vinietaki-like-b2.jpg

 

 

E-thronbosis: Η πεσμένη άμυνα από την εργασία μπροστά στον υπολογιστή και άλλα νεότερα για την πολύωρη ακινησία (βρείτε τη δημοσίευση εδώ: twitter.com/doctvgr/status/9826663127522058249)

ethronbosis stentoras skywalkergr

Οι ώρες που περνάμε μπροστά από τον υπολογιστή ή σε ακινησία, βλάπτουν σοβαρά την υγεία. Αν και είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι τα πολύωρα ταξίδια μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο για εμφάνιση φλεβικής θρομβοεμβολικής νόσου (δηλαδή φλεβική θρόμβωση και στη συνέχεια πνευμονική εμβολή), ειδικά όταν το ταξίδι διαρκεί περισσότερες από 4 ώρες, έρχονται και άλλες μελέτες να συμπληρώσουν τα πιθανά αίτια εμφάνισης θρόμβωσης, αλλά και πεσμένης άμυνας του ανοσοποιητικού, ειδικά αν κάνουμε καθιστική εργασία. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/pmGPKG.

Το «The 50/50 project» στοχεύει στην ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας (βρείτε τη δημοσίευση εδώ: twitter.com/epixeiro/status/983344170646605824)

the5050project stentoras skywalkergr

Όλα ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2016 στην Καλιφόρνια, στο πλαίσιο του Clinton Global Initiative University, όπου συναντήθηκαν για πρώτη φορά όντας υπότροφοι του προγράμματος Angelopoulos CGI U Fellowship, η Μαριάνθη ως συνιδρύτρια της Effect και η Σοφία ως συνιδρύτρια του Knit2Lead. Εκεί, για πρώτη φορά συζητήσαν το κοινό τους όραμα, να δουν νέες κοπέλες να βγαίνουν μπροστά, να διακρίνονται στον τομέα επιλογής τους και να μη φοβούνται να είναι φιλόδοξες. Το «The 50/50 project» απευθύνεται σε κάθε γυναίκα που είτε ξεκινά την καριέρα της, είτε βρίσκεται σε πορεία επαγγελματικής αναζήτησης με στόχο τη δημιουργία των κατάλληλων εκείνων συνθηκών για την πραγματοποίηση των στόχων της. Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ: goo.gl/dcqWUZ.

 

Περίθαλψη ανασφάλιστων και οικονομικά αδυνάτων πολιτών (βρείτε τη δημοσίευση εδώ: twitter.com/odigostoupoliti/status/983060052188725249)

Με τον νόμο 4368/2016 και την Κ.Υ.Α. Α3(γ)/ΓΠ/οικ.25132/4-4-2016 θεσπίζεται το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας για την παροχή νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Η πλέον θεμελιώδης αλλαγή που εισάγει το ανωτέρω θεσμικό πλαίσιο είναι η εξίσωση του δικαιώματος ασφαλισμένων, ανασφάλιστων και πρώην κατόχων ατομικού βιβλιαρίου οικονομικά αδυνάτου ή ανασφάλιστου ως προς την πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Η υγειονομική κάλυψη που εγγυάται το νέο πλαίσιο είναι πλήρης και περιλαμβάνει τη νοσηλευτική, διαγνωστική και φαρμακευτική κάλυψή τους. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/BMkE15.

 

Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στο καθεστώς «Γενική Επιχειρηματικότητα» (βρείτε τη δημοσίευση εδώ: twitter.com/edessaika/status/983268435642798081)

geniki epixeirimatikotita stentoras skywalkergr

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, παρατείνεται έως τις 7 Μαΐου του 2018 η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στον 2ο κύκλο του καθεστώτος του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016 «Γενική Επιχειρηματικότητα», για τη διευκόλυνση μεγάλου αριθμού υποψήφιων επενδυτών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Πηγή: goo.gl/SiYkCD.

 

Η άσκηση είναι το κλειδί για μια μακροχρόνια και ευτυχισμένη ζωή (βρείτε τη δημοσίευση εδώ: twitter.com/Ethernewsdotcom/status/983503149888606209)

askisi stentoras skywalkergr

Η παρατεταμένη φυσική δραστηριότητα μπορεί να προσθέσει χρόνια στη ζωή και να βελτιώσει ουσιαστικά την ποιότητα αυτών των χρόνων, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα μιας μακροχρόνιας μελέτης, στην οποία έλαβαν μέρος περισσότεροι από 12.000 ηλικιωμένοι άνδρες στη Δυτική Αυστραλία. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/r3kDAs.

 

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές: Η εισαγωγή στα Α.Ε.Ι. θα εξαρτάται από τον βαθμό του απολυτηρίου (βρείτε τη δημοσίευση εδώ: www.facebook.com/newsbombgr/posts/1708521859196859)

panellinies eksetaseis stentoras skywalker.gr

Την πρόθεση, από τον Ιούνιο του 2020, να ισχύσει ένα νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με βάση τον βαθμό του απολυτηρίου, επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

«Ως κυρίαρχη λογική, η πρόσβαση στα Α.Ε.Ι. θα εξαρτάται από τον βαθμό του απολυτηρίου, σε ένα σχολείο, στο οποίο θα υπάρχει μία εντελώς νέα Β' και Γ' λυκείου» είπε σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Real news» και συμπλήρωσε ότι η Γ' λυκείου θα είναι «ένα είδος προπαρασκευαστικού έτους».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/Pztzaz.

 

Το calisthenics σε κάνει «φέτες» (βρείτε τη δημοσίευση εδώ: www.facebook.com/ViceGreece/posts/861933660675746)

callisthenics hobby stentoras skywalkergr

H καλλισθενική γυμναστική (ή calisthenics) ξεκίνησε από την αρχαία Ελλάδα. Προέρχεται από τις αρχαιοελληνικές λέξεις «κάλλος» και «σθένος», που σημαίνουν ομορφιά και δύναμη αντίστοιχα. Λέγεται βέβαια, ότι ίσως πήρε το όνομά της και από τον ιστορικό Καλλισθένη, ενός από τους φερόμενους ως πρώτους υποστηρικτές της. Σήμερα πάντως, γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, όπως η Ρωσία και η Ουκρανία. Eίναι μία μέθοδος άσκησης/προπόνησης, κατά την οποία χρησιμοποιείται το βάρος του σώματος και όχι κάποια βάρη. Μοιάζει πολύ με την ενόργανη. Περιλαμβάνει μία ποικιλία κινήσεων, όπως κάμψεις, έλξεις, βυθίσεις, αιωρήσεις και άλματα. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/TvFRJH.

 

Αιτήσεις για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών (βρείτε τη δημοσίευση εδώ: twitter.com/MinEduGR/status/983593244251574272)

anaplirwtes stentoras skywalkergr

Από 13 έως και 30/4 θα διαρκέσουν οι αιτήσεις για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών. Διαβάστε αναλυτικά: goo.gl/ipcWCD. Επίσης, από 16 έως και 27/4 θα πραγματοποιηθούν οι αιτήσεις για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού. Διαβάστε αναλυτικά: goo.gl/D5BKty.

 

Plogging: Ο εθελοντισμός που γυμνάζει και προσφέρει στην κοινότητα (βρείτε τη δημοσίευση εδώ: twitter.com/ivanovits/status/983412782430412801)

plogging stentoras skywalkergr

Plogging, κάτι τελείως διαφορετικό από το blogging. Το plogging είναι ένας φιλικός προς το περιβάλλον συνδυασμός τζόκινγκ και περισυλλογής σκουπιδιών. Το plogging είναι μια νέα έκφραση που χτίστηκε από το τζόκινγκ και τη σουηδική φράση «plocka upp» που σημαίνει pick up. Καθώς ο ερχομός της άνοιξης αποκαλύπτει τα απορριπτόμενα απόβλητα του χειμώνα, πολλοί λάτρεις της γυμναστικής προσπαθούν να διαδώσουν τη λέξη σχετικά με το plogging, μιας φιλικής προς το περιβάλλον mashup άσκησης που συνδυάζει την ενδορφινική βιασύνη του τζόγκινγκ με τα περιβαλλοντικά οφέλη της συλλογής απορριμμάτων. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/me27ix.

 

 

Γυναικεία επιχειρηματικότητα: Περισσότερες ευνοϊκές συνθήκες και ευκαιρίες (βρείτε τη δημοσίευση εδώ: https://www.facebook.com/marketingweek/posts/10156480981561019).

gynaikeia epixeirimatikotita stentoras skywalkergr

Επαγγελματικά φιλόδοξες εμφανίζονται πλέον οι γυναίκες, οι οποίες επιδιώκουν και διεκδικούν ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης. Τα εμπόδια φαίνεται να παρακάμπτονται και νέοι «δρόμοι» ανοίγονται προς την ισότητα των δύο φύλων στον επαγγελματικό και επιχειρηματικό χώρο. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/Ji9QcK.

 

HOPEgenesis: Εθελοντές ιατροί περιθάλπουν εγκύους στον Άγιο Ευστράτιο και σε 35 ακόμη νησιά (βρείτε τη δημοσίευση εδώ: https://twitter.com/LimnosFM100/status/982911998705979392).

limnos hopegenesis

Το πρώτο κλάμα μωρού ακούστηκε μετά από χρόνια στους Φούρνους Ικαρίας, στο Αγαθονήσι, στην Κάσο. Σε όμορφες πλην όμως απομακρυσμένες περιοχές της χώρας που μέχρι πρότινος είχαν μηδενικές γεννήσεις. Αυτό επιτεύχθηκε μέσω της παρέμβασης της αστικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης HOPEgenesis, που έχει ως όραμά της, την ανατροπή του κλίματος υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, προσφέροντας δωρεάν την πλήρη κάλυψη των αναγκών μιας γυναίκας από τη στιγμή που μένει έγκυος έως και τη γέννα. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/Eo8BCM.

 

Eurostat: Πού κυμάνθηκε το ωριαίο κόστος εργασίας στην Ελλάδα το 2017; (βρείτε τη δημοσίευση εδώ: twitter.com/News247gr/status/983372484421468160)

eurostat stentoras skywalkergr

Το ανά ώρα κόστος της εργασίας (μισθολογικό και μη μισθολογικό) ανήλθε στην Ελλάδα το 2017 στα 14,5 ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).

Στην ευρωζώνη ήταν κατά μέσο όρο στα 30,3 ευρώ, ενώ μεταξύ των κρατών της Ε.Ε. το μικρότερο εργατικό κόστος είχαν η Βουλγαρία με 4,9 ευρώ, η Ρουμανία με 6,3 ευρώ, η Λιθουανία με 8 ευρώ, η Λετονία με 8,1 ευρώ και η Ουγγαρία με 9,1 ευρώ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/uLfj9M.

 

Ευρωπαϊκά προγράμματα για τους νέους (βρείτε τη δημοσίευση εδώ: twitter.com/eptolemeos/status/983223566308032513)

neoi eurwpaikia programmata stentoras skywalkergr

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς είναι τα σχολεία στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες; Πώς θα ήταν η ζωή σου εάν φοιτούσες σε ένα σχολείο ή σε κάποιο πανεπιστήμιο της Ευρώπης; Πόσα εφόδια και πόσες εμπειρίες θα αποκτούσες, εάν είχες τη δυνατότητα να ταξιδέψεις και να γνωρίσεις άλλους πολιτισμούς και άλλες παιδαγωγικές μεθόδους; Σε αυτά τα ερωτήματα απάντησε η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζοντας διάφορα προγράμματα γνωριμίας των νέων της Ευρώπης και των σχολείων τους. Πλέον οι μαθητές από το δημοτικό μέχρι και το πανεπιστήμιο έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και να φοιτήσουν εκεί για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα, γνωρίζοντας καινούρια πράγματα και υιοθετώντας προοδευτικές και ποικίλες ιδέες.
Από την εφημερίδα του 5ου Γυμνασίου, Ειρήνη Δεληγιάννη (Γ1), Σίσιου Μαρία (Γ4)
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/n52Yvp.

 

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn