Αγροτική Οικονομία

ΑγροΝέα

Περισσότερα...

 

«Όταν θα αντιληφθούμε την αληθινή φύση του ζώου και τη σχέση του μαζί μας, τότε θα ανοιχτεί ένα βασίλειο του πνεύματος πλατύτερο από το ανθρώπινο βασίλειο», καθηγητής Π. Μαρτινέτι, Πανεπιστήμιο Μιλάνου. Ο σεβασμός στη φύση και στα ζώα είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας. Ας σκεφτούμε την πηγή ύπαρξης του κόσμου και του σύμπαντος ώστε να οδηγηθούμε σε μια ζωή ταπεινότητας, καλοσύνης, σεβασμού και κοσμικής ενσυναίσθησης. Nikoleta Tziortzioti, facebook, 6/11/2023.

Σε μεγάλη «ταΐστρα» για τα άγρια κυνοειδή έχει μετατραπεί η ελληνική ύπαιθρος καθώς η συνεχιζόμενη παράνομη πρακτική κτηνοτρόφων της ανεξέλεγκτης απόρριψης νεκρών ζώων συντελεί στην αφθονία τροφής για λύκους και τσακάλια

Περισσότερα...

«Μαύρη Παρασκευή»…και για την Αττική Ύπαιθρο

Περισσότερα...

 

Μετά την τακτική ανοιχτή συνεδρίαση στις 22/11/2023 (κάθε Τετάρτη στις 20:30) το ΔΣ του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής - Άγιος Γεώργιος συγχαίρει τις πενήντα (50) αγροτικές περιοχές που επιλέχθηκαν μετά από διοικητικές διαδικασίες για να υλοποιήσουν έργα στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης - ΠΑΑ μορφής LEADER.

Ο σημερινός ΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης, και ο σημερινός αρμόδιος Υφυπουργός, Διονύσης Σταμενίτης, σε συνεργασία με τον σημερινό Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, ανακοίνωσαν με Δελτίο Τύπου στις 20/11/2023 ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία έγκρισης και κατανομής πόρων των Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων στο πλαίσιο της

Περισσότερα...

Γεωργικά Μηχανήματα & Καινοτόμες Τεχνολογίες

Περισσότερα...

 

Τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023, στις 10:00, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης οργανώνεται από τον ΣΕΑΜ και τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: Γεωργικά Μηχανήματα & Καινοτόμες Τεχνολογίες.

Η επιμορφωτική ημερίδα θα φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης & Φυτογενετικών Πόρων, στο Αγρόκτημα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (περιοχή αεροδρομίου) στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Στην επιμορφωτική ημερίδα με συντονιστή τον κύριο Δημήτριο Μιχαηλίδη (ΑγροΝέα, AgroBus), θα απευθύνει χαιρετισμό ο κύριος Σάββας Μπαλουκτσής (πρόεδρος του ΣΕΑΜ - Συνδέσμου Εισαγωγέων & Αντιπροσώπων Μηχανημάτων) και εκπρόσωπος της Διοίκησης του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Τα θέματα που θα προσεγγιστούν

Περισσότερα...

Αγρο...Νέα

Περισσότερα...

 

Κραυγή αγωνίας από τους κτηνοτρόφους των Αγράφων, που βλέπουν κάθε μέρα τα κοπάδια τους να αποδεκατίζονται. Ο Χρήστος Τσιαμπόκαλος, πρόεδρος της Βαλαώρας στη Δυτική Ευρυτανία, και ο κτηνοτρόφος Αλέξανδρος Χρήστου από τα Βραγγιανά απηύθυναν έκκληση στους αρμοδίους και στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να επανεξεταστεί η πολύπλοκη διαδικασία αποζημιώσεων μέσω ΕΛΓΑ, αλλά και να γίνει καταγραφή του πληθυσμού των λύκων. Αλλιώς δεν θα έχουν μέλλον στον τόπο τους όσοι επέλεξαν να ξαναγυρίσουν στα χωριά τους («Ήρθε η ώρα» στο Star FM, agrocretanews.gr, 2/11/2023).

Η ιταλική κυβέρνηση απέσυρε το σχέδιο νόμου που ενέκρινε προς ψήφιση την απαγόρευση στην Ιταλία του

Περισσότερα...

Νέα θετικά στοιχεία από το μέτωπο των τουριστικών εσόδων

Περισσότερα...

 

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων προσκαλεί τοπικούς παραγωγούς των Κυκλάδων για τον Δ’ κύκλο αξιολόγησης κυκλαδίτικων προϊόντων που θα προτείνονται από το δίκτυο Aegean Cuisine. Μέχρι σήμερα ως «Aegean Cuisine Recommended» έχουν καταχωριστεί 387 προϊόντα 81 παραγωγών που καλύπτουν 26 κατηγορίες ενισχύοντας τη σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με την εστίαση και αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη γαστρονομία των 24 νησιών των Κυκλάδων. Αιτήσεις μέχρι Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023. Πληροφορίες: https://www.e-kyklades.gr/articles/Aegean_Cuisine ή κυρία Σ. Παπακώστα, 22810-82346 (εσωτ. 140) και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Περισσότερα...

Οι κτηνοτρόφοι στα «Θεσμοφόρια» στην Αττική

Περισσότερα...

 

Μετά από εννιά χρόνια κατάφερε η Δημόσια Διοίκηση να οργανώσει μια γιορτή Θεσμοφορίων στην Αττική. Με πρόταση της δρα Αικ. Πολυμέρου-Καμηλάκη (πρώην διευθύντριας του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών) την οποία ασπάστηκε η Κα Άντζελα Γκερέκου (πρόεδρος ΕΟΤ), διοργανώθηκε από τον αναπτυξιακό οργανισμό «Νέα Μητροπολιτική Αττική» το Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023 – Νέα Θεσμοφόρια, μια γιορτή ανάδειξης της αττικής γης, πεδίο συνάντησης του πολιτισμού με τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα.

Η ελληνική Βουλή, με πρόταση του τότε υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθ. Α. Τσαυτάρη, ψήφισε τον νόμο 4235/11-2-2014, στο άρθρο 57-Θεσμοφόρια του οποίου αναγράφεται: «Υπό την

Περισσότερα...