like-like-stentoras-skywalker.gr
  • Η 1η μας δημοσίευση αφορά την εργασία και μπορείτε να την βρείτε εδώ: https://goo.gl/9Z6eur

Ελάτε να γνωρίσετε τους coaches μας στη Βόρεια Ελλάδα! Kαι αυτή τη χρονιά το ICF Greece θα εξακολουθήσει να στηρίζει με την παρουσία του τις δράσεις του Skywalker.gr, ώστε μαζί να ταξιδέψουμε το coaching σε όλη την Ελλάδα! Στο #JobFestival της Θεσσαλονίκης, στις 23 και 24 Φεβρουαρίου, θα παρέχουμε δωρεάν συνεδρίες προσωπικού coaching στο ξενοδοχείο Capsis από τις 10:00 έως τις 18:00. Η είσοδος και η συμμετοχή των ενδιαφερομένων στις δράσεις είναι ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: www.jobfestival.gr/coaching/jobfestival-prosopikoi-coaches

 

Πώς υπολογίζονται οι εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων; Τη βάση υπολογισμού ασφαλιστικών εισφορών ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών από την 1η Ιανουαρίου 2018 και για κάθε επόμενο έτος προσδιορίζει εγκύκλιος του ΕΦΚΑ.

Συγκεκριμένα, από 01/01/2017 ως βάση υπολογισμού των εισφορών καθορίστηκε το καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα (Κ.Φ.Α.) κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος. Το Κ.Φ.Α. διαμορφώνεται, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 20 έως 27 και του άρθρου 36 του ν. 4172/2013 (κώδικας φορολογίας εισοδήματος), όπως ισχύει κάθε φορά και για τη δημιουργία του, λαμβάνονται υπόψη εισοδήματα από δραστηριότητες ή ιδιότητες που δημιουργούν υποχρέωση ασφάλισης.

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, από 01/01/2018 και εφεξής στη βάση υπολογισμού, όπως αυτή διαμορφώνεται κατά τα ανωτέρω, συμπεριλαμβάνονται και οι καταβλητέες ασφαλιστικές εισφορές. Ειδικότερα για το 2018, οι ασφαλιστικές εισφορές θα υπολογιστούν επί του ποσού που αντιστοιχεί στο 85% της ανωτέρω βάσης υπολογισμού των εισφορών, ήτοι επί του 85% του αθροίσματος Κ.Φ.Α. και καταβλητέων εισφορών προηγούμενου έτους.

Από την 1η Ιανουαρίου 2019 και εφεξής, οι ασφαλιστικές εισφορές θα υπολογίζονται επί του ποσού που αντιστοιχεί στο 100% του αθροίσματος Κ.Φ.Α. και καταβλητέων εισφορών προηγούμενου έτους. Ως καταβλητέες ασφαλιστικές εισφορές θεωρούνται οι οριστικοποιημένες, μετά την εκκαθάριση, ασφαλιστικές εισφορές όλων των κλάδων, που είχε υποχρέωση να καταβάλει ο ασφαλισμένος, ανεξάρτητα αν έχουν καταβληθεί ή οφείλονται.

Επισημαίνεται ότι λαμβάνονται υπόψη ασφαλιστικές εισφορές που αφορούν μόνο σε υποχρεωτική υπαγωγή στην ασφάλιση, ενώ δεν συνυπολογίζονται ασφαλιστικές εισφορές που αφορούν σε προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης και σε αναγνωρίσεις χρόνων ασφάλισης.

Σε συνεργασία με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση κοινωνικής ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α.) και την ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), έχουν γίνει οι απαραίτητες προσαρμογές που υποστηρίζουν τους νέους κανόνες υπολογισμού των εισφορών, για τις οποίες ανακοινώθηκε ότι:

Για τον προσδιορισμό της βάσης υπολογισμού εισφορών από 01/01/2019 και εφεξής, θα λαμβάνεται υπόψη το 100% του αθροίσματος Κ.Φ.Α. προηγούμενου έτους ή του τελευταίου εκκαθαρισμένου και καταβλητέων εισφορών του αντίστοιχου έτους.

Για τον υπολογισμό εισφορών έτους 2018 και έως την οριστικοποίηση-εκκαθάριση, η βάση υπολογισμού πρέπει να προσδιοριστεί με το εισόδημα και τις καταβλητέες εισφορές του έτους 2016 ως του πιο πρόσφατα εκκαθαρισμένου έτους. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ασφαλιστικές εισφορές έτους 2016 έπρεπε να καταβληθούν στους πρώην ασφαλιστικούς οργανισμούς που εντάχθηκαν από 01/01/2017 στον ΕΦΚΑ, ειδικά για το 2016, θα ληφθούν υπόψη εκείνες που έχουν καταβληθεί (καταβληθείσες). Δεδομένου ότι οι ασφαλιστικές εισφορές 2017 έχουν εκδοθεί και παρακολουθούνται από τον ΕΦΚΑ, κατά την οριστικοποίηση και εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών 2018 θα ληφθούν υπόψη οι καταβλητέες εισφορές 2017.

Οι καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές έτους 2016 περιλαμβάνονται στο αρχείο εισοδημάτων που έχει αποσταλεί από την Α.Α.Δ.Ε.

Οι ασφαλιστικές εισφορές αθροίζονται στις αντίστοιχες πηγές εισοδήματος (επιχειρηματική ή αγροτική) για τις περαιτέρω διαδικασίες υπολογισμού εισφορών.

Στην εφαρμογή «Έσοδα–Ασφάλιση Μη Μισθωτών» ΕΦΚΑ έχουν δημιουργηθεί πεδία απεικόνισης του ποσού των εισφορών που έχουν ληφθεί υπόψη για τον προσδιορισμό της βάσης υπολογισμού των εισφορών. Επιπλέον, έχουν γίνει οι απαραίτητες τροποποιήσεις στο ειδοποιητήριο πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών με απεικόνιση του ποσού των εισφορών που έχουν ληφθεί υπόψη για τον προσδιορισμό της βάσης υπολογισμού.

 

Alpha Bank: 1 στους 2 οικονομικά ενεργούς νέους δεν βρίσκει εργασία. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: https://goo.gl/BctfZi

 

Με κάλεσαν για συνέντευξη εργασίας, τι να βάλω; Μήπως το κόκκινο πουκάμισό μου είναι too much; Πόσο να τολμήσω με mix & match; Τι ρούχα φοράω και σήμερα στη δουλειά;

Πολύτιμες στιλιστικές συμβουλές στο πλαίσιο του Thessaloniki #JobFestival 2018 από τις κορυφαίες εταιρίες ένδυσης Oxford Company, Sarah Lawrence και Fransa Greece!
Γιατί και η σωστή εμφάνιση μετράει  (jobfestival.gr).

 

Δήμος Παπάγου: Πρόγραμμα πιστοποίησης στους Η/Υ για την απόκτηση πιστοποιητικού αναγνωρισμένου από το Α.Σ.Ε.Π. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: https://goo.gl/ZM3oP8.

 

  • Η 6η μας δημοσίευση αφορά την εκπαίδευση και μπορείτε να την βρείτε εδώ: https://goo.gl/pDmZUP

Κατατακτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή καθ' υπέρβαση, μέχρι δέκα (10) αστυνομικών γενικών καθηκόντων, οι οποίοι/ες είναι κάτοχοι πτυχίων Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το εκπαιδευτικό έτος 2018 - 2019. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: https://goo.gl/RebmS5.

 

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Πώς θα λειτουργήσουν τα διετή προγράμματα σπουδών. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: https://goo.gl/Urg7Fe.

 

  • Η 8η δημοσίευσή μας αφορά την εκπαίδευση και μπορείτε να την βρείτε εδώ: https://goo.gl/3zLySe

Υποχρεωτική θα είναι από την επόμενη σχολική χρονιά (2018 - 2019) η φοίτηση παιδιών ηλικίας 4 ετών, στα τμήματα προνηπίων που λειτουργούν στα δημόσια νηπιαγωγεία της χώρας, όπως προβλέπει νέα διάταξη του Υπουργείου Παιδείας, η οποία θα ψηφιστεί στις 26 Φεβρουαρίου. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: https://goo.gl/u2ajAh.

 

  • Η 9η δημοσίευσή μας αφορά την επιχειρηματικότητα και μπορείτε να την βρείτε εδώ: https://goo.gl/vRXdgp

Στο πλαίσιο της ημερίδας επιχειρηματικότητας #GRBossible με τίτλο: «Επιχειρηματική Μετεπιβίβαση» εκπρόσωποι από τον θεσμικό και τον επιχειρηματικό κόσμο θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν τις ευκαιρίες επιχειρηματικού μετασχηματισμού και ανάπτυξης που δημιουργούνται.
Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018
10:00 με 16:00
Πολεμικό Μουσείο Αθηνών
Είσοδος ελεύθερη! Περισσότερες πληροφορίες: bossible.gr.

 

  • Η 10η δημοσίευσή μας αφορά την επιχειρηματικότητα και μπορείτε να την βρείτε εδώ: https://goo.gl/fpQ2M6

890 επιπλέον επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 49.744.160,18 € εντάσσονται στη δράση «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών» του #ΕΠΑνΕΚ. Δείτε τη σχετική τροποποίηση της απόφασης ένταξης πράξεων εδώ: www.antagonistikotita.gr/epanek/news.asp?id=475.

  • Η 11η μας δημοσίευση αφορά τον εθελοντισμό και μπορείτε να την βρείτε εδώ: https://goo.gl/JhGMqf

Εθελοντισμός είναι η ανιδιοτελής πράξη, μέσα από την οποία εκείνος που την κάνει δεν προσδοκά ανταλλάγματα, τίτλους, επαίνους, βραβεία και αξιώματα, παρά μόνο τη χαρά της προσφοράς, καλλιεργώντας έτσι μια άλλη στάση ζωής που ενστερνίζεται ιδιαίτερες αξίες, όπως η αλληλεγγύη, η δικαιοσύνη, η κοινωνική συμμετοχή. Ο εθελοντισμός μας ωθεί σε πράξεις που δίνουν διέξοδο στα προβλήματα που γεννιούνται από τη «μυωπία» του εγωκεντρισμού των σύγχρονων κοινωνιών. Ο εθελοντισμός δίνει νόημα και περιεχόμενο σε πανανθρώπινες αξίες. Ο εθελοντισμός εκείνο που μπορεί να κάνει είναι να απαλύνει τον πόνο και τις πληγές ζώων και ανθρώπων. Ο εθελοντισμός αποτελεί αίτημα και ανάγκη των καιρών μας. Και δεν περισσεύει κανείς σε αυτή την προσπάθεια. Έτσι δίνουμε ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το αύριο, στις δύσκολες περιόδους στις οποίες ζούμε.
Γίνε εθελοντής σήμερα!

 

Το Arsis Athens Youth Support Center-ΚΥΝ με την υποστήριξη του προγράμματος PIER (Protection Integration Education for Refugees) συνεχίζει την ενισχυτική διδασκαλία: Όταν τα μαθηματικά γίνονται παιχνίδι.

Τα μαθηματικά μας δυσκολεύουν, όπως και οι ρυθμοί του σχολείου. Ο τρόπος για να μάθουμε κάτι δεν είναι ένας. Και έχουμε τόσο ανάγκη να ενώσουμε τη γνωστική διαδικασία με το παιχνίδι και τη φαντασία. Οι εκπαιδευτές των μαθηματικών οργάνωσαν ένα διαδραστικό παιχνίδι όπου η λύση του ενός γρίφου οδηγεί στον επόμενο! Η επιβράβευση στο τέλος είναι συλλογική και συνολική, καθώς προκρίνεται το συλλογικό και όχι ο ανταγωνισμός εσωτερικά της ομάδας. Με γλυκά, κλείσαμε ένα μάθημα που μας βοήθησε να μάθουμε με έναν τρόπο διαφορετικό.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα PIER επισκεφθείτε: www.pier-program.com
#refugeesGR #KYN #ARSIS

 

Το υπέροχο σπήλαιο με τις τοιχογραφίες, μόλις 50 λεπτά από την Ομόνοια, που θαύμασαν ο Όθωνας και ο Λόρδος Βύρων. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: https://goo.gl/TfbFWy

 

 

 

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn