Amalthia_2_002.jpg

 

 

Από την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 στις 10:00 έως την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 στις 20:00 το Φεστιβάλ «Ερασιτεχνικής Γεωργίας & Παραγωγής Τροφής», με την οργάνωση του skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα, www.fieldsofamalthea.gr, περιμένει όλους στο πρώην Αμαξοστάσιο του Ο.ΣΥ. (οδός Πειραιώς, έναντι Γκάζι, ΑΘΗΝΑ).

Από την κυρία Γιάννα Μίχου (Διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 2109730280) μάθαμε ότι αυτή τη φορά το θέμα είναι η ερασιτεχνική γεωργία και η μη φονική παραγωγή τροφής και ο τίτλος που επιλέξανε είναι «Αμάλθεια». Η δράση διοργανώνεται από το skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ετοιμάζεται μια βιωματική εβδομάδα για όλες τις γενιές, με ευκαιρίες και πειραματισμούς που θα μας φέρουν πιο κοντά στην παραγωγή αγαθών με άμεσο και αυθεντικό τρόπο, και που μας δημιουργούν αίσθημα ασφάλειας, αυτάρκειας και υγιεινής.

Στο Φεστιβάλ ΑΜΑΛΘΕΙΑ θα ασχοληθούν όσοι θέλουν με ντοματιές, πιπεριές, μαρούλια και πατάτες…με μέλι, λάδι, ελιές, κρασί, μπύρα, τσίπουρο και λικέρ…με χυλοπίτες, τραχανά, τυρί, γιαούρτι, κομπόστες, τουρσί και σάλτσες…με σαπούνια, αρωματικά φυτά και αποστάγματα…με παραδοσιακή μαγειρική, ύφανση, πλέξη και κατασκευές…με σπορά, φύτευση, πότισμα και φροντίδα…με ανακύκλωση, κομποστοποίηση, μηδενικά απόβλητα, ορθολογική χρήση πόρων και μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Επίσης θα μπορούν όσοι θέλουν να πλέξουν καλάθια και να σκαλίσουν το χώμα, να υφάνουν στον αργαλειό, να καρφώσουν ξύλα από παλέτες, να μαγειρέψουν λαγγίτες και χορτόπιτες και να τις γευτούν. Και βέβαια να τα δείξουν όλα αυτά στα σχολεία που θα επισκεφτούν το Φεστιβάλ ΑΜΑΛΘΕΙΑ.

Μπορεί να συμμετάσχει σαν εκθέτης/τρια κάποιος/α αν ήδη κάνει κάτι από τα παραπάνω μόνος/η του/της ή με παρέα, στη γειτονιά, στον σύλλογο, στο παρτέρι ή στο κτήμα. Μπορεί να έρθει να το δείξει για να το κάνουν και οι άλλοι.

Μπορεί να συμμετάσχει κάποιος/α σαν εκθέτης/τρια αν παράγει ή εμπορεύεται αγροεφόδια, εξοπλισμό, αλεύρι, μούστο, αργαλειό, οργανικά, μέλι ή έτοιμα παραδοσιακά προϊόντα και γιατί όχι, να πουλήσει κάτι τυπικά και νόμιμα.

Αν όλα αυτά φαίνονται ενδιαφέροντα, μπορεί κάποιος να βρει περισσότερες πληροφορίες στο www.fieldsofamalthea.gr και στο 210 9730280.

Στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων-εργαστηρίων διαβάζουμε: χειροποίητα μακαρόνια (Σύλλογος Ελπίδα Μάνας), ο προσωπικός μου πίνακας (Γυναικείος Συνεταιρισμός Ιππολύτη), Πώς να ελέγχετε τι τρώτε και τι πίνετε (ΠΑΚΟΕ), Seedballs: σβόλοι από αργιλόχωμα και σπόρους (Ν. Τσομπάνολου), παραγωγή-εξαγωγή μελιού και γευσιγνωσία (Γ. Μαντάς), κατασκευή περιέκτη κομποστοποίησης (Γ. Οικονομόπουλος), παρασκευή κέτσαπ (Οικοτεχνία Αρόω), τυροκόμηση (Μάγδα Κοντογιάννη), πίκλες και τουρσί (Μ. Ανδρεαδάκης), σπιτική μαρμελάδα (Μαρμελωδία), κατασκευή παρτεριού (Γ. Οικονομόπουλος), διαχείριση λαχανόκηπου, αλεύρι και ψωμί (ΒΙΟΖΩ), σταφύλι και ελιά (Γ. Κωστής), κρέμα και ρυζόγαλο (Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρερειας Αττικής), παρουσίαση βιβλίου «Τα μονοπάτια της διατροφής μας» (Δ. Μιχαηλίδης), αλείμματα ξηρού καρπού (Α. Δασκαλάκης), μαλλιά κουβάρια (Ά. Σπίνου), Βοτανικά Παρασκευάσματα (Α. Φωτοπούλου), εργαστήριο αργαλειού, φυσική καλλιέργεια και διατροφική αυτάρκεια (Αξιόκερσα) και πολλά άλλα που δεν προλάβαμε να αντιγράψουμε.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382, ΑγροΝέα, AgroBus

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn