Αγροτική Οικονομία

Ανοικοδόμηση, με την Κοινωνία των Πολιτών

Περισσότερα...

Η πανδημία covid-19 επιτάχυνε τις εξελίξεις και η νέα, μετά covid-19 εποχή, προσφέρει πολλές περισσότερες δυνατότητες στους πολίτες και τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών να μετέχουν και να συνδιαμορφώνουν τις αποφάσεις, αλλά κυρίως και να τις υλοποιούν «από τα κάτω».

Στατιστικά, κάθε 250-300 χρόνια διαφοροποιείται το πολιτιστικό περιβάλλον της δυτικής κοινωνίας, όπου ζούμε σήμερα. Τον Μεσαίωνα, διαδέχθηκε η Αναγέννηση, μετά είχαμε την Βιομηχανική Επανάσταση και από ότι φαίνεται θα ακολουθήσει η κοινωνία της Γνώσης, άλλοι την λένε εποχή 4.0.

Στατιστικά η περίοδος προσαρμογής από το ένα περιβάλλον στο καινούργιο διαρκούσε 30-40 χρόνια. Η περίοδος αλλαγής από την Βιομηχανική

Περισσότερα...

«Ο κλάδος των δασικών διεφθαρμένος κατά 90% …»

Περισσότερα...

Την Τετάρτη, 21 Απρ 2021, στις 12.00 οργανώνεται δημόσια διαδικτυακή συζήτηση για τους δασικούς χάρτες με συντονιστή τον Δημήτρη Μιχαηλίδη.

Αναζητώντας την αιτία της καθημερινής διαχρονικής ταλαιπωρίας πολλών συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των κτηνοτρόφων εντοπίσθηκε στο site της ΠΕΔΔΥ (https://www.peddy.gr/pages/peddy1.asp?id=148&cat=2) το Δελτίο Τύπου/26-2-2006/ΠΕΔΔΥ όπου μεταξύ πολλών άλλων αναφέρεται ως μονομερής ο χαρακτηρισμός (απόσπασμα) από πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδος … «ο κλάδος των δασικών είναι διεφθαρμένος κατά 90%» και ότι «οι δασικοί μάχονται για ίδιο όφελος- και βέβαια θα χάσουν την μάσα».

Αν ως συντεχνία οριζόταν «η ένωση

Περισσότερα...

Πρόσκληση στο Όραμα 2040

Περισσότερα...

Προσκαλούνται όσοι ενδιαφέρονται για τις διαδικασίες της Κοινωνίας των Πολιτών, την Τετάρτη, 14 Απρ 2021, στις 12.00, στην πλατφόρμα zoom, αλλά και εναλλακτικά στο facebook στο προφίλ Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα και στο προφίλ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΌΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, στην παρουσίαση του «ΟΡΑΜΑ 2040 υπαίθρου Αττικής»

Την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για την Τετάρτη, 14 Απρ 2021, στις 12.00, απευθύνει ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής κ Γιάννης Κοντογιάννης, προς όλους τους συμπολίτες της υπαίθρου της Αττικής, και περιμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ανταπόκριση στην ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ των εκπροσώπων φορέων και δομών της Αττικής, στο

Περισσότερα...

Παραμονή Χριστουγέννων με «Αγρονέα»

Περισσότερα...

Υποτιμημένη εργασία. Υδραυλικός αλλάζει τσιμούχα σε 5' με 30 € «μαύρα» και παραπονείται διότι δεν βρίσκει εργάτες για τις ελιές με 25 € το 8ωρο (Pagoniko, Facebook, 7/9/2020).

Μετά Covid. Την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020, στις 12.00 με 15.00, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής Άγιος Γεώργιος μετείχε στο συνέδριο «drive in» (που άλλαξε τόπο λόγω καραντίνας) με θέμα: «Οι αγρότες οδηγούν τη μετά κορονοϊό εποχή». Το πρωτότυπο συνέδριο που οργανώνει το Skywalker - Εργασία στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Υπάρχει τρόπος» εξασφάλιζε τους κανόνες υγιεινής λόγω πανδημίας, επειδή οι φυσικά συμμετέχοντες θα βρίσκονταν μέσα στα αυτοκίνητά τους. Αλλά ταυτόχρονα εξασφαλιζόταν η διαδραστικότητα των συμμετεχόντων, αφού θα μπορούσαν με τη χρήση

Περισσότερα...

«Βέτο» από Ελλάδα, Ιταλία και Τσεχία στο εμπρόσθιο σύστημα επισήμανσης τροφίμων στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας

Περισσότερα...

«Βέτο» άσκησε η Ελλάδα μαζί με άλλες δυο χώρες στο εμπρόσθιο σύστημα επισήμανσης Τροφίμων κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου yπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στην ίδια κατεύθυνση με την Ελλάδα κινήθηκαν η Ιταλία μαζί με την Τσεχία, με τις τρεις χώρες να μην επιτρέπουν να περάσει το σχέδιο συμπερασμάτων του Συμβουλίου με το οποίο προτεινόταν να υιοθετηθεί ένα σύστημα εμπρόσθιας επισήμανσης των τροφίμων που ως κύριο του άξονα θα είχε τον χαρακτηρισμό του τροφίμου σε σχέση με τα διατροφικά του χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο υπουργός

Περισσότερα...

Αγροτικά και άλλα νέα της εβδομάδας

Περισσότερα...

Γεωργικός τομέας. Ο γεωργικός τομέας ήταν ζωτικής σημασίας για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ικανοποιητικά, μέχρι στιγμής, την πανδημία, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας. Ωστόσο, ένα από τα βασικά διδάγματα της κρίσης είναι ότι, σε ορισμένους τομείς, πρέπει να είμαστε περισσότερο ανεξάρτητοι από τις εισαγωγές από τρίτες χώρες, για παράδειγμα, στην περίπτωση των ζωοτροφών ή των κτηνιατρικών φαρμάκων. Συμφωνήσαμε να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στους τομείς αυτούς. Ταυτόχρονα, εκφράστηκε ικανοποίηση για την αύξηση της ευαισθητοποίησης και της εκτίμησης της περιφερειακής παραγωγής και των γεωργών μας κατά τη διάρκεια της κρίσης. Στόχος μας είναι να το εδραιώσουμε! Αυτό όμως δεν σημαίνει κλείσιμο ή

Περισσότερα...