like like-stentoras-skywalker.gr

Αντωνοπούλου: Δύο νέα προγράμματα για νέους και κοινωφελή εργασία μέσα στους επόμενους μήνες. (Περισσότερες πληροφορίες: bit.ly/2EzQgst).

 

Οι εργαζόμενοι στη Γερμανία θα δουλεύουν εξάωρο. Το πανίσχυρο γερμανικό εργατικό συνδικάτο IG Metall -το μεγαλύτερο της Ευρώπης- εξασφάλισε συμφωνία ευέλικτου ωραρίου, σύμφωνα με την οποία τα μέλη του θα μπορούν να εργάζονται με μειωμένα ωράρια εργασίας κάτω των έξι ωρών ημερησίως (Περισσότερες πληροφορίες: tvxs.gr/news/eyropi-eop/oi-ergazomenoi-sti-germania-tha-doyleyoyn-6oro).

 

 Πόση άδεια δικαιούμαι αν απασχολούμαι με εκ περιτροπής εργασία; Σε περίπτωση εκ περιτροπής εργασίας, ο μισθωτός δικαιούται, κάθε ημερολογιακό έτος, ετήσια κανονική άδεια, η οποία ισούται με το ένα δωδέκατο (1/12) της άδειας που προβλέπεται για τον μισθωτό με πλήρη απασχόληση. (Περισσότερες πληροφορίες: bit.ly/2BTXRkW).

 

  • Η 4η δημοσίευσή μας αφορά την εργασία και θα την βρείτε εδώ: https://goo.gl/7Q9dHu

Θέλεις να βάλεις φωτογραφία στο βιογραφικό σου και οι μόνες που έχεις είναι selfie με φίλους και από το καλοκαίρι στην παραλία; Η φωτογραφική ομάδα του Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ θα είναι στο Thessaloniki #JobFestival 2018 για να σε βγάλει επαγγελματικές φωτογραφίες για το βιογραφικό και το LinkedIn προφίλ σου!
#cantmissit

 

  • Η 5η μας δημοσίευση αφορά την εργασία και θα την βρείτε εδώ: https://goo.gl/A5Rtg1

Στην κορυφή των ευρωπαϊκών κρατών η Ελλάδα, με τον μέσο Έλληνα να δουλεύει 2.035 ώρες τον χρόνο. Στον αντίποδα οι Γερμανοί εργάζονται μόλις 1.363 ώρες. (Περισσότερες πληροφορίες: http://www.fortunegreece.com/article/oosa-i-ellines-ergazonte-perissotero-apo-kathe-allon-evropeo/)

 

  • Η 6η δημοσίευσή μας αφορά την επιχειρηματικότητα και θα την βρείτε εδώ: https://goo.gl/yRw9zf

Έλον Μάσκ: Επιχειρηματίας - μηχανικός. Στην ηλικία των 10 ετών άρχισε να πειραματίζεται με έναν υπολογιστή Commodore VIC-20, και κατόπιν στην ηλικία των 12 έμαθε μόνος του προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και πούλησε τον κώδικα που έγραψε για ένα παιχνίδι που είχε φτιάξει σε γλώσσα Basic σε ένα περιοδικό υπολογιστών για περίπου 500 δολάρια Αμερικής. Στις 6 Μαΐου 2002, ιδρύει την SpaceX. Ο Μάσκ ξεκίνησε να ασχολείται όλο και πιο ενεργά με την εξερεύνηση του διαστήματος και συγκεκριμένα με την εξερεύνηση του Άρη. Τον Φεβρουάριο του 2018 η SpaceX εκτοξεύει επιτυχώς τον Falcon Heavy, τον μεγαλύτερο και ισχυρότερο πύραυλο στον κόσμο.

 

Η τεχνολογία στους κλάδους με τη μεγαλύτερη επενδυτική κινητικότητα. (Περισσότερες πληροφορίες: https://goo.gl/MbnqaP)

 

Μουσείο μαθηματικών θα δημιουργηθεί στο Παρίσι. Οι μαθηματικοί θα αποκτήσουν ένα νέο «σπίτι» στο Παρίσι. Πρόκειται για ένα νέο μουσείο μαθηματικών στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, το οποίο θα διαθέτει εκθεσιακούς και άλλους χώρους, όπου πανεπιστημιακοί, ερευνητές και άλλοι εραστές των μαθηματικών θα μπορούν να έρχονται σε επαφή με εκπροσώπους από τα πεδία της οικονομίας, του πολιτισμού, της βιομηχανίας και της κοινωνίας. (Περισσότερες πληροφορίες: www.e-dimosio.gr/kosmos/129731/mousio-mathimatikon-tha-dimiourgithi-sto-parisi/).

 

Το The Bee Camp, με την υποστήριξη της οργάνωσης «Γη» και του προγράμματος «Start - Create Cultural Change» διοργανώνει έναν κύκλο βιωματικών εργαστηρίων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για παιδιά 9 έως 11 ετών. Βιωματικά εργαστήρια εκπαίδευσης παιδιών για τις μέλισσες - εναλλακτική ατζέντα. Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2018. Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή σε βιωματικά εργαστήρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο «Κέντρο της Γης». (Περισσότερες πληροφορίες: https://enallaktikiagenda.gr/simmetohi-viomatika-seminaria-perivalodikis-ekpaidefsis-kadro-gis/)

 

Tandem: ένας εναλλακτικός τρόπος εκμάθησης ξένων γλωσσών:

«...πρόκειται για πλατφόρμες μέσα από τις οποίες έχει κανείς τη δυνατότητα να συνομιλήσει με άτομα που μιλούν διαφορετική γλώσσα...».

Άρτεμις Γιαννακοπούλου. «Κάθε γλώσσα βλέπει τον κόσμο με διαφορετικό τρόπο» είχε πει κάποτε ο Φρεντερίκο Φελίνι, ο Ιταλός σκηνοθέτης, κάτι που θα μπορούσε με ευκολία να αποτελεί το σύνθημα της διαδικτυακής πλατφόρμας Tandem Language Exchange και της Tandem Partners. (Περισσότερες πληροφορίες: http://citycampus.gr/tandem/)

 

  • Η 11η δημοσίευσή αφορά την εκπαίδευση και θα την βρείτε εδώ:  https://goo.gl/AJkcSi

Πόσες εβδομάδες χρειάζεσαι για να αλλάξεις τη ζωή σου; Να επανειδικευτείς στον προγραμματισμό και να βγεις για πάντα από την ανεργία; Δες εδώ: goo.gl/SjJPQT.

 

Η ΕΛΙΞ αναζητά 6 εθελοντές, ηλικίας 16 ετών και άνω για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στην Κέρκυρα (Corfu) με σκοπό τη συντήρηση του «International Center of Inclusion» από τις 6 έως τις 17 Μαρτίου του 2018. To «Διεθνές Κέντρο Ενσωμάτωσης και Ελληνογερμανικών Ανταλλαγών Νεολαίας» στην παραλία της Δασιάς δημιουργήθηκε από το Wilde Rose όπου συνυπάρχουν νέοι με αναπηρίες, με στόχο την ανάπτυξη κοινών δράσεων και σκοπό την άρση των περιορισμών και την ομαλή ένταξη όλων στην κοινωνία.
#volunteering #εθελοντισμός #inGreece #InclusionCenter

(Περισσότερες πληροφορίες: www.elix.org.gr/index.php/el/be-volunteer-gr/workcamps-gr/workcamps-in-greece/1517-wc-wilde-rose-corfu-nov-2018).

 

  • Η 13η δημοσίευσή μας αφορά τον εθελοντισμό και θα την βρείτε εδώ: https://goo.gl/Ejv4wi

Η μοναξιά βλάπτει σοβαρά την υγεία. Ευχαριστούμε πολύ Stentoras Skywalkerfreepress. Οι εθελοντές κα Θεοδώρα Παπαφράγκου Μεταξά και κ. Evangelos N. Marketakis και ο αντιπρόεδρος κ. Κοντογιαννης αναφέρονται στη σημασία της παρουσίας εθελοντών δίπλα σε μοναχικούς ασθενείς, στις ανάγκες που υπάρχουν στα νοσοκομεία όπως αυτοί τις εντοπίζουν, αλλά και στην εκπαίδευση και την υποστήριξη που λαμβάνουν οι εθελοντές της Διακονίας.

 

Η γενιά μας ίσως θεωρείται από τις τυχερές όσον αφορά την εξέλιξη των μέσων αναπαραγωγής της μουσικής. Προσωπικά έχω προλάβει σχεδόν όλες τις φυσικές μορφές της: βινύλιο, κασέτες, CD και πλέον την επικράτηση της ψηφιοποίησής της. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα υπάρχει μία ενδιαφέρουσα στροφή στις πιο ρετρό επιλογές, με το βινύλιο και τις κασέτες να ανεβαίνουν στην προτίμηση των καταναλωτών. Μεγάλο ποσοστό των πωλήσεων όμως φαίνεται να χάνουν τα CDs, με τα περσινά ποσοστά τους να έχουν πέσει κατά 18,5% στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από την Ιωάννα Κατσή.

Μουσική: Η αρχή του τέλους για τα CDs ξεκινά από τα Best Buy. Μεγάλο ποσοστό των πωλήσεων όμως φαίνεται να χάνουν τα CDs, με τα περσινά ποσοστά τους να έχουν πέσει κατά 18,5% στις Ηνωμένες Πολιτείες. (Περισσότερες πληροφορίες: https://www.maxmag.gr/mousiki/gia-ta-cd/)

 

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018 - Η Ελλάδα πρώτη στο Ολυμπιακό Στάδιο της PyeongChang (Περισσότερες πληροφορίες: www.pontos-news.gr/article/175112/heimerinoi-olympiakoi-agones-2018-i-ellada-proti-sto-olympiako-stadio-tis-pyeongchang?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter)

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn