vinietaki-like-b2.jpg

Εργασία - 1: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6362558178567294976/

Η βιομηχανία ατμομηχανή για την ανάπτυξη: Στη βιομηχανία, ο μηνιαίος μισθός, στο εννεάμηνο του 2017, διαμορφώνεται σε €1.476 (+1,7% από πέρσι), στο εμπόριο, μεταφορές, τουρισμό σε €978 (+0,7% από πέρσι), στην ενημέρωση και επικοινωνία σε €1.218 (-0,5% από πέρσι) και στη δημόσια διοίκηση, εκπαίδευση, υγεία σε €1.342 (-0,9% από πέρσι). Στη μισθωτή απασχόληση, το 12% απασχολείται στη βιομηχανία, το 31% στο εμπόριο, μεταφορές, τουρισμό και το 30% στη δημόσια διοίκηση, εκπαίδευση, υγεία. Στο εννεάμηνο, η συνολική απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,9%, με την αύξηση στη βιομηχανία να διαμορφώνεται σε 3,1%, στο εμπόριο, μεταφορές, τουρισμό σε 2,8% και στη δημόσια διοίκηση, εκπαίδευση, υγεία σε 1,7%. Η βιομηχανία δημιουργεί ταχύτερα νέες θέσεις εργασίας από όλους τους υπόλοιπους κλάδους. Πιστοποιείται συνεπώς ότι μια ώθηση στη βιομηχανία θα αυξήσει ταχύτερα την απασχόληση και θα δημιουργήσει μεγαλύτερα εισοδήματα από ότι στους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας. Και αυτό είναι το μήνυμα της στροφής προς ένα εξωστρεφές παραγωγικό πρότυπο. Το εβδομαδιαίο δελτίο για την ελληνική οικονομία: http://bit.ly/2Gf8QUX

Εργασία - 2: https://www.facebook.com/semifind/posts/10156401728457241

Καθηγητές του Πανεπιστημίου του Stanford δημιούργησαν ένα απλό εργαλείο για όσους μισούν τη δουλειά τους αλλά δεν ξέρουν τι να κάνουν! Γνωρίστε το!

Mind Map: Ένα απλό εργαλείο για όσους μισούν τη δουλειά τους αλλά δεν ξέρουν τι να κάνουν

Το μοναδικό πράγμα που είναι χειρότερο από το να μισεί κανείς την πρωινή του δουλειά είναι το να μην μπορεί να παραιτηθεί, γιατί δεν έχει ιδέα τι άλλη δουλειά θα μπορούσε να τον κάνει χαρούμενο.

Επιχειρηματικότητα - 1: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6362999804766752768/

Θα το ξαναπώ λοιπόν. Το καλύτερο προϊόν μιας επιχείρησης είναι οι υπάλληλοι που την απαρτίζουν. Αν βλέπετε την αγορά ενός τέτοιου προϊόντος ως διάθεση ενός ποσού έχετε δίκιο αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Κάθε σας αγορά είναι μια μικρή ή μεγάλη επένδυση. Η ποιότητα κάνει το προϊόν φθηνό ή ακριβό και επειδή μιλάμε για ανθρώπους και όχι για άψυχα προϊόντα ο μισθός, το ωραίο εργασιακό περιβάλλον, η συνεχής εκπαίδευση, η επιβράβευση, το ελκυστικό αντικείμενο εργασίας και η παρουσία ενός αφεντικού ως πρότυπο για τους εργαζομένους είναι η επένδυση που πρέπει να κάνετε. Το σύνολο αυτής της επένδυσης κάνει την ποιότητα αυτού του προϊόντος φθηνό ή ακριβό.

Oleg Vishnepolsky

Oleg Vishnepolsky Global CTO at DailyMail Online and Metro.Co.Uk

Follow Oleg Vishnepolsky

The secret sauce of any successful company are its employees. New article: https://lnkd.in/geyUgHa. Agree?

Επιχειρηματικότητα - 2 https://www.facebook.com/panos.zamanis/posts/10214097550248778

Επιτέλους έρχονται στο προσκήνιο τα #foodstartups. Στη χώρα μας έχουμε ξεχάσει το μεγάλο μας στρατηγικό πλεονέκτημα που είναι η σχετική με τον αγροδιατροφικό τομέα νεοφυής επιχειρηματικότητα. Ελάχιστες είναι οι δράσεις που αναδεικνύουν τέτοιου είδους επιχειρήσεις, ενώ από όσο ξέρω μικρό ποσοστό των επενδύσεων έχουν γίνει σε τέτοιες εταιρίες. Βρίσκω εξαιρετική την πρωτοβουλία του Γαλλικού Ινστιτούτου!

Ελληνικές και Γαλλικές FoodTech Start-ups στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Στο πλαίσιο του κύκλου «Η νεολαία που καινοτομεί», το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας διοργανώνει την ένατη συνάντηση, όπου θα έχουν την τιμητική τους οι νεοφυείς Start-Upper.
Startup News

Εκπαίδευση - 1

Και ενώ ο προηγούμενος κύκλος μαθημάτων του Mathesis ολοκληρώθηκε με 40.000 και πλέον εγγεγραμμένους φοιτητές στην πλατφόρμα του Mathesis και περί τις 24.000 βεβαιώσεις επιτυχούς παρακολούθησης στα 17 μαθήματα που έχουν προσφερθεί μέχρι τώρα, ένας νέος κύκλος ξεκινά τις επόμενες μέρες. Δύο νέα μαθήματα - ένα ακόμη μάθημα παγκόσμιας ιστορίας και ένα μάθημα θεωρητικής γλωσσολογίας - και άλλα 3 μαθήματα φυσικής σε επανάληψη έχουν ήδη ανοίξει την πρώτη εβδομάδα τους για μελέτη!

Στον τέταρτο και τελευταίο κύκλο της παγκόσμιας ιστορίας προσεγγίζουμε τα γεγονότα του 20ού αιώνα. Ενός αιώνα που σημαδεύτηκε από δύο αιματηρότατους Παγκοσμίους Πολέμους, από την άνοδο και την πτώση ολοκληρωτικών καθεστώτων, από επιτυχείς ή ανεπιτυχείς εξεγέρσεις και επαναστάσεις, από τον Ψυχρό Πόλεμο αλλά και από την εκτίναξη των εφευρέσεων και της τεχνολογίας με την εμφάνιση της πιο πρόσφατης επανάστασης του ανθρώπου, της Ηλεκτρονικής Επανάστασης. Στη διάρκεια του αιώνα αυτού η ηγεμονία του κόσμου πέρασε από την Αγγλία στις Η.Π.Α., με την Κίνα να βρίσκει βηματισμό εκτίναξης στο παγκόσμιο στερέωμα στα μέσα της δεκαετίας του ‘80, ούτως ώστε να απειλεί την κυριαρχία της τελευταίας. Για να κατανοήσουμε όμως τη διαδρομή υπεροχής της Δύσης, πιάνουμε πρώτα το νήμα εξέλιξης της Δυτικής Ευρώπης μετά τον Μεσαίωνα και τα βήματα που αυτή κατέκτησε σταδιακά μέσω της εμπορικής της αναδιοργάνωσης, της Αναγέννησης, της Θρησκευτικής Μεταρρύθμισης, του Διαφωτισμού, του Εθνισμού, του Φιλελευθερισμού και του Κομμουνισμού - για πολλά από τα οποία, καίρια σημεία έχουν ήδη θιγεί στους τρεις προηγούμενους κύκλους του μαθήματος. Πρόκειται για κρίσιμες και σημαντικές στιγμές της ζωής του ανθρώπου. Ένα πικρό αλλά και μεγαλειώδες έπος του.

Παγκόσμια Ιστορία 4: Ο άνθρωπος απέναντι στον εαυτό του – II (Νέο)
Μαρία Ευθυμίου, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Έναρξη: 12 Φεβρουαρίου 2018 • Διάρκεια: 6 εβδομάδες

https://www.facebook.com/mathesisatcreteuniversitypress/photos/a.1500225480297321.1073741828.1464547770531759/1978703462449518/?type=3&theater

Εκπαίδευση – 2

https://twitter.com/Lawspotgr/status/957223968955686912

Πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση: Ευνοϊκή ρύθμιση για τέκνα όχι μόνο πολύτεκνων αλλά και τρίτεκνων οικογενειών (ΣτΕ 2733/2017) https://www.lawspot.gr/nomika-nea/prosvasi-stin-anotati-ekpaideysi-eynoiki-rythmisi-gia-tekna-ohi-mono-polyteknon-alla-kai via @lawspotgr

Εθελοντισμός – 1

https://www.facebook.com/christos.kapatais/posts/10156202597389781

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αγίου Δημητρίου έχει ως στόχο την υποστήριξη μαθητών Λυκείου, των οποίων η οικογένεια δεν έχει τη δυνατότητα να αντεπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις του ιδιωτικού φροντιστήριο. Λειτουργεί σήμερα με 42 εθελοντές - καθηγητές για 130 μαθητές. Η αλληλεγγύη στην πράξη.

Εθελοντισμός - 2 & Επιχειρηματικότητα - 3

https://www.facebook.com/Ion.constantinidou/posts/1468558513253144

Το Be My Eyes είναι μια εφαρμογή η οποία έρχεται να διευκολύνει σημαντικά άτομα με προβλήματα όρασης στη διεκπεραίωση μικρών ή μεγαλύτερων καθημερινών δραστηριοτήτων φέρνοντάς τους άμεσα σε επαφή με ανθρώπους που βλέπουν κανονικά μέσω κλήσης βίντεο.
Η εφαρμογή δεν απευθύνεται μόνο σε άτομα με πρόβλημα όρασης, καθώς διαθέτει διπλή πλατφόρμα εγγραφής και για εθελοντές.
Διατίθεται για iOS και Android.
http://bemyeyes.com/what-is-be-my-eyes/

Hobby – 1

https://twitter.com/epixeiro/status/957599342751354887

Επιτυχία είναι να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα. Να διατηρείς το μεράκι και τον ενθουσιασμό καθημερινά με ό,τι καταπιάνεσαι - Νίκος Σιδηρόπουλος. Γράφει ο Στάθης Κετιτζιάν για το http://epixeiro.gr 

BleMobile: Η ελληνική εταιρία τηλεπικοινωνιών που διαπρέπει στη Βρετανία.

Ο Νίκος Σιδηρόπουλος γεννήθηκε το 1978 και σπούδασε στην Ελλάδα M.M.E. και επικοινωνία. Το 2001 βρέθηκε στο Cradiff της Ουαλίας για σπουδές στην πληροφορική.

Hobby - 2

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1925572797456344&set=p.1925572797456344&type=3&theater

Αν είστε δυναμικός και έχετε ομαδικό πνεύμα, ελάτε να γνωρίσετε το συναρπαστικό άθλημα της υδατοσφαίρισης.
Ένα από τα δυναμικότερα και συναρπαστικότερα ομαδικά αθλήματα.
Σε ένα υγιές και ευχάριστο αθλητικό περιβάλλον.
Η υδατοσφαίριση είναι ένα ομαδικό άθλημα που παίζεται εντός πισίνας και είναι μια από τις καλύτερες μορφές άσκησης.
Μια καλή ερώτηση είναι γιατί να ασχοληθώ με το water polo;
Αποκτάς ιδιαίτερες δεξιότητες στην κολύμβηση και στον χειρισμό της μπάλας στο νερό. Μαθαίνεις σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Οι πολίστες/στριες εξασκούνται και αποκτούν αυξημένες αθλητικές ικανότητες, όπως αντοχή, μέγιστη δύναμη, αντίληψη, οξυδέρκεια, γρήγορα αντανακλαστικά. Το πόλο είναι ένα άθλημα ομαδικό και βοηθάει στην ασφαλή κοινωνικοποίηση. Όλα τα οφέλη -σωματικά και πνευματικά- αποκομίζονται μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού και της διασκέδασης! Με λίγα λόγια, το water polo είναι ένα από τα ιδανικότερα αθλήματα για την ομαλή σωματική και πνευματική ανάπτυξη.
Λίγα λόγια για την υδατοσφαίριση:
Το πιο δυναμικό ίσως άθλημα του υγρού στίβου και το μόνο ομαδικό, έχει μια παράδοση που ξεκινά ήδη από το 19ο αιώνα και εξελίσσεται συνεχώς. Δύναμη, αντοχή, εκρηκτικότητα, ταχύτητα, τεχνική αλλά και ομαδική τακτική είναι κάποιες από τις αρετές που καλλιεργεί. Παίζεται μεταξύ δύο ομάδων των επτά αθλητών, που προσπαθούν να επιτύχουν κολυμπώντας τα περισσότερα τέρματα.
Προστέθηκε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων το 1900, ενώ το πρώτο ελληνικό πρωτάθλημα διοργανώθηκε το 1928. Η εθνική ομάδα πόλο ανδρών έχει τη μακροβιότερη παρουσία σε ολυμπιακές διοργανώσεις και αποτελεί σταθερά υπολογίσιμη δύναμη στον χώρο, ενώ το γυναικείο πόλο ήδη με τη δεύτερη εμφάνισή του σε ολυμπιακή διοργάνωση κατάφερε να πετύχει τη δεύτερη θέση στους Ολυμπιακούς της Αθήνας.
Με χαρά σας περιμένουμε να αποκτήσετε αυτή την εμπειρία!

Πληροφορίες: Έφορος water polo: Λευτέρης Πανταζής - at Δημοτικό Κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας.

Εκπαίδευση - 3

https://twitter.com/YiannisMiliatsi/status/957173245094125569

Εκπαίδευση - 4

https://www.facebook.com/alfavita.gr/posts/1742211849175001

Πρωτοποριακή πλατφόρμα επικοινωνίας σχολείου - οικογένειας στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Ρόδου. Στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Ρόδου εδώ και αρκετά χρόνια αναπτύσσεται μια συνεχόμενη δημιουργική καινοτομία, τόσο σε επίπεδο κατασκευών και εκθέσεων όσο και προγραμμάτων / δραστηριοτήτων με εξωστρεφή χαρακτηριστικά στην τοπική κοινωνία.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn