Αγροτική Οικονομία

Αγρο..Νέα στο stentoras.gr

Περισσότερα...

 

Η 3η Εθνική Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, στις 25/4/2024, εισηγήθηκε την άρση των έκτακτων υγειονομικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά της Covid-19. Για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ), τα Θεραπευτήρια Χρονίως Πασχόντων (ΘΧΠ), τις κλειστές δομές φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία και τα παραρτήματα Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας των Περιφερειών, η οικεία Διοίκηση μπορεί να προχωρά σε λήψη τυχόν επιπρόσθετων μέτρων αξιολογώντας τους εκάστοτε επιδημιολογικούς παράγοντες. Παραμένει, ωστόσο, η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19, και για τον λόγο αυτό συνιστώνται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο εμβολιασμός και η αντιιική θεραπεία για αυτούς

Περισσότερα...

Αγρο..Νέα στο stentoras.gr

Περισσότερα...

 

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκαν από τη Βουλή ο νόμος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στους τομείς: α) της διαχείρισης υδάτων, β) της διαχείρισης και προστασίας των δασών, γ) της αστικής ανθεκτικότητας και πολιτικής, δ) της καταπολέμησης της αυθαίρετης δόμησης, ε) της ενεργειακής ασφάλειας» και τρεις τροπολογίες. Το νομοσχέδιο επί της αρχής ψηφίστηκε με 159 «υπέρ» έναντι 136 «κατά» και 1 «παρών» κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας. (ΑΠΕ-ΜΠΕ, dasarxeio.com, 26/4/2024, σ.σ.: Έχω πολλές επιφυλάξεις…)

Ποινή φυλάκισης 5 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων στην τέως εισαγγελέα

Περισσότερα...

Γυναίκες από τη Φυτιά στον Άγιο Αντώνιο

Περισσότερα...

 

Στις 9/5/2024 η ομάδα πρωτοβουλίας γυναικών Φυτιάς Βεροίας (Ημαθία), με συντονίστρια την κυρία Τασούλα Τσέου, επισκέφτηκε τον Γυναικείο Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγίου Αντωνίου Θέρμης (Θεσσαλονίκη, www.aianton.gr) και ενημερώθηκε από την κυρία Δέσποινα Ιωαννίδου για τις εμπειρίες τους κατά την προσπάθεια δημιουργίας γυναικείου συλλογικού συνεργατικού σχήματος.

Είχε προηγηθεί συνάντηση-συζήτηση στις 29/4/2024 στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο Φυτιάς, με τον πεπειραμένο συνεταιριστή κύριο Θοδωρή Παπακωνσταντίνου (Γενικός Γραμματέας Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίας Μαρίνας «Αγρός» Βέροιας, που είναι μέλος της ΕΘ.Ε.Α.Σ. - Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών) και τον κύριο Δημήτριο Μιχαηλίδη (συγγραφέα του βιβλίου «Σκέψεις για την Κοινωνική

Περισσότερα...

Οι πολεμιστές του 40’ ακόμα περιμένουν την Ανάσταση

Περισσότερα...

 

Οι πολεμιστές του 40’ ακόμα περιμένουν την «Ανάσταση», μετά από την 76ετή συνεχή προσβλητική ταλαιπωρία-γολγοθά από τη συμπεριφορά της δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα που φουντώνει την οργή των πολιτών για την έλλειψη σεβασμού.

Η πατρίδα ευγνωμονούσα, αλλά χωρίς οικονομικές δυνατότητες, με τον νόμο 751/1948 υποσχέθηκε από ένα οικόπεδο στον κάθε πολεμιστή της πατρίδας της δεκαετίας 1940, στον νομό από όπου επιστρατεύτηκε, και στην προκειμένη περίπτωση στον νομό Θεσσαλονίκης, σήμερα Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Εβδομήντα έξι (76) χρόνια μετά την απόφαση της Ελληνικής Βουλής, η Δημόσια Διοίκηση (δημόσιοι υπάλληλοι και εκλεγμένοι πολιτικοί)

Περισσότερα...

Αγρο..news

Περισσότερα...

 

Γρίπη των πτηνών εντοπίστηκε στο γάλα αγελάδων! Διεξάγονται έρευνες για να καθοριστεί για πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να επιβιώσει ο ιός στο γάλα στις ΗΠΑ. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνέστησε σήμερα την εφαρμογή «λογικών» μέτρων διατροφικής ασφάλειας, όπως τη χρήση παστεριωμένου γάλακτος. «Παρατηρούμε τώρα ότι πολλά κοπάδια αγελάδων προσβλήθηκαν, σε αυξανόμενο αριθμό αμερικανικών πολιτειών, κάτι που δείχνει ότι πρόκειται για μια νέα φάση όσον αφορά τη διάδοση του ιού στα θηλαστικά» Ουενκίνγκ Ζανγκ, επικεφαλής του παγκόσμιου προγράμματος του ΠΟΥ για τη γρίπη. Γενεύη. Τα κρούσματα του ιού Α (Η5Ν1) μεταξύ των ανθρώπων είναι σπάνια και συνδέονται με την επαφή τους σε άρρωστα ζώα ή την επαφή τους με μολυσμένο περιβάλλον. Οι

Περισσότερα...

Επίσκεψη μελέτης (Field trip) στη Θεσσαλία

Περισσότερα...

 

Πραγματοποιήθηκε στις 22, 23 & 24 Απριλίου 2024, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, επίσκεψη μελέτης «Field trip δημοσιογράφων της AG-PRESS/Ευρωπαϊκή Επιτροπή» με 19 δημοσιογράφους από ΜΜΕ της ΕΕ (4 από ΜΜΕ της Ελλάδος) που εξειδικεύονται σε αγροτικά θέματα, με οργάνωση της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας & Αγροτικής Ανάπτυξης (DG Agri) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το αντικείμενο της δημοσιογραφικής αποστολής ήταν: «Η ποικιλομορφία του ελληνικού αγροτικού τομέα και η επισήμανση της ανταπόκρισης της ΕΕ στις φυσικές καταστροφές που έπληξαν τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις στη Θεσσαλία».

Το πρόγραμμα της «EC/DG AGRI field trip to Greece/Thessaly, 22-24/4/2024» περιελάμβανε μεταξύ

Περισσότερα...