like like-stentoras-skywalker.gr

Η 1η δημοσίευση αφορά την εργασία και μπορείτε να τη βρείτε εδώ: goo.gl/HmPCwB.

30 άστεγοι βρήκαν στέγη και εργασία και το πρόγραμμα επαναλαμβάνεται

Την καλή εμπειρία και τα αποτελέσματα από την υλοποίηση του πρώτου προγράμματος «Στέγη και εργασία για αστέγους» φιλοδοξεί να επαναλάβει ο δήμος Ηρακλείου. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/CTH51K.

 

Η 2η δημοσίευση αφορά την εργασία και μπορείτε να τη βρείτε εδώ: goo.gl/ggLx7F.

Καρκίνος: Το 53% των ασθενειών που συνδέεται με την εργασία οφείλεται σε αυτόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύτηκε για την προστασία των εργαζομένων από τον καρκίνο που σχετίζεται με την εργασία αναθεωρώντας για τους καρκινογόνους παράγοντες. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/MMBkVK.
#ohsa

Η 3η δημοσίευση αφορά την εργασία και μπορείτε να τη βρείτε εδώ: goo.gl/mnyQwe.

Το πρωινό ξύπνημα και η δουλειά πριν από τις 10 π.μ. ισοδυναμεί με βασανιστήριο

«Το σύγχρονο βασανιστήριο για τους ανθρώπους είναι να αρχίζει το μεροκάματο πριν από τις δέκα το πρωί» υποστηρίζει ο ερευνητής του πανεπιστήμιου της Οξφόρδης, δρ. Πωλ Κέλλεϋ. Όπως αναφέρει, η πολύ πρωινή εργασία προκαλεί εξάντληση και στρες, λόγω της έλλειψης ύπνου και διαταράσσει τον κιρκαδικό ρυθμό. Πρόκειται για το βιολογικό ρολόι του σώματος, που ελέγχει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου, τα επίπεδα ενέργειας, την αντίληψη του χρόνου και την παραγωγή ορμονών. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/dntZtc.

 

Η 4η δημοσίευση αφορά την επιχειρηματικότητα και μπορείτε να τη βρείτε εδώ: goo.gl/17b4NW.

100 μαθητικές ιδέες έτοιμες να σαρώσουν τον διαγωνισμό κοινωνικής καινοτομίας

Γυμνάσια και λύκεια από ολόκληρη την Ελλάδα κατέθεσαν τις ιδέες κοινωνικής επιχείρησης και δίνουν λύση σε κοινωνικά προβλήματα και ανάγκες που παρουσιάζονται στον τόπο τους αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο όπως η φτώχεια, το περιβάλλον , η προσβασιμότητα και η ανάπτυξη δεξιοτήτων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με σκοπό την πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Ανυπομονούμε να διαβάσουμε όλες τις ιδέες και να ανοίξουμε τον δρόμο για την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

 

Η 5η δημοσίευση αφορά την επιχειρηματικότητα και μπορείτε να τη βρείτε εδώ: goo.gl/e2aC7N.

Νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «We grow» για την υποστήριξη της χρηματοδότησης των γυναικών επιχειρηματιών

Παρά τις εξελίξεις στην ισότητα των φύλων, παραμένουν πολλά κενά μεταξύ ανδρών και γυναικών σε τομείς, όπως η εκπαίδευση, η απασχόληση και η επιχειρηματικότητα. Πέραν του ότι αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, η χειραφέτηση των γυναικών και η ισότητα των φύλων αποτελεί επίσης έναν τρόπο για τη δημιουργία ευρείας κερδοφορίας στην παραγωγικότητα. Από την οπτική της ανάπτυξης, η ενίσχυση των γυναικών και η παροχή ίσων δικαιωμάτων σε τομείς, όπως η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία έχουν θετικές επιπτώσεις στα βασικά αναπτυξιακά αποτελέσματα. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/xHPLhZ.

 

Η 6η δημοσίευση αφορά την επιχειρηματικότητα και θα τη βρείτε εδώ: goo.gl/jeM5cr.

Γυναικεία αγροτική επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη της ελληνικής υπαίθρου

Μετά από 41 χρόνια επίσημης ανακήρυξης της 8ης Μαρτίου ως παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας από τον Ο.Η.Ε., η ανάγκη για την υποστήριξη της ισότητας των φύλων και την οικονομική χειραφέτηση των γυναικών αποτελεί προτεραιότητα και κοινωνική πραγματικότητα. Σύμφωνα με την παγκόσμια οργάνωση αγροτών, οι γυναίκες της υπαίθρου αποτελούν 42% όσων εργάζονται σε αγροτικές εργασίες, παράγουν 50% της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων και διαχειρίζονται τους φυσικούς πόρους των αγρο-οικοσυστημάτων. Με αφορμή, λοιπόν, την ημέρα αυτή παραθέτουμε κάποιες παρατηρήσεις για τον ρόλο της γυναικείας αγροτικής επιχειρηματικότητας ως μοχλού ανάπτυξης της ελληνικής υπαίθρου. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/1d2QNX.

Η 7η δημοσίευση αφορά την εκπαίδευση και θα τη βρείτε εδώ: goo.gl/FRRynB.

Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη: Δύο υποτροφίες για διδακτορικές σπουδές στο εσωτερικό

Το ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, με ημερομηνία έναρξης την 1η Οκτωβρίου του 2018, το δέκατο τρίτο πρόγραμμα υποτροφιών για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της ημεδαπής. Το ίδρυμα θα χορηγήσει δύο (2) υποτροφίες διετούς διαρκείας που φέρουν τον τίτλο: «Υποτροφία Μελίνα Μερκούρη και Jules Dassin» σε αποφοίτους ελληνικών Α.Ε.Ι. στους τομείς: α) μεσαιωνική και νεότερη ιστορία και πολιτισμός και β) μεσαιωνική και νεότερη φιλολογία. Δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/zHQp2r.

Η 8η δημοσίευση αφορά την εκπαίδευση και μπορείτε να τη βρείτε εδώ: goo.gl/Qg9dDk.

Εξετάσεις Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για την πιστοποίηση εκπαιδευτικής επάρκειας εκπαιδευτών ενηλίκων

Ανακοινώθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. εξετάσεις για την πιστοποίηση εκπαιδευτικής επάρκειας εκπαιδευτών ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης της πρώτης περιόδου 2018.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μπορούν να συμμετάσχουν όσοι υποψήφιοι έχουν ήδη έως σήμερα υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση και έχουν αποστείλει φάκελο δικαιολογητικών ή θα υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση και θα αποστείλουν φάκελο δικαιολογητικών έως και την 20η Μαρτίου 2018 (απόδειξη της ημερομηνίας αποστολής φακέλου δικαιολογητικών αποτελεί η σφραγίδα ταχυδρομείου ή το απόκομμα εταιρίας ταχυμεταφορών). Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/GsQsBw.

Η 9η δημοσίευση αφορά την εκπαίδευση και μπορείτε να τη βρείτε εδώ: goo.gl/GCEZbb.

Ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων δημιούργησε 16χρονη μαθήτρια

«Ποιος ήταν ο Περικλής; Πώς ήταν ο Παρθενώνας και τι απέγινε τελικά;» ήταν οι ερωτήσεις που έγραψαν στο κινητό του πατέρα τους δύο αγόρια ηλικίας 8 και 10 ετών από τη Συρία, που φοιτούν στο σχολικό συγκρότημα Γκράβα, στην Αθήνα, την πρώτη φορά που χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα XeniusNet. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/itJkZM.

Η 10η δημοσίευση αφορά τον εθελοντισμό και θα τη βρείτε εδώ: goo.gl/1EmeER.

Ξέρετε τι είναι εθελοντισμός;
Όταν κάνουμε δραστηριότητες που μας ευχαριστούν, με σκοπό να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη, χωρίς να παίρνουμε υλικό αντάλλαγμα.

 

Η 11η δημοσίευση αφορά τον εθελοντισμό και θα τη βρείτε εδώ: goo.gl/M76Ghj.

Σκουπιδότοπος στη Δροσιά μετατρέπεται σε χώρος πρασίνου

Σε χώρο πρασίνου μετατρέπει ο δήμος Χαλκιδέων έκταση στη δημοτική κοινότητα Δροσιάς, που κάποτε αποτελούσε σκουπιδότοπο. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/Z5KJ2q.

Η 12η δημοσίευση αφορά τον εθελοντισμό και θα τη βρείτε εδώ: goo.gl/sE5gic.

Συλλογή φαρμάκων για την ενίσχυση του κοινωνικού φαρμακείου Θεσσαλονίκης

O δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του προγράμματος «Δομή παροχής βασικών αγαθών: Κοινωνικό φαρμακείο δήμου Θεσσαλονίκης» του επιχειρησιακού προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» διοργανώνει δράση συλλογής φαρμάκων για την κάλυψη αναγκών του κοινωνικού φαρμακείου. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/wnAaMB.

 

Η 13η δημοσίευση αφορά τα hobby και μπορείτε να τη βρείτε εδώ: goo.gl/KtssqR.

Κινεζικό pole dancing: Η τεχνική που συνδυάζει χορό και ακροβατικά σε στύλο από καουτσούκ

Το κινεζικό pole dancing είναι μια ιδιαίτερη τεχνική που συνδυάζει τον χορό, τα ακροβατικά και έχει έντονα θεατρικά στοιχεία. Ως χορευτικό είδος είναι αρκετά διαδεδομένο στην Ευρώπη, καθώς είναι διασκεδαστικό, γυμνάζει ολόκληρο το σώμα και ενισχύει την ευλυγισία. Ο κινεζικός στύλος είναι εκείνος που χρησιμοποιούν οι Κινέζοι στο τσίρκο για τα ακροβατικά νούμερα. Δεν μοιάζει με τον στύλο του pole dancing που είναι φτιαγμένος από αλουμίνιο και γλιστράει. Ο κινεζικός στύλος είναι καλυμμένος με καουτσούκ για να μη γλιστράει και το ύψος του φτάνει τα 5 με 6 μέτρα. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/zjCQVh.

 

Η 14η δημοσίευση αφορά τα hobby και μπορείτε να τη βρείτε εδώ: goo.gl/Z3f7YZ.

Γιατί μία φωτογραφική μηχανή του 1923 αξίζει 2,4 εκατομμύρια ευρώ;

Την απάντηση θα την αναζητήσουμε στην ιστορία του brand που είναι συνώνυμο με την τέχνη της φωτογραφίας και το βλέμμα των επαγγελματιών που το «αποθεώνουν» εδώ και δεκαετίες. Από αυτό το Σαββατοκύριακο η Leica του 1923 που πωλήθηκε σε δημοπρασία στη Βιέννη για 2,4 εκατομμύρια ευρώ είναι και η ακριβότερη στον κόσμο. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/ScU3J6.

 

Η 15η δημοσίευση αφορά τα hobby και θα τη βρείτε εδώ: goo.gl/A9wWkD.

Λουλούδια και διακόσμηση

Ήθελα να υποδεχτώ την αγαπημένη μου εποχή με ένα αφιέρωμα σε ό,τι την προσδιορίζει. Τα λουλούδια. Η ποικιλία σε χρώματα και είδη είναι τεράστια. Με τα λουλούδια μπορείς να διακοσμήσεις και τον εσωτερικό και τον εξωτερικό σου χώρο, γρήγορα και οικονομικά. Ζωντανεύεις τον χώρο σου και ανεβάζεις την ψυχολογία σου μόνο με λίγα ευρώ. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/GcpJzK.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn