stentoras-to-emvathrio-pou-tou-mathan-na-leei.jpg

«Η Ελλάδα θεωρεί τις ΗΠΑ στρατηγικό εταίρο και σύμμαχο, τον μοναδικό, θα τολμούσα να πω. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα οι ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα σε μια πιο μόνιμη βάση, όχι μόνο στον Κόλπο της Σούδας, αλλά επίσης στη Λάρισα, στον Βόλο, στην Αλεξανδρούπολη…»

Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, 10 Οκτωβρίου 2018

Και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα

«…Κοιτάξτε, υπάρχουν δομές τέτοιες οι οποίες θα ήταν πολύ ενδιαφέρον για την Ελλάδα να έρθουν κοντά μας. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε πλέον μπει σε μια περίοδο που έχουμε νέα είδη απειλών. Υπάρχει ο κυβερνοπόλεμος, υπάρχουν οι δορυφορικές πληροφορίες, υπάρχουν πάρα πολλά νέα μέσα, τα οποία οι ΗΠΑ τα έχουν αναπτύξει και η παρουσία τους στην Ελλάδα θα μπορεί να μας βοηθήσει πάρα πολύ και στη δική μας αμυντική πολιτική. (…)
»…Θέλω να σας πω ότι οι ΗΠΑ πλέον με αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει χτιστεί με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό έχουν αναθέσει ουσιαστικά στην Ελλάδα τον ρόλο του κέντρου του άξονος σταθερότητας και προς τα νότια με την Κύπρο και το Ισραήλ, αλλά και χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως είναι η Αίγυπτος, η Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο Λίβανος και άλλες, αλλά και προς τα βόρεια με την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, μια χώρα που δεν είναι στο ΝΑΤΟ, και την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας…»

Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, 10 Οκτωβρίου 2018

Κέρδισες παράταση, μα έχασες εμένα

«…Δικαιωθήκαμε όταν λέγαμε ότι η υπόθεση αυτή θα είναι μια υπόθεση που θα τραβήξει πάρα πολύ. Είδαμε ότι το 70% των Σκοπιανών δεν είναι διατεθειμένο όχι μόνο να βρει λύσεις, αλλά ούτε να υποχωρήσει στη σκληρή στάση της διεκδίκησης εδαφών και της παραχάραξης της ιστορίας. Ξεκινάει μια νέα, μια καινούργια εποχή, που πιστεύω ότι μεταθέτει ακόμα και τη συμφωνία που κάναμε με τον Αλέξη Τσίπρα για τον Μάρτιο για πολύ αργότερα προκειμένου να αποφασίσουν και από την άλλη πλευρά το πώς θα κινηθούν. Θεωρούμε μεγάλη δικαίωση το ότι τον Ιούνιο δεν ανατρέψαμε την κυβέρνηση, όπως ήθελε ο κ. Μητσοτάκης για να αποφύγει την έξοδο από τα μνημόνια και την πάταξη της διαφθοράς. Παραμένουμε σταθεροί και συνεπείς στη θέση μας και στην εντολή που λάβαμε από τον ελληνικό λαό. (…)
»…Είναι ένα σενάριο που κυκλοφόρησε ο Γιώργος Παπαδάκης. Λυπάμαι πολύ γιατί τον αγαπώ, είναι ένα σενάριο που το έπαιξε μόνος του και ενώ το διαψεύσαμε αρνήθηκε να βγάλει τη διάψευση που κάναμε και προσπάθησε να φτιάξει μια κατάσταση που δεν υφίσταται καν σαν άρωμα. Εγώ τέτοιου είδους σενάρια τα οποία διακινούνται από συναδέλφους σας χωρίς να τα διασταυρώνουν τα θεωρώ ανάξια και απαντήσεως…»

Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις μετά από συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ, 2 Οκτωβρίου 2018

ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, τρέμουν τ’ όνομά σου

«…Είχαμε λοιπόν την ευκαιρία ένας χώρος περί τα 21 στρέμματα να βρίσκεται στην ιδιοκτησία του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, όπως επίσης μικρές περιοχές γύρω από το γήπεδο, για τις οποίες είχαμε ξεκινήσει έναν διάλογο με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την παραχώρηση χρήσεως, όπως προέβλεπε ο νόμος, για 100 χρόνια με ένα αντίτιμο για να προχωρήσει το γήπεδο. Αποφασίστηκε τελικά αυτή η παραχώρηση να γίνει χωρίς αντίτιμο, δηλαδή να γίνει δωρεάν προς όφελος του ΠΑΟΚ. Έτσι είμαστε σήμερα εδώ με την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης κα Νοτοπούλου και την υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κα Κόλλια και ανακοινώσαμε στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ότι παραδίδουμε εντός των επομένων ημερών με τροπολογία αυτή την περιοχή των 21 στρεμμάτων στον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ όσον αφορά τη χρήση του, αλλά και όλα τα δικαιώματα τα οποία προκύπτουν από γύρω περιοχές που έχουν καταπατηθεί…»

Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις από επίσκεψη αυτοψίας εγκαταστάσεων του ΠΑΟΚ, Τούμπα, 10 Σεπτεμβρίου 2018

Όλο το έθνος προσκυνάει σώβρακα και φανέλες

«…Γύρω από την Τούμπα υπάρχουν περιθώρια προς δρόμους και μικρά οικόπεδα του Ταμείου Εθνικής Άμυνας. Αυτός ο περιβάλλων χώρος, που δεν εξυπηρετεί σε τίποτα, ζητήθηκε από την ΠΑΕ να συζητήσουμε το πώς μπορεί να παραχωρηθεί προς τον ΠΑΟΚ για να δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας και νέο γήπεδο. Η παροχή είναι το 5% της αντικειμενικής αξίας του οικοπέδου που δίνουμε. Είχαμε καταλήξει στα 19.000 τον μήνα, ο ΠΑΟΚ είπε μας ζητάτε ένα ποσό που δεν δεχόμαστε να το πληρώσουμε, όταν σε άλλες ομάδες δόθηκαν εκτάσεις, ξεκινήσαμε τη διαδικασία για τον χώρο που ανήκει το ΤΕΕΘΑ, γιατί υπάρχουν χώροι που έχουν καταπατηθεί από το Δημόσιο. Ο πρωθυπουργός έχει επιθυμία να το προχωρήσουμε και να το λύσουμε άμεσα, μέσα στις επόμενες μέρες. Βρήκαμε λύση με το ΤΕΕΘΑ προκειμένου ο χώρος να δοθεί χωρίς αντάλλαγμα, για τους αξιωματικούς –για να μη χάσουν την περιουσία– θα μεταφέρουμε έναν συντελεστή σε άλλο κτίριο και μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, που θα ανακοινώσει και άλλα πράγματα για την Τούμπα, θα επισκεφτούμε τον ΠΑΟΚ, και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα το κλείσουμε. Βλέπω να γίνεται ένα στολίδι στον Τούμπα που να μπορεί να φιλοξενήσει ημιτελικό Europa League, ένα γήπεδο που θα παρέχει ασφάλεια, να μην έχουμε δυσάρεστα που θα γίνεται «τσόντα» η μία κερκίδα στην άλλη. Από ό,τι έχω καταλάβει, θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη ο Σαββίδης. Στον Ερασιτέχνη θα παραχωρηθεί, αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω σε μέτρα. Μπορούν και για τη δημιουργία άλλων υποδομών χρήσιμα για το γήπεδο, τον χρόνο 240.000 συν το 5%, λίγα τα μέτρα αλλά καθοριστικά για τη δημιουργία-επέκταση του νέου γηπέδου. (…)
»…Οι οπαδοί δεν φταίνε σε τίποτα, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού δεν έχω τίποτα και μακάρι να γίνεται ένας ωραίος αγώνας και να κερδίζει ο καλύτερος. Αλλά όταν οι οπαδοί χρησιμοποιούνται από τον πρόεδρο είτε να μην μπει φυλακή είτε για να απειλεί το κράτος, τότε υπάρχει πρόβλημα, και αυτό δυστυχώς το είδαμε να γίνεται αρκετές φορές, ιδίως με τη σημερινή διοίκηση του Ολυμπιακού και τον κ. Μαρινάκη, ένας άνθρωπος που διώκεται για ναρκωτικά, για χρηματοδότηση μεταφοράς ναρκωτικών, για λαθρεμπόριο, δεν μπορεί αυτός ο άνθρωπος να χρησιμοποιεί τους αγνούς οπαδούς μιας ομάδας σαν όπλο για να επιτίθεται σε αυτούς που θεωρεί ότι δεν είναι διατεθειμένοι να σιωπήσουν υπέρ του. Κι εγώ είμαι από εκείνους που δεν σιωπούν και ανεξάρτητα αν ήταν στον Ολυμπιακό ή στην ΑΕΚ το ίδιο θα έκανα. Οι οπαδοί δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται, οι διοικήσεις είναι προσωρινές, έρχονται και φεύγουν, έχουν υποχρέωση και οι ίδιοι να προασπίσουν τις ομάδες τους. Να παίρνουμε τα παιδιά μας να πάμε στο γήπεδο, το σκέφτομαι όμως, το αποφεύγω γιατί δεν είμαι από τους ήρεμους. Στον αγώνα του πόλο η αδερφή μου είναι προπονήτρια, η κόρη της παίκτρια και να ακούει τα εξ αμάξης, δεν το δέχομαι, είναι απαράδεκτα αυτά. Μιλάμε για εκτελέσεις, για διαιτητές που παίζουν 99-1, δεν το δέχεται κανείς σώφρων άνθρωπος. Πρέπει να παρέχουμε τη δυνατότητα να πάνε οι άνθρωποι άνετα στο γήπεδο, να μην έχουμε στημένα, πληρωμένους και εκφοβισμένους διαιτητές. Τους τινάζουν τα αυτοκίνητα, τους καίνε τα σπίτια, μιλάμε πια για μαφία…»

Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Arena FM 89,4, Θεσσαλονίκη, 6 Σεπτεμβρίου 2018

Κι απόψε στη σκοπιά πονάει η μοναξιά

«…Οι Σκοπιανοί αξιωματούχοι, ο ίδιος ο πρωθυπουργός τους και ο υπουργός Εξωτερικών με προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας δυναμιτίζουν οποιαδήποτε προσπάθεια εξεύρεσης λύσης. Η αναφορά σε μακεδονικό έθνος είναι αντίθετη σε κάθε συμφωνία. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να εξοργίζουν τον ελληνικό λαό, ο οποίος θα έχει τον τελικό λόγο ανεξάρτητα από το δημοψήφισμα και τις συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια».

Πάνος Καμμένος σε παρέμβαση στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., Βιέννη, 30 Αυγούστου 2018

Είδα ένα αντρίκιο μάτι να νερώνει το κρασί

«…Δεν θυμάμαι σε άλλες κρίσεις να αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός την πολιτική ευθύνη. Το πιο εύκολο είναι σε μια τέτοια κρίση κάποιος να κρυφτεί και να μην εμφανιστεί. Ο πρωθυπουργός ήταν εκεί και η στάση του ήταν συνεπής. O πρωθυπουργός δεν απέδωσε τις ευθύνες στον στρατηγό άνεμο. Ήταν εκεί, παραμένει εδώ, το πρωί επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και νομίζω πως αυτό είναι υπεύθυνη στάση. Εγώ θα ήθελα να ζητήσω και από την αντιπολίτευση να δούμε αυτή την τραγωδία σαν Έλληνες, να αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν, αλλά από κει και πέρα να σταθούμε στο πλευρό αυτών που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. (…)
»…Θέλω όμως να σας διαβεβαιώσω πως στο θέμα της πολιτικής ευθύνης, να σας πω, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως όλοι μας, από τη θέση που έχουμε και την ευθύνη που φέρει ο καθένας με την εμπλοκή του στην τεράστια αυτή τραγωδία, βεβαίως και ψάχνει να βρει τι καλύτερο μπορούσε να κάνει. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, όλοι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι καλύτερο. (…)
»…Επειδή με προβλημάτισαν όσα μου είπε ο πολίτης, ζήτησα επιχειρησιακή εικόνα από όλα τα μέσα. Είναι αλήθεια πως στην περιοχή, στο Κόκκινο Λιμανάκι, εκεί δηλαδή που μας είπαν πως δεν είδαν μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, με τις συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη τη στιγμή πράγματι μέσα του Πολεμικού Ναυτικού δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν. Τα μέσα όμως, όπως φαίνεται και από τις εικόνες, επιχειρούσαν και διέσωσαν πολίτες μετά τη ζώνη του ενός μιλίου, που επιχειρούσε το Λιμενικό Σώμα. Όσον αφορά τα ελικόπτερα, αυτά δεν σταμάτησαν να πετάνε. Τα διαθέσιμα δύο ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού, με κατευθύνσεις από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, πετούσαν συνεχώς και φώτιζαν την περιοχή το ένα μετά το άλλο. Ο κάτοικος είχε δίκιο στην αρχή, γιατί έλεγε πως τις απογευματινές ώρες δεν είδα κανέναν. Όντως δεν ήμασταν εκεί τις απογευματινές ώρες, το ελικόπτερο άρχισε να πετάει μόλις σκοτείνιασε…»

Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη Τύπου για την τραγωδία στο Μάτι, 30 Ιουλίου 2018

Στην απάνθρωπη δική σου αναισθησία

«…Υπάρχει η εγκατάσταση ενός πρόχειρου στρατηγείου, το οποίο βοηθάει και στη διεκπεραίωση προβλημάτων που έχουν να κάνουν με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Όπως γνωρίζετε, έχουμε ήδη ανακοινώσει δεκαήμερη άδεια για όλα τα μέλη των οικογενειών των πληγεισών περιοχών. Ανακοινώσαμε χθες από το ΓΕΕΘΑ την άμεση μετάθεση των στελεχών και των στρατευσίμων που είναι μέλη οικογενειών των πληγεισών περιοχών, από τον Έβρο, από τα νησιά, οπουδήποτε και αν βρίσκονται. Παράλληλα δίνουμε τη δυνατότητα αναβολής στράτευσης για όλους τους στρατεύσιμους που προέρχονται από αυτές τις περιοχές. Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μεταφερόμενων μονάδων μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί, αλλά θέτουμε στη διάθεση της τοπικής αυτοδιοίκησης μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Εδώ, στην περιοχή της Ραφήνας, δεν έχει χρειαστεί. Στην περιοχή του Δήμου Μαραθώνα έχουμε ειδοποιήσει τον δήμαρχο, ο οποίος νομίζω ότι θα έπρεπε να ήταν εδώ κατά τη διάρκεια της σημερινής μας επίσκεψης. Γνώριζε ότι θα έρθουμε. Του δίνουμε και τη δυνατότητα να ηλεκτροδοτήσει τα αντλιοστάσια αν αυτό δεν γίνει από τη ΔΕΗ σήμερα. Μαθαίνουμε όμως ότι η ΔΕΗ θα αποκαταστήσει το ρεύμα. Έχουμε και τη δυνατότατα παροχής νερού μέσω υδροφόρων, που έχουν αναπτυχθεί σε όλη την περιοχή, αλλά και ισχυρών μονάδων αφαλατωτών…»

Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις κατά την επίσκεψη σε πληγείσες περιοχές, 26 Ιουλίου 2018

Ένα αστείο χαζό εγώ χωρίς εσένα

«Δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαδικασία στο ΝΑΤΟ αν δεν τελειώσει το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ και αν δεν περάσει η συμφωνία από την ελληνική Βουλή. Δηλώνω ξεκάθαρα, αναλαμβάνω την ευθύνη, ότι δεν θα έρθει σε κύρωση η συμφωνία με τα Σκόπια στη Βουλή αν δεν αποφασίσει ο ελληνικός λαός, εκτός αν η συμφωνία έρθει με 180 βουλευτές. Όταν λέω να ερωτηθεί ο λαός, αυτό γίνεται με δημοψήφισμα ή εκλογές. Αν έρθει η συμφωνία με 151 ψήφους, θα αποσυρθώ από την κυβέρνηση και θα πάω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να του πω ότι αίρω τη στήριξή μου σε αυτή την κυβέρνηση και πρέπει να πάμε σε εκλογές».

Πάνος Καμμένος σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, 3 Ιουλίου 2018

Δυο τραμπούκοι, δυο τραμπούκοι πάνω στην καναβουριά

«Ο στόχος είναι ο εκφοβισμός που είχε και σαν αποτέλεσμα εχθές στα Χανιά, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης όπου η υπουργός Τουρισμού κα Κουντουρά ήταν παρούσα, να έχουμε ένα στημένο τηλεοπτικό σόου, όπου με επικεφαλής τον πρώην κρατούμενο των φυλακών κ. … (σ.σ. διεγράφη λόγω GDPR), που είχε κατηγορηθεί και τιμωρηθεί για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης, με στελέχη της Χρυσής Αυγής αλλά και υπαλλήλους συγκεκριμένου επιχειρηματικού ομίλου έγινε μια προσπάθεια δημιουργίας κλίματος κατά των ΑΝΕΛ, ενός κλίματος το οποίο θα οδηγούσε, όπως εκείνοι επιθυμούσαν, στο να φυλλορροήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Βλέπω τα πρωτοσέλιδα τα σημερινά, όπως και τα σχόλια κάποιων δημοσιογράφων. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι οι ΑΝΕΛ δεν φυλλορροούν. Τα ίδια ακριβώς λέγαν το 2015, όταν καταφέραμε και ξαναπήραμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Τα ίδια ακριβώς λέγανε το 2012, όταν ο ελληνικός λαός μας ξανάστειλε στη Βουλή μετά από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Τα ίδια λέν’ και σήμερα. Θέλω όμως να είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι αυτού του είδους η προπαγάνδα η οποία γίνεται σε βάρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν θα μείνει αναπάντητη. Ζητάμε ομόφωνα, άμεσα τη δικαστική διερεύνηση με εμπλοκή του εισαγγελέα. Δίνουμε όλα τα κινητά μας τηλέφωνα, της Κ.Ο. αλλά και των στελεχών μας στη διάθεση της Δικαιοσύνης προκειμένου να αποδειχθεί ποιος προσπαθεί, ουσιαστικά σε συνέχεια αυτών που ειπώθηκαν και μέσα στη Βουλή, να καταλύσει το πολίτευμα. Γιατί περί καταλύσεως του πολιτεύματος πρόκειται η προσπάθεια αυτή, η οποία γίνεται για εκφοβισμό στελεχών ενός δημοκρατικού κινήματος».

Πάνος Καμμένος έπειτα από κοινή συνεδρίαση Κ.Ο. και Ε.Γ. των ΑΝΕΛ, 20 Ιουνίου 2018

Όπου πίκρα και ορφάνια και φτωχολογιά

«…Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου αυτό που έχουμε ως φυλακτό είναι οι Ένοπλές μας Δυνάμεις. Οι Έλληνες ενωμένοι θα τους τσακίσουμε. Δεν θα μπορέσουν να φέρουν τη διχόνοια στον ελληνικό λαό, και αυτό το αποδεικνύετε πρώτα από όλα εσείς που είστε σήμερα εδώ μαζί με το μόνιμο προσωπικό, οι εθνοφύλακες. Στέλνουμε ένα μήνυμα αποτροπής, ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και ένα μήνυμα ότι αν τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό ελληνικής γης, θάλασσας ή αέρα, θα αντιμετωπιστούν όπως τους αντιμετωπίσαμε στους παγκόσμιους πολέμους, όπως το 1821 και όποτε ο ελληνισμός εκλήθη να αμυνθεί. (…)
»…Θέλω να ευχηθώ στον καθέναν σας και στην καθεμιά ξεχωριστά καλή Ανάσταση. Η Ανάσταση της πατρίδας έρχεται χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και αυτό που όλοι μας πρέπει να σκεφτούμε αυτές τις μέρες που θα είμαστε στα σπίτια μας ή στις μονάδες μας είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο όμηροι, κρατούμενοι στις φυλακές της Τουρκίας. Θα τους βγάλουμε, θα τους απελευθερώσουμε, θα γυρίσουν πίσω. Αποτελεί στόχο μας και καθήκον μας. Η σκέψη μας είναι κοντά τους και αυτά λέμε στους γονείς τους. Δεν πρόκειται να παρακαλέσουμε κανέναν, θα ζητήσουμε να εφαρμοσθεί το διεθνές δίκαιο και όλοι μας έχουμε το μυαλό μας στους δύο συναδέλφους μας, στα αδέλφια μας που βρίσκονται αυτή τη στιγμή κρατούμενοι, όπως βρέθηκαν κρατούμενοι και αιχμάλωτοι πολλοί κατά τη διάρκεια της ιστορίας του ελληνικού έθνους.
»Καλή Ανάσταση. Καλές γιορτές. Η Παναγία να είναι κοντά σε εσάς και στις οικογένειές σας και πιστεύω ότι και στην Ικαρία με τις αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν από τη στρατιωτική ηγεσία μπορούμε να πούμε ότι είμαστε πολύ πιο έτοιμοι, όπως και σε όλα τα νησιά μας, να αντιμετωπίσουμε τις απειλές. Χάρηκα ιδιαίτερα που είδα καταδρομικές επιχειρήσεις από τους εθνοφύλακες. Θα δοθεί η δυνατότητα να περνούν και σχολεία, και σήμερα παρουσιάζουμε και την πρώτη γυναίκα εθνοφύλακα, ελπίζοντας μέσα στους επόμενους μήνες να έχουμε πλέον πιστοποιήσει την παρουσία γυναικών εθνοφυλάκων…»

Πάνος Καμμένος σε ομιλία προς το προσωπικό στο πλαίσιο άσκησης στην Ικαρία, 4 Απριλίου 2018

Χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγο

«…Δυστυχώς οι προκλήσεις τον τελευταίο καιρό και στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στον εναέριο χώρο, με τις συνεχείς παραβιάσεις, παραβάσεις και υπερπτήσεις, με τις προκλητικές δηλώσεις που γίνονται από υπεύθυνα και από μη υπεύθυνα άτομα στην Τουρκία, αλλά και το τελευταίο γεγονός της ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ενός αξιωματικού και ενός υπαξιωματικού, που ήταν αποτέλεσμα ενός απλού μεθοριακού επεισοδίου, δυστυχώς δείχνουν ότι η Τουρκία αντί να ακολουθεί έναν ευρωπαϊκό δρόμο, που όλοι επιθυμούμε, ακολουθεί έναν άλλο δρόμο. (…)
»…Στο σημείο αυτό θέλω να διευκρινίσω, επειδή γράφονται πολλά και σήμερα στον Τύπο, ότι στην Ελλάδα η κυβέρνηση –και πιστεύω και όλος ο ελληνικός λαός– δεν έχει διαφορετικές απόψεις. Η Ελλάδα θεωρεί ότι αυτό το απλό γεγονός, το οποίο έχει συμβεί πάρα πολλές φορές στα σύνορα, που θα μπορούσε να καταλήξει εύκολα στην επιστροφή των αξιωματικών, η Τουρκία επέλεξε να το οδηγήσει στη Δικαιοσύνη, φυλακίζοντας σε φυλακές υψίστης ασφαλείας δύο Έλληνες αξιωματικούς. Δύο αξιωματικούς που είναι μέλη και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και φρουρούν τα ευρωπαϊκά σύνορα, ανήκουν σε έναν νατοϊκό στρατό, επέλεξε να τους οδηγήσει σε φυλακές υψίστης ασφαλείας αντί να τους απελευθερώσει…»
Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις από την αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», Πάφος, Κύπρος, 10 Μαρτίου 2018

Ay, in Rumania iz dokh git

«…Το μήνυμα το οποίο θα μεταδοθεί εδώ στη Ρουμανία όπως επίσης στην Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ είναι ότι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε εύρος προκλήσεων και απειλών που απαιτούν συνολική προσέγγιση και αντίληψη, καθώς και σταθερή πολιτική βούληση, ώστε η αντιμετώπιση να είναι αποτελεσματική.
Μαζί θα δημιουργήσουμε ένα τόξο σταθερότητας, το οποίο θα ξεκινά από τη Ρουμανία, θα συνεχίζει στα Βαλκάνια με τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Ελλάδα, την Κύπρο έως και το Ισραήλ και την Αίγυπτο και όλες τις μετριοπαθείς χώρες της Μέσης Ανατολής, ώστε στην περιοχή μας να εδραιωθεί η ειρήνη, η στενή συνεργασία και η σταθερότητα για το μέλλον των λαών μας. Η Ρουμανία και η Ελλάδα έχουν αποδείξει ιστορικά ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Ο ελληνικός λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ ότι η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ξεκίνησε από εδώ, από το Βουκουρέστι. (…)
»…Δαπανούμε πολλά χρήματα για την άμυνα και για τη Συμμαχία. Ωστόσο να είστε σίγουροι –και αυτό το μήνυμα το στέλνουμε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση– ότι είμαστε επίσης έτοιμοι για στενή συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας ώστε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και να ενισχύσουμε την ανάπτυξη της οικονομίας μας. Μια τέτοια συνεργασία με τις γειτονικές μας χώρες μπορεί να συνεισφέρει στην άμυνα, την ασφάλεια, την έρευνα και ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Εργαζόμαστε για την ειρήνη και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ειρήνη. Παράλληλα όμως ζητάμε από όλες τις χώρες της περιοχής να επιδείξουν σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, σεβασμό στη Συμμαχία, στα υπογεγραμμένα και στα συμφωνηθέντα.
Ενημέρωσα τον υπουργό Άμυνας της Ρουμανίας για το περιστατικό που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή με την Τουρκία. Αυτή τη στιγμή σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Έλληνες ομήρους, έναν αξιωματικό και έναν υπαξιωματικό. Ζητώ την υποστήριξη του Ρουμάνου υπουργού Άμυνας για την άμεση απελευθέρωση αυτών των νατοϊκών, Ευρωπαίων και Ελλήνων στρατιωτικών…»
Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις έπειτα από συνάντηση με τον Ρουμάνο ομόλογό του στο Βουκουρέστι, 9 Μαρτίου 2018

Σώσε με... δώσ’ μου να πιώ το δηλητήριο

«Στο πλαίσιο της συνάντησης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ είχα τη δυνατότητα να ενημερώσω τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ αλλά και τους υπουργούς Άμυνας των συμμαχικών χωρών για την τελευταία συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή των Ιμίων, για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία ξεπερνά τα όρια του ανεκτού, μια συμπεριφορά που δεν είναι απλώς απέναντι σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Είναι μια συμπεριφορά απέναντι στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γι’ αυτό τον λόγο ενημερώθηκε το στρατιωτικό συμβούλιο ότι η Τουρκία, πέραν της παραβιάσεως των εθνικών χωρικών υδάτων, προχωρά σε παραβίαση των ευρωπαϊκών χωρικών υδάτων και αμφισβήτηση του ευρωπαϊκού εδάφους. Το γεγονός του εμβολισμού του πλοίου της Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Λιμενικού Σώματος, έχει να κάνει ακόμα και με τον εμβολισμό ενός πλοίου της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής, ενός περιουσιακού στοιχείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είχα τη δυνατότητα να επιδείξω οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο πέραν πάσης αμφισβητήσεως καταρρίπτει κάθε τουρκικό ισχυρισμό. Αναμένω τις αντιδράσεις των συμμάχων».
Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις έπειτα από ενημέρωση του γ.γ. και των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, 14 Φεβρουαρίου 2018

Η πρόγνωσή σας ασφαλής: Θα πέσει η πόλις

«…Να πω στους Έλληνες πολίτες ότι θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς γιατί οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν το ισχυρότερο εξοπλιστικό πρόγραμμα, που είναι οι άνθρωποί τους, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι στρατεύσιμοι, οι εθνοφύλακες και το σύνολο του ελληνικού λαού. Χρόνια πολλά. Καλά Χριστούγεννα».

Πάνος Καμμένος με την ευκαιρία των χριστουγεννιάτικων καλάντων στο ΥΕΘΑ, 23 Δεκεμβρίου 2017

Δεν έχω κάτι να προσθέσω. Δεν θέλω κάποιον να εκθέσω.

Δημήτρης Φυντάνης

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn