900x600-arthro_diatr-.jpg

 

Τα ταξίδια είναι μια απόλαυση και μια ευκαιρία να ανακαλύψουμε νέα μέρη, κουλτούρες και γεύσεις.

Όμως, μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρήσουμε μια ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια των ταξιδιών, καθώς είμαστε συχνά εξουθενωμένοι από το πρόγραμμά μας, τις απαιτήσεις του ταξιδιού και την περιορισμένη πρόσβαση σε υγιεινά τρόφιμα.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί τρόποι να διατηρήσουμε την υγιεινή διατροφή μας και να απολαύσουμε τα ταξίδια μας χωρίς να αισθανόμαστε ενοχλημένοι ή αποξενωμένοι από την καθημερινότητά μας.

1. Προετοιμασία πριν το ταξίδι:

Μια καλή προετοιμασία πριν το ταξίδι μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.

Φροντίστε να προμηθευτείτε υγιεινά σνακ και συσκευασμένα γεύματα που μπορείτε να πάρετε μαζί σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε μια λίστα με υγιεινά εστιατόρια ή καταστήματα υγιεινών τροφίμων στον προορισμό σας.

2. Ενυδάτωση:

Είναι σημαντικό να παραμείνετε ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια των ταξιδιών. Φέρτε μαζί σας μπουκαλάκια νερού και προσπαθήστε να πίνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Επίσης μπορείτε να έχετε μαζί σας φρούτα εποχής, τα οποία ενισχύουν τον οργανισμό τόσο σε ενυδάτωση όσο και σε θρεπτικά συστατικά.

3. Επιλογή υγιεινών τροφίμων:

Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών, προτιμήστε υγιεινά τρόφιμα όπως φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς.

Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα γλυκά, τα οποία μπορεί να σας κάνουν να νιώθετε κούραση και διαταραχές στο πεπτικό σύστημα.

4. Έλεγχος των μεριδίων:

Προσπαθήστε να ελέγχετε τις μερίδες σας κατά τη διάρκεια των γευμάτων.

Μπορείτε να ζητήσετε μικρότερες μερίδες σε εστιατόρια ή να μοιράζετε τα γεύματα με την παρέα που σας συντροφεύει για να μειώσετε την κατανάλωση θερμίδων.

5. Ενδιαφέρον για το ντόπιο φαγητό:

Μια απόλαυση των ταξιδιών είναι η δοκιμή ντόπιων γεύσεων.

Αντί να αποφεύγετε το τοπικό φαγητό, αναζητήστε υγιεινές επιλογές και δοκιμάστε νέα πιάτα που είναι φρέσκα και τοπικά.

Τα ταξίδια μπορούν να είναι μια ευκαιρία να απολαύσουμε νέες εμπειρίες και γεύσεις, αλλά μπορεί επίσης να είναι πρόκληση για τη διατροφική μας ισορροπία.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές και επιλέγοντας υγιεινές επιλογές, μπορούμε να διατηρήσουμε μια ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια των ταξιδιών και να απολαύσουμε την εμπειρία μας χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία μας.

 Γράφει,

Έλενα Κούτση

Κλινικός Διατροφολόγος

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn