Αθηνά Μιχαηλίδου, κ. Θανάσης Νόβας, κ. Ζαφείρης Ναστούλης, κ. Ηλίας Ευαγγελόπουλος, κ. Μιχάλης

Περισσότερα...

Η οικοτεχνική τυροκόμηση και το περιβάλλον

Περισσότερα...

 

Η χρήση του κινητού τηλεφώνου για μόλις 2 λεπτά παράγει 47 κιλά CO2, ποσότητα που προκύπτει από την παραγωγή 4 με 5 κιλών συμβατικού παραδοσιακού σκληρού τυριού από τον στάβλο μέχρι το τραπέζι!

Σε αυτό κατέληξε στην εισήγησή του «Οικοτεχνικά τυροκομεία: Μια καινοτόμα λύση στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα» ο κ. Δημήτριος Ρουκάς, Τεχν. Γεωπόνος, Επιστημονικός Συνεργάτης Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, υπ. διδάκτορας Ζωοτεχνίας της Σχολής Γεωπονικών

Περισσότερα...

«ΑγροΝέα» χωρίς να επηρεάζονται από τις εκλογές

Περισσότερα...

 

Στα τρόφιμα εστιατορίου το ποσοστό των εισαγόμενων προϊόντων ανέρχεται σε 74,4% για τα ξενοδοχεία 1 αστέρα, 62% για τα ξενοδοχεία 2 αστέρων, 35,7% για τα ξενοδοχεία 3 αστέρων, 28,8% για τα ξενοδοχεία 4 αστέρων και 39,6% για τα ξενοδοχεία 5 αστέρων («Τουρισμός και αγροδιατροφή στην Ελλάδα», διαΝΕΟσις, meatnews.gr, 15/6/2023, σ.σ. οι ξενοδόχοι παίρνουν επιδοτήσεις, χρηματοδοτήσεις από την Ελλάδα, επιδοτήσεις για εργαζόμενους, δωρεάν εκπαίδευση στελεχών, τεράστιες υποδομές, διευκολύνσεις

Περισσότερα...

Τα «ΑγροΝέα» στο Λιδωρίκι Δωρίδας

Περισσότερα...

 

H μείωση της χοιροτροφίας, λόγω της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στην Κίνα, δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία στην Ελλάδα, διότι δημιουργήθηκε έλλειψη στην ηπαρίνη. Η ηπαρίνη χρησιμοποιείται σε ασθενείς που υποβάλλονται σε μεγάλα χειρουργεία ως αντιμετώπιση του κινδύνου θρομβοεμβολικών επεισοδίων. Παράγεται κατά 90% από την Κίνα για όλο τον κόσμο. Για την ώρα οι ελλείψεις αντιμετωπίζονται με εισαγωγές από το εξωτερικό με τη δαπάνη υπέρογκων ποσών (meatnews.gr

Περισσότερα...