×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 738

sta-social-media-stentoras-skywalker.jpg

Δημοσιεύσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook και Twitter) που κέρδισαν το ενδιαφέρον της ομάδας του Skywalker.gr την εβδομάδα 8-15 Απριλίου 2019 και θέλουμε να τις μοιραστούμε μαζί σας.

 Αυξημένο το προσδόκιμο ζωής για ανθρώπους με μεγαλύτερη μυϊκή ισχύ (Πηγή: Twitter - https://bit.ly/2DfUF2c)

myiki isxy stentoras skywalker

Σύμφωνα με νέα βραζιλιάνικη επιστημονική έρευνα, οι ασκήσεις με βαράκια μπορούν να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής. Όμως, δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις μεθόδους ενδυνάμωσης. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Κλαούντιο Τζιλ Αραούζο, διευθυντή Έρευνας και Εκπαίδευσης της Κλινικής Clinimex στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, έκαναν σχετική παρουσίαση στο συνέδριο EuroPrevent («Ευρω-πρόληψη 2019») της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας στη Λισαβόνα. Στην έρευνα έλαβαν μέρος 3.878 μη αθλητές ηλικίας 41-85 ετών, των οποίων εξετάστηκε η μέγιστη μυϊκή ισχύς μέσω ειδικού τεστ. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα με μυϊκή ισχύ ανώτερη του μέσου όρου για το φύλο τους είχαν μεγαλύτερα ποσοστά επιβίωσης, συγκριτικά με τους συμμετέχοντες με μυϊκή ισχύ κάτω του μέσου όρου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://bit.ly/2GdN4lj

 

Τζακ Μα (Alibaba): Η εργασία 72 ώρες την εβδομάδα είναι χαρά (Πηγή: Twitter - https://twitter.com/euro2day_gr/status/1117334071280062464)

alibaba stentoras skywalker

Το τρίπτυχο «9, 9, 6» είναι στάνταρ στην κινεζική τεχνολογική βιομηχανία: οι ειδικοί της πληροφορικής στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας εργάζονται έξι ημέρες την εβδομάδα, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ – συνολικά 72 ώρες. «Η κινεζική βιομηχανία πληροφορικής επικρίθηκε πρόσφατα για την κουλτούρα της εκμετάλλευσης, αφού υπάρχουν ήδη αρκετές περιπτώσεις νέων εργαζομένων που έφυγαν από τη ζωή πριν κλείσουν τα 30 τους, λόγω εργασιακού άγχους», γράφει η γερμανική «Handelsblatt». Ο ιδρυτής της Alibaba και πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας, 54χρονος Τζακ Μα πυροδοτεί τη συζήτηση. «Νομίζω ότι είναι μεγάλη χαρά να δουλεύουμε 9, 9, 6», δήλωσε. «Αν οι άνθρωποι δεν δουλέψουν όταν είναι νέοι, πότε μπορούν να το κάνουν;» ρώτησε. Προφανώς ρητορικά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://bit.ly/2IF4Pgn

Στιγματισμός στην εργασία (Πηγή: Facebook - https://tinyurl.com/y4ala3ej)

stigmatismos stentoras skywalker

O στιγματισμός είναι μια κατάσταση κατά την οποία άνθρωποι υποτιμώνται και απομονώνονται από συγκεκριμένες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, γιατί υπάρχει η αντίληψη ότι έχουν κάποια αρνητικά χαρακτηριστικά (π.χ., ηλικία, φύλο, φυλή, ιατρική κατάσταση). Λόγω της διαφοροποιημένης φύσης του, ο στιγματισμός επηρεάζει μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Το αποτέλεσμα είναι πολλοί να θυματοποιούνται από τις μορφές στιγματισμού σε μια συγκεκριμένη κατάσταση και κατά συνέπεια να μην απολαμβάνουν τις ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης στην εργασία τους. Τα στιγματισμένα άτομα έχουν ή πιστεύεται ότι έχουν κάποιο χαρακτηριστικό ή ιδιότητα που τους αποδίδει μια κοινωνική ταυτότητα, η οποία είναι υποτιμητική σ’ ένα συγκεκριμένο κοινωνικό πλαίσιο. Το σημαντικό στον στιγματισμό είναι η αντίληψη ή η υποψία ότι ένας άνθρωπος έχει το «αρνητικό» χαρακτηριστικό, και δευτερευόντως η πραγματική και αποδεικνυόμενη ύπαρξη αυτού του χαρακτηριστικού.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://bit.ly/2ZeM5Kb

 

Η ελληνική εταιρία που τα βάζει με πολυεθνικές (Πηγή: Facebook - https://tinyurl.com/y3kakrv2)

elliniki etairia stentoras skywalker

Στέκεται δυναμικά στα ράφια του λιανεμπορίου, δίπλα σε πολυεθνικούς κολοσσούς απορρυπαντικών, καταφέρνοντας να κερδίζει μερίδια και να αντιστέκεται στην κρίση. Παράλληλα, «στρώνει» τα τραπέζια σε χιλιάδες ελληνικά –και όχι μόνο– εστιατόρια. Η εταιρία εμπορίας και παραγωγής προϊόντων χάρτου και υγρών απορρυπαντικών Ευρωχαρτική αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ελληνικής επιχείρησης που καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετούς ύφεσης της ελληνικής οικονομίας διατήρησε την κερδοφόρα πορεία της πετυχαίνοντας σταθεροποίηση του τζίρου της, ο οποίος έφτασε πέρυσι τα 46,5 εκατ. ευρώ. Ιδρύθηκε το 1993, ωστόσο η ιστορία της αρχίζει το 1985, όταν συστήνεται στο Περιστέρι από τους σημερινούς μετόχους της η ομόρρυθμη εταιρία «Ν. Χριστόπουλος-Ι. Τρακάκης Ο.Ε.» με τον διακριτικό τίτλο «Χριστράκ Ο.Ε».

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://bit.ly/2Uklhon

Νέοι κανόνες διευκολύνουν την καταχώριση ονομάτων χώρου «.eu» – Ποια είναι τα οφέλη (Πηγή: Facebook - https://tinyurl.com/y4nof96x)

europeanUnion stentoras skywalker

Ο τομέας ανωτάτου επιπέδου «.eu» είναι ο όγδοος μεγαλύτερος κωδικός χώρας παγκοσμίως και είχε πάνω από 3,8 εκατομμύρια καταχωρίσεις το 2017. «Για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου ψηφιακού περιβάλλοντος, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 31 Ιανουαρίου 2019 υιοθέτησε νέους κανόνες». Στόχος των νέων κανονισμών είναι η χαλάρωση των κριτηρίων καταχώρισης ονομάτων χώρου με κατάληξη «.eu», ώστε να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερα φυσικά πρόσωπα, οργανώσεις και επιχειρήσεις, και ιδιαίτερα οι νέοι, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις. Τα ονόματα τομέων μπορούν ωστόσο να ανακληθούν εάν κριθούν δυσφημιστικά, ρατσιστικά ή αν αντίκεινται στη δημόσια τάξη ή δημόσια ασφάλεια.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://bit.ly/2IzBofA

Ο νέος χάρτης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Πηγή: Facebook : https://tinyurl.com/y6keq4pz)

panelladikes stentoras skywalker

Στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις οι μαθητές και οι μαθήτριες θα μπορούν να δηλώσουν την προτίμησή τους σε σχεδόν 100 νέα τμήματα που φέρνει το νέο νομοσχέδιο, το οποίο δημιουργεί μεγάλο αριθμό ομοειδών τμημάτων. Ο νέος ακαδημαϊκός χάρτης προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία νέων πολυτεχνικών και γεωπονικών σχολών, και νέας Νομικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Η κατάργηση των τριών ΤΕΙ στην Κεντρική Μακεδονία, των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Σερρών και Καβάλας και η «πανεπιστημιοποίησή τους» μέσα από τη συνέργεια με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος δημιουργούν 33 νέα τμήματα, που πλην τριών θα περιλαμβάνονται ήδη από φέτος στο μηχανογραφικό δελτίο. Επίσης, από τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας ιδρύονται 20 νέα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Οι φετινοί υποψήφιοι των Πανελλαδικών θα δουν το μηχανογραφικό αλλαγμένο σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με το δελτίο των προηγούμενων ετών. Ωστόσο, ένα από τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τι γίνεται με εκείνα τα προγράμματα σπουδών που δημιουργούνται χωρίς να έχουν θεσμοθετηθεί τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://bit.ly/2KDoLmf

 

Πανελλαδικές: Τα SOS και τα νέα τμήματα (Πηγή: Twitter - https://twitter.com/parapolitika1/status/1117752566773760000)

panellinies stentoras skywalker

Στο τέλος ενός αγχωτικού μαραθωνίου με συνεχείς ανατροπές εισέρχονται σε λίγες μέρες περισσότεροι/ες από 100.000 υποψήφιοι/ες για τις περίπου 75.000 θέσεις που προσφέρονται φέτος στα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας. Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές του Πάσχα, μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές, όπου οι νέοι και οι νέες της χώρας θα διεκδικήσουν μια θέση στον ήλιο της ανώτατης εκπαίδευσης. Με το τελευταίο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, τα ΤΕΙ εξαφανίζονται ως βαθμίδα της ανώτατης εκπαίδευσης ήδη από τον Ιούνιο και συνολικά 175 νέα πανεπιστημιακά τμήματα καλύπτουν το κενό και συμπληρώνουν ένα δυσεπίλυτο παζλ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://bit.ly/2IigK4l

Εντυπωσιακά πειράματα από μαθητές και μαθήτριες στα Χανιά (Πηγή: Facebook - https://tinyurl.com/y5ekbgql)

mathites xania stentoras skywalker

Παρουσία πλήθους κόσμου, στον χώρο του ΓΕΛ Ακρωτηρίου, μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων παρουσίασαν δραστηριότητες και κατασκευές που υλοποίησαν με τη βοήθεια των καθηγητών τους στο πλαίσιο του διήμερου εορτασμού των φυσικών επιστημών στα Χανιά. Φέτος έχει την «τιμητική» της η διδασκαλία STEM. Στο πλαίσιο της δράσης, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων πραγματοποιήθηκε επίσης μια ιστορική περιήγηση σε διαδρομές του ηλεκτρισμού/ηλεκτρομαγνητισμού, με όχημα μουσειακές εργαστηριακές διατάξεις και συσκευές (Ν. Αναστασάκης-φυσικός, Π. Αμπελάς-φιλόλογος) και στη συνέχεια ο καθηγητής Ευτ. Μπιτσάκης πραγματεύτηκε το θέμα «Θεωρία και πράξη στις φυσικές επιστήμες».

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://bit.ly/2ZcOaqg

13χρονη έσωσε ηλικιωμένο από πνιγμό – Είχε παρακολουθήσει σεμινάρια πρώτων βοηθειών (Πηγή: Twitter - https://tinyurl.com/y4mgou5c)

karpa stentoras skywalker

Την Παρασκευή 12 Απριλίου η νεαρή Καλλιόπη Πασχαλάκη έφυγε από το σχολείο της στις 13:30, όπως και κάθε μεσημέρι. Στο δρόμο προς το σπίτι της, όμως, παρατήρησε έναν ηλικιωμένο άνδρα γονατισμένο στο πεζοδρόμιο. Το πρόσωπό του ήταν κόκκινο και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Αμέσως η μαθήτρια αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για πνιγμό και αντέδρασε αστραπιαία. Προέβη σε ασκήσεις απελευθέρωσης αεραγωγού, εφαρμόζοντας τις τεχνικές που ήδη γνώριζε, καθώς είχε παρακολουθήσει σεμινάρια πρώτων βοηθειών, και κατάφερε να αφαιρέσει από τον λαιμό του άνδρα το ξένο σώμα. Λίγο νωρίτερα ο ηλικιωμένος είχε επιχειρήσει να μασήσει κρέας από ένα σουβλάκι αλλά στην προσπάθειά του να το καταπιεί εκείνο έφραξε τον λαιμό του. Μετά από πέντε χτυπήματα στην ωμοπλάτη και πέντε απότομες κοιλιακές ωθήσεις, το κομμάτι της τροφής τινάχτηκε, κι έτσι απελευθερώθηκε ο αεραγωγός του ηλικιωμένου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://bit.ly/2XfBQ6F

ΚΕΘΕΑ: Ένταξη εκατοντάδων απεξαρτημένων στην αγορά εργασίας (Πηγή: Twitter - https://tinyurl.com/y47345k6)

Ένα ολοκληρωμένο πανελλαδικό πρόγραμμα με ορίζοντα τετραετίας για την επανένταξη απεξαρτημένων ατόμων παρουσίασε το ΚΕΘΕΑ στην Αθήνα. Ο αριθμός των ωφελούμενων, το εύρος και η γεωγραφική κατανομή των παρεμβάσεων, η χρονική διάρκεια και το ύψος της χρηματοδοτούμενης δαπάνης καθιστούν το σχέδιο ως το μεγαλύτερο στο είδος του που έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα στη χώρα μας. Το «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Προώθησης στην Απασχόληση Πρώην Εξαρτημένων Ατόμων» θα ξεκινήσει στο τέλος του 2019, σε όλες τις διοικητικές περιφέρειες της χώρας. Στόχος του είναι η εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση και προώθηση 560 ατόμων στην αγορά εργασίας, που προέρχονται από προγράμματα όλων των αναγνωρισμένων φορέων θεραπείας. Το σχέδιο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Δια Βίου Μάθηση» του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, ενώ έχει σχεδιαστεί και θα υλοποιηθεί από το ΚΕΘΕΑ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://bit.ly/2V3v4Dq

Προπόνηση και αποκατάσταση: Πόσο αναγκαία είναι; (Πηγή: Facebook - https://tinyurl.com/yyccmgrn)

proponisi apokatastasi stentoras skywalker

Η προπόνηση cross-training, όπως η κολύμβηση, μπορεί να δώσει μια ανάσα στις μυϊκές σου ομάδες προωθώντας την μυϊκή αποκατάσταση. Συνήθως παίρνεις μια μέρα ρεπό όταν νιώθεις ότι τη χρειάζεσαι. Μήπως όμως πρέπει να τοποθετήσεις μια μέρα ξεκούρασης και στο προπονητικό σου πρόγραμμα; Πάντα εξαρτάται από τους στόχους σου. Μπορεί να τρέχεις για τη γενική υγεία σου και να προσπαθείς να προπονείσαι τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, αλλά πολλές φορές η δουλειά ή η οικογένεια να σου κλέψουν μια ή δύο μέρες. Σ’ αυτή την περίπτωση, η μέρα ξεκούρασης δεν είναι προγραμματισμένη αλλά συμβαίνει αναγκαστικά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://bit.ly/2GnJAOc

Ασθενείς με διαβήτη: Μόδα η προπόνηση HIIT των 30΄ (Πηγή: Facebook - https://tinyurl.com/yxorjjcc)

proponisi hiit diavitis stentoras skywalker

 

Η άσκηση αποδεδειγμένα συνιστάται για την πρόληψη και τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2 και των επιπλοκών του. Η καθημερινή άσκηση μικρής έντασης και ελάχιστης διάρκειας 30-45 λεπτών αποτελεί συνήθη οδηγία όλων τις ιατρικών φορέων παγκοσμίως. Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι η θετική επίδραση της σωματικής άσκησης βοηθά στη βελτίωση της ευαισθησίας των ιστών στην ινσουλίνη, ρυθμίζοντας με αυτό τον τρόπο το σάκχαρο. Επίσης, προλαμβάνει πολλές επιπλοκές και κυρίως μειώνει δραστικά τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://bit.ly/2Gd26rw

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn