vinietaki-like-b2.jpg

 

 

 

 

Μαθητές κατασκευάζουν συσκευασίες για ελληνικά προϊόντα εμπνευσμένες από τη μυθολογία (twitter.com/ypaithros/status/985814108904796160)

epixeirimatikotita stentoras skywalkergr

Η Άρτεμις, η Εστία και η Δήμητρα, εκτός από θεές της μυθολογίας, είναι και τα ονόματα των εναλλακτικών συσκευασιών που ετοιμάζουν οι μαθητές των «Εκπαιδευτηρίων Δούκα» στο πλαίσιο του μαθήματος «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Πρόκειται για την επιχείρηση «The Olympian Boxes» που συγκεντρώνει ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα από πολλές περιοχές της Ελλάδας με σκοπό να παντρέψει την ελληνική ιστορία με την ελληνική μυθολογία και τον ελληνικό πολιτισμό. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/vKpxP9.


 

Δίνοντας το καλό παράδειγμα στα παιδιά (twitter.com/pagkoinia/status/985409286443622400)

ethelontismos stentoras skywalkergr

Πώς μπορείς να εξασφαλίσεις πως η νέα γενιά θα γνωρίζει την αξία του εθελοντισμού και της φιλανθρωπίας; Προφανώς, όντας ο ίδιος ως γονιός το σωστό πρότυπο. Αυτήν την απλή σκέψη έκαναν οι γονείς των μαθητών του δημοτικού σχολείου «Άνοιξη» και έκαναν τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων να διαφέρει αισθητά από όλους τους άλλους. Διοχετεύουν εθελοντικά πολύ από τον ελεύθερο χρόνο τους και μαζεύουν ρούχα, παιχνίδια, υποδήματα για ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, ενώ πραγματοποιούν δράσεις που επιστρέφουν το όφελος στα παιδιά. Πρόσφατα, για παράδειγμα οργανώθηκαν και έβαψαν μόνοι τους όλους τους χώρους του σχολείου. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: https://goo.gl/UQcD4Q.

 

«Διαλύοντας» το κλισέ του αδύναμου φύλου (www.facebook.com/paratiritis.thrakis/posts/1377851802353816)

martialarts stentoras skywalkergr

Τόσο οι πολεμικές τέχνες, όσο και η διαιτησία θεωρούνται δύο χώροι κατ’ εξοχήν ανδροκρατούμενοι. Τα τελευταία, ωστόσο, χρόνια οι παρουσίες γένους θηλυκού όλο και αυξάνονται, αποδεικνύοντας ότι οι γυναίκες σαφώς και μπορούν να «κατακτήσουν» τον τομέα των μαχητικών σπορ, καταρρίπτοντας ταμπού και στερεότυπα.

Τεταρτοετής φοιτήτρια στο τμήμα ελληνικής φιλολογίας Δ.Π.Θ. και πρώην αθλήτρια τάε κβον ντο, η κα Μαρία Πελτέκη ξεκίνησε εδώ και τρία χρόνια να ασχολείται με τη διαιτησία. Παρότι οι πολεμικές τέχνες θεωρούνται ένα άθλημα «ατομικό και πολύ ανταγωνιστικό», η ίδια εξήγησε ότι μέσα από αυτές διδάχθηκε την ευγενή άμιλλα και τον σεβασμό. Διαβάστε εδώ τη συνέχεια: goo.gl/MsmbVw.

 

Δωρεάν μαθήματα αγγλικής γλώσσας για αρχάριους και προχωρημένους στην κεντρική δημοτική βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης (twitter.com/socpolicy/status/985997303776497670)

free lessons skywalkergr stentoras

Νέα τμήματα της αγγλικής γλώσσας για αρχαρίους αλλά και για προχωρημένους, για προετοιμασία για Lower, πρόκειται να δημιουργηθούν στην κεντρική δημοτική βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα θα έχει οχτάμηνη διάρκεια και θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2018, με μαθήματα σε εβδομαδιαία βάση και δίωρες παραδόσεις, που θα πραγματοποιούνται κάθε μέρα σε δύο ζώνες από τις 09:00 με 10:30 και 11:30 με 13:00. Κάθε ομάδα θα κάνει 2 δίωρα την εβδομάδα. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/wWzEJM.

 

 

Ποιοι εξαιρούνται από τις υποχρεωτικές εισφορές στον Ε.Φ.Κ.Α. (twitter.com/PatrisNewsCom/status/985909447477415936)

efka stentoras skywalkergr

Οι ασφαλισμένοι που έχουν επαγγελματική δραστηριότητα (μισθωτή εργασία ή ελεύθερο επάγγελμα ή αυτοαπασχόληση) και παράλληλα έχουν εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα μέχρι και 4.923,12 ευρώ τον χρόνο, δεν είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές στον τέως Ο.Γ.Α. για την αγροτική τους δραστηριότητα. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/1paHPH.

 

Capoeira: Η άγνωστη ιστορία της βραζιλιάνικης πολεμικής τέχνης που σμιλεύει το σώμα! (twitter.com/ifitnessbookcom/status/985990554830897152)

capoeira stentoras skywalkergr

Η capoeira δεν απλώς μία πολεμική τέχνη. Είναι χορός, τέχνη, φιλοσοφία, άθληση, εκπαίδευση, αλλά και τρόπος ζωής. Παρόλο που στην Ελλάδα άρχισε να εξασκείται πιο συστηματικά την τελευταία δεκαπενταετία, η αξία της έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως. Η Unesco την ανακήρυξε ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/d9wbSM.

 

Καινοτομία στα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά καλλιεργεί το Aroma Innovation Hub (www.facebook.com/Futurology.gr/posts/445897162498388)

fyta stentoras skywalkergr

Τον πρώτο πανελλήνιο διαγωνισμό νεοφυούς επιχειρηματικότητας και καινοτόμου επιχειρηματικής ιδέας στα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά διοργανώνει ο κόσμος καινοτομίας Aroma Hub.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από τις 13 Απριλίου έως τις 30 Απριλίου 2018 και μπορούν να συμμετάσχουν νεοφυείς επιχειρήσεις και άτομα ή ομάδες με καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες σε όλη τη γραμμή παραγωγής των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών (καλλιέργεια, τυποποίηση, παραγωγή προϊόντων υγείας και διατροφής). Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/XxC9Po.

 

Η ελληνική επιχειρηματικότητα από μία άλλη σκοπιά (www.facebook.com/lykavitos.gr/posts/1408223445950123)

kritsotakis stentoras skywalkergr

Η όψιμη και σχετικά δραστήρια ενασχόλησή μας με το θέμα «επιχειρηματικότητα» μέσω ερευνών, ημερίδων και διαλέξεων, εκτός του ότι με εκπλήσσει θετικά, αποτελεί σαφή ένδειξη της συνειδητοποίησης ότι, χωρίς αυτή, η έξοδός μας από τον φαύλο κύκλο αδράνεια-ύφεση-κρίση είναι ανέφικτη.

Αν κρίνω από το περιεχόμενο των καθ΄ όλα αξιόλογων παραπάνω πρωτοβουλιών, έτσι όπως εγώ το εισέπραξα, η κύρια αιτία του ελλείμματος σε επιχειρηματικότητα αναζητείται στη διαχρονικά, ας μου επιτραπεί η έκφραση, «ερασιτεχνική» αναπτυξιακή πολιτική, η οποία, όπως η πράξη απέδειξε, περισσότερο έβλαψε παρά ωφέλησε την επιχειρηματικότητα.

Του δρ. Γιάννη Κριτσωτάκη

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/3hGBdc.

 

Ποσειδώνια 2018: Πρωταγωνιστής η «έξυπνη» τεχνολογία (twitter.com/reportergr/status/985822717592121345)

poseidonia stentoras skywalkergr

Με περισσότερες από 60 διεθνείς εταιρίες από τον κλάδο της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) να έχουν ήδη επιβεβαιώσει την παρουσία τους στα Ποσειδώνια 2018, το μέλλον της ναυτιλιακής βιομηχανίας θα πρωτοστατήσει φέτος στη σημαντικότερη ναυτιλιακή έκθεση παγκοσμίως, που θα λάβει χώρα στο Athens Metropolitan Expo από τις 4 έως τις 8 Ιουνίου.

Από τους πλήρως αυτοματοποιημένους λιμένες και τα μη επανδρωμένα «έξυπνα» πλοία μέχρι την πιο αξιόπιστη από ποτέ πρόγνωση καιρού βάσει τοποθεσίας και τη συγκέντρωση και επεξεργασία των δεδομένων του πλοίου στο cloud (υπολογιστικό νέφος), οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα σημαντικότερα επιτεύγματα μίας βιομηχανίας που ευελπιστεί να μεταμορφώσει ριζικά το μέλλον της ναυτιλίας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/5JsG4J.

 

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση έχει προβλήματα (www.facebook.com/StavrosLygeros.gr/posts/2029917180592325)

education stentoras skywalker

Με το διαδίκτυο να γίνεται όλο και πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής μας, ένα ερώτημα είναι εάν και πώς η ηλεκτρονική εκπαίδευση θα αντικαταστήσει σταδιακά την κανονική εκπαίδευση, ή απλώς θα λειτουργεί επικουρικά. Τα online μαθήματα ανοιχτής πρόσβασης παρέχουν τρόπους ώστε τα πανεπιστήμια να προσεγγίζουν περισσότερους σπουδαστές σε παγκόσμια κλίμακα. Γι’ αυτό και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση την τελευταία δεκαετία επεκτείνεται εντυπωσιακά.

Δεν είναι, ωστόσο, όλοι θετικοί σ’ αυτή την τάση. Πολλοί την αντιμετωπίζουν κριτικά για διάφορους λόγους. Αρχικά, πρόκειται για μια ειδική πρακτική, αφού ο φοιτητής πρέπει να βρει τον δικό του δρόμο μέσα στα online μαθήματα. Επίσης, η έλλειψη της τάξης, όπου οι φοιτητές δίνουν το παρόν με τη φυσική τους παρουσία, επηρεάζει το κίνητρό τους με αποτέλεσμα χαμηλότερες βαθμολογίες ή και εγκατάλειψη του μαθήματος.

Η ολοκλήρωση ενός online μαθήματος απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια και αυτοπειθαρχία από τον φοιτητή. Χωρίς αυτές, δεν μπορεί να κρατήσει την απαιτούμενη επαφή με τα μαθήματα και να τα ολοκληρώσει. Πολλές φορές, οι φοιτητές σταματούν την προσπάθεια, επειδή είχαν στο μυαλό τους κάτι διαφορετικό από ό,τι τελικά πήραν από το μάθημα. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/6jXsBY.

 

Τα παιδιά σταματούν να γράφουν λόγω υπολογιστών και smartphones (www.facebook.com/cnanewscrete/posts/1908122769199381)

daskala stentoras skywalkergr

Εδώ και αιώνες, γράφουμε με το χέρι. Το smartphone και ο υπολογιστής το καθιστούν όμως περιττό. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι αυτό δεν βοηθάει στην ανάπτυξη των παιδιών, γράφει η γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», επιλέγοντας μάλιστα να κάνει σήμερα την αξία του χειρόγραφου πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική της έκδοση. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/TLCA3D.

 

praksis stentoras skywalkergr

twitter.com/praksisgr/status/985777261637980160

Εθελοντισμός για μένα είναι η ανιδιοτελής προσφορά στον συνάνθρωπο, με διατήρηση της αξιοπρέπειάς τους. Αξιοπρέπεια στο Adress σημαίνει να μπορούν οι άνθρωποι να ψάχνουν και να επιλέγουν μόνοι τους ρούχα.
Γλυκερία, εθελόντρια, Adress #volunteer #caring #sharing

 

streetart stentoras skywalkergr

www.facebook.com/simetexo/photos/a.514883745213564.1073741825.231661300202478/1640017096033551/?type=3

#Street Art
#Εθελοντισμός

Δεν θέλω να λέω ψέματα δύσκολοι καιροί...
μην περιμένεις πολλά από μένα
τόσα έζησα, τόσα έμαθα, τόσα λέω.
Κι από όσα διάβασα ένα κρατώ μόνο...

Σημασία έχει να παραμένεις άνθρωπος.

Κατερίνα Γώγου

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn