vinietaki-like-b2.jpg

 

Από επιτυχία σε επιτυχία η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (twitter.com/kosmoslarissa/status/1008636333793804289)

panepistimio kyprou nomiki stentorasgr

Η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι η πρώτη αυτοτελής Νομική Σχολή στην Κύπρο και η οποία, πέραν του προγράμματος κυπριακού δικαίου, προσφέρει το μόνο αναγνωρισμένο πρόγραμμα Νομικής ελληνικού δικαίου εκτός Ελλάδας, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της επιστήμης, της έρευνας και της διδασκαλίας του ελληνικού ακαδημαϊκού γίγνεσθαι. Ο αναπληρωτής κοσμήτορας της Νομικής Σχολής δρ Κωνσταντίνος Τσιμάρας τονίζει πως το πρόγραμμα σπουδών ελληνικού δικαίου της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου, η ύλη των μαθημάτων και οι ώρες διδασκαλίας είναι ακριβώς αντίστοιχες των νομικών σχολών των ελληνικών πανεπιστημίων, ενώ το Νομικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας βεβαιώνει τη δυνατότητα εγγραφής των πτυχιούχων στα μητρώα ασκούμενων δικηγορικών συλλόγων της Κύπρου. Επιπρόσθετα, οι πτυχιούχοι της Νομικής οι οποίοι έχουν την ισοτιμία του τίτλου σπουδών τους από τον ΔΟΑΤΑΠ εγγράφονται στα μητρώα ασκούμενων των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδας. Διαβάστε περισσότερα εδώ: goo.gl/trw2w4.

 

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)-Πληρωμή Ιουνίου 2018 (twitter.com/odigostoupoliti/status/1008642528525111296)

Εγκρίθηκε στις 15/6/2018 η μεταφορά πίστωσης, συνολικού ποσού 62.181.679,24 ευρώ, για την πληρωμή μηνός Ιουνίου 2018 σε 279.889 δικαιούχους (για όσους έχουν υποβάλει αίτηση μέχρι 31/5/2018) του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης». Αυτό προβλέπει απόφαση της υπουργού Εργασίας, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια». Κατόπιν τούτου εκτιμάται ότι η καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) για τον μήνα Ιούνιο 2018 θα γίνει στο διάστημα από 26/6/2018 έως 29/6/2018. Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανέναν περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών. Διαβάστε περισσότερα εδώ: goo.gl/XduqbK.

 

Γύμνασε και εγκέφαλο, όχι μόνο τρικέφαλο! (www.facebook.com/FitnessMotivationHellas/posts/921238854726362)

eksygmnasi egkefalou stentorasgr

Οι μύες που έχουμε στο σώμα μας είναι συνολικά 654 (άρχισες να μετράς;) ενώ όταν μιλάμε για ενδυνάμωση/τόνωση/γράμμωση στα γυμναστήρια αναφερόμαστε κυρίως στους γραμμωτούς ή σκελετικούς μυς τους οποίους ελέγχουμε εμείς με τη θέλησή μας μέσω του εγκεφάλου μας. Ο εγκέφαλος θα αναγκάσει το πρόσωπό σου να χαμογελάσει σε κάτι αστείο, τα πόδια σου να τρέξουν για να προλάβεις το μετρό ή τα χέρια σου να κινηθούν για να χαιρετήσεις τον φίλο σου. Πες μου κάτι, θα γύμναζες ποτέ μόνο το αριστερό σου χέρι ή το αριστερό σου πόδι; Μόνο τον δεξί πλάγιο κοιλιακό; Τι λες για τον αριστερό τρικέφαλο ή τον δεξί δελτοειδή; Προφανώς και όχι, γιατί δεν θα υπάρχει ισορροπία. Κατά τον ίδιο τρόπο είναι αφύσικο να γυμνάζει κανείς μόνο το σώμα του αλλά όχι και το μυαλό του. Οι άνθρωποι είμαστε ένα σύστημα από μυαλό και σώμα και καθένα από αυτά τα δύο προϋποθέτει και απαιτεί το άλλο για να υπάρξει. Ας σκεφτούμε τώρα για ποιο λόγο γυμνάζεται κανείς: Για να είναι σε φόρμα; Για να παραμείνει νέος; Για να είναι όμορφος; Για να είναι υγιής; Η απάντηση είναι ναι σε όλα. Για τους ίδιους αυτούς λόγους και ίσως για ακόμα περισσότερους, αντίστοιχη «γυμναστική» χρειάζεται και ο εγκέφαλος, ο «ηθικός αυτουργός» των μυών. Και βέβαια ο εγκέφαλος δεν είναι μεν μυς, ωστόσο γυμνάζεται με τον ίδιο τρόπο, καθώς παρουσιάζει κάποια πολύ σημαντικά κοινά με αυτούς: προσαρμόζεται όπως ένας μυς, ατροφεί αν δεν εξασκείται, χρησιμοποιεί οξυγόνο για να λειτουργήσει και χρειάζεται σωστή διατροφή για τη διατήρηση της καλής φυσικής του κατάστασης. Τι λες, σου θυμίζει τώρα κάτι; Διαβάστε περισσότερα εδώ: goo.gl/VaSQny.

 

Η επιχειρηματικότητα συμβαδίζει με τον προσδιορισμό των αναγκών (www.facebook.com/texnologia.net/posts/1047705152054807)

epixeirimatikotita digital stentorasgr

Στη σημερινή ψηφιακή εποχή όλες οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να εναρμονιστούν με τις ανάγκες της εποχής που διανύουμε, με την προοπτική να οδεύσουν σ’ ένα μονοπάτι που θα γεννήσει νέες ευκαιρίες, και κατά συνέπεια όλοι οι κόποι που έχουν καταβάλει θα πιάσουν τόπο. Στη σημερινή Ελλάδα που τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε όλοι, δεν συγχωρείται η αμέλεια και ο ωχαδερφισμός, προφανώς γιατί ο ανταγωνισμός μεγαλώνει και κανένας από τους αντιπάλους δεν είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει την προνομιακή του θέση σε άλλον, επειδή τυγχάνει να είναι καλό παιδί. Τέτοιου είδους ουτοπικά σενάρια είναι ο πρόδρομος της καταστροφής. Η επιχειρηματικότητα είναι ένα στοιχείο που το κατέχουν ελάχιστα άτομα και όποιος έχει την ικανότητα να βλέπει μακριά θα είναι και εκείνος που θα ξεχωρίσει από τη μάζα. Διαβάστε περισσότερα εδώ: goo.gl/dRH3uH .

 

Τα παιδιά μαθαίνουν να σώζουν ζωές μαθαίνοντας ΚΑΡΠΑ (www.facebook.com/www.kalabakacity/posts/10156560544244461)

karpa stentorasgr

Η εξωνοσοκομειακή αιφνίδια καρδιακή ανακοπή αναγνωρίζεται σήμερα ως μια από τις κύριες αιτίες πρόωρων θανάτων που μπορεί να αποφευχθούν. Οι παρευρισκόμενοι πολίτες παίζουν κρίσιμο ρόλο στη διάσωση μιας ζωής, με το να είναι έτοιμοι να αναγνωρίσουν την καρδιακή ανακοπή, να καλέσουν το ασθενοφόρο και να εφαρμόσουν άμεσα καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και πρώιμη απινίδωση, καλύπτοντας το χάσμα μεταξύ της κατάρρευσης του ασθενούς και της άφιξης του ασθενοφόρου. Η εκπαίδευση των παιδιών σχολικής ηλικίας στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) αποτελεί σημαντικό μέρος μιας στρατηγικής για να αυξηθεί η εφαρμογή ΚΑΡΠΑ από παρευρισκόμενους και να σωθούν 300.000 ζωές στην Ευρώπη και στην Αμερική κάθε χρόνο, ενώ ταυτόχρονα ενισχύονται οι προσωπικές και οι κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών, συνεισφέροντας στους ευρύτερους στόχους της σύγχρονης εκπαίδευσης. Διαβάστε περισσότερα εδώ: goo.gl/9jbxWL.

 

Ξεκινά τη λειτουργία του το Ειδικό Νηπιαγωγείο στον Δήμο Κω (twitter.com/aegeanews/status/1008011073964904450)

Ο Δήμος Κω πρωτοπορεί στην ανάπτυξη δομών ειδικής αγωγής, που μέχρι το 2014 απλά δεν υπήρχαν στο νησί. Μετά τη λειτουργία του εργαστηρίου ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στο Πλατάνι, που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον περασμένο Σεπτέμβριο, από τη νέα σχολική χρονιά στην πόλη της Κω θα λειτουργήσει και ειδικό νηπιαγωγείο, που θα στεγαστεί στον χώρο του 6ου Νηπιαγωγείου, κοντά στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ: goo.gl/USTgsK.

 

Κάνεις το squat εντελώς λάθος! (www.facebook.com/shape.gr/posts/2517499241609017)

squat stentorasgr skywalkergr

Έχεις ακούσει πως δεν πρέπει να κατεβαίνεις κάτω από την παράλληλη γραμμή που σχηματίζουν οι μηροί σου με το έδαφος όταν λυγίζεις τα γόνατα. Αυτή η συμβουλή όμως ήταν τελικά λάθος. Αφήνοντας τα ισχία σου να βυθιστούν κάτω από την ορθή γωνία, όταν κάνεις κάθισμα φτάνεις στην πραγματικότητα στο σημείο όπου αρχίζει η γράμμωση, χωρίς να κινδυνεύεις από τραυματισμούς. Η κοινή παρανόηση είναι πως, όταν κατεβαίνεις πολύ χαμηλά στα καθίσματα, βλάπτεις τα γόνατά σου. Στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο: Όταν σταματάς στις 90 μοίρες ή λίγο πιο πάνω, είσαι πιο ασταθής και ασκείται μεγαλύτερη πίεση στα γόνατα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Sports Medicine. Ερευνητές βρήκαν επίσης πως, όσο πιο χαμηλά κατεβαίνεις στο κάθισμα, τόσο περισσότερο γυμνάζονται οι γλουτοί. Δοκίμασέ το τώρα! Διαβάστε περισσότερα εδώ: goo.gl/G1mHCm.

 

O Talos ανοίγει νέους ορίζοντες στην εκπαίδευση (twitter.com/e_thessalia/status/1008299519866531846)

stentroras talos skywalkergr

Τα τελευταία χρόνια στον Βόλο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή παιδιά διαφόρων ηλικιών έχουν την τύχη και την ευκαιρία να συμμετέχουν συστηματικά σε πληθώρα καινοτόμων δράσεων και εργαστηρίων που υλοποιούνται στο πλαίσιο του αυτοχρηματοδοτούμενου έργου TALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το συγκεκριμένο έργο λειτουργεί από το 2016 με αρχικούς εμπνευστές και συντονιστές τούς υποψήφιους διδάκτορες Γιώργο Πρώια και Σπύρο Κούρια και υπό την επιστημονική υποστήριξη ομάδας καθηγητών-μελών ΔΕΠ διαφόρων ειδικοτήτων.
Βάση του όλου εγχειρήματος είναι η συνεργασία διεπιστημονικής ομάδας καταρτισμένων εκπαιδευτών, αλλά και η πρόθεση να αξιοποιηθούν τόσο οι σύγχρονες διεθνείς παιδαγωγικές τάσεις και καλές πρακτικές σε ζητήματα αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών όσο και η ερευνητική «κληρονομία» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε πεδία αιχμής της Παιδαγωγικής και της Πληροφορικής. Διαβάστε περισσότερα εδώ: goo.gl/WYPUK3.

 

Άσκηση και ψυχική υγεία (www.facebook.com/HuffPostGreece/posts/2140069769615938)

stentoras psychiki ygeia

Τον Μάιο υπήρξε πτώση στις εγγραφές των γυμναστηρίων, τον μήνα που συνήθως η πελατεία αυξάνεται λόγω της επικείμενης εμφάνισής μας στην παραλία. Οι αναλυτές αποδίδουν τη μείωση αυτή στην οικονομική κρίση και στην άσχημη ψυχολογική κατάσταση των Ελλήνων. Κακώς, γιατί η άσκηση –σύμφωνα με Αμερικάνους ερευνητές– δεν φτιάχνει μόνο το κορμί, αλλά και τη διάθεσή μας! «Καθόλου σπορ, μόνο ουίσκι και πούρα». Έτσι συνήθιζε να περιγράφει ο Άγγλος πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ το ελιξίριο της ζωής του. Ένα μότο που δυστυχώς του κόστισε πολύ ακριβά. Ο Τσόρτσιλ υπέφερε από βαριά κατάθλιψη, την οποία αυτοσαρκαζόμενος αποκαλούσε «το μαύρο σκυλί» που ποτέ δεν έφευγε από το πλευρό του. Οι παθολογικές μορφές της μελαγχολίας, όπως τις βίωνε ο Τσόρτσιλ, πιθανότατα να έχουν τις ρίζες τους στα γονίδιά μας. Εντούτοις, ακόμη και σε βαθιά κατάθλιψη η φυσική άσκηση φτιάχνει τη διάθεση, όπως έδειξαν εκτεταμένες έρευνες των τελευταίων δύο δεκαετιών. Επίσης κατέδειξαν ότι για ανθρώπους με ελαφρά κατάθλιψη ένα τζόκινγκ στο πάρκο έχει ακριβώς την ίδια επίδραση με την ψυχοθεραπεία και με τη χρήση αντικαταθλιπτικών φαρμάκων. Στην Αμερική μάλιστα, όλο και περισσότεροι ψυχίατροι αρνούνται να αναλάβουν ασθενείς εάν αυτοί δεν δεσμευτούν προηγουμένως ότι θα γυμνάζονται τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Διαβάστε περισσότερα εδώ: goo.gl/y15oub.

 

Hellenic Catering: Η εταιρία που ευνοήθηκε από το προσφυγικό

(www.facebook.com/insider.gr/posts/1506849329427500)

stentoras hellenic catering

Σημαντική ενίσχυση τόσο του τζίρου όσο και των κερδών της πέτυχε η βιομηχανία τροφίμων Hellenic Catering από την αύξηση των προσφυγικών ροών στη χώρα μας. Η επιχείρηση αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες τροφίμων. Παρασκευάζει μπιφτέκια και άλλα κρεατοσκευάσματα, σάλτσες, ντρέσινγκ, γλυκά, παγωτά, σάντουιτς και είδη αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής. Ενοποιείται στις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου Goody's και μέσω αυτού στις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου Vivartia. Το 2017 οι πωλήσεις της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 2,2% και ανήλθαν στο επίπεδο των 47,195 εκατομμυρίων ευρώ, από 46,18 εκατομμύρια ευρώ το 2016. Ευνοήθηκαν, μεταξύ άλλων, από την υλοποίηση προγραμμάτων σίτισης προσφύγων και μεταναστών, καθώς και μαθητών δημοτικών σχολείων. Διαβάστε περισσότερα εδώ: goo.gl/rG8fEb.

 

Αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (www.facebook.com/BusinessNews.gr/posts/1646335775461589)

stentoras Arabika Emirata skywalkergr

 

Κατά 12,8% αυξήθηκαν οι ελληνικές εξαγωγές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε σχέση με το 2016. Παράλληλα, στο σύνολο της χώρας φέρονται εγγεγραμμένες περισσότερες από 300 επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων και, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομίας των ΗΑΕ, το απόθεμα των άμεσων ελληνικών επενδύσεων στη χώρα ανέρχεται σε 93,8 εκατομμύρια ευρώ, όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση για την οικονομία των ΗΑΕ και τις διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-ΗΑΕ έτους 2017. Διαβάστε περισσότερα εδώ: goo.gl/G3tQ8g.

 

 

Πάνω από 80 φιάλες αίματος από εθελοντές (twitter.com/Thessalianews/status/1008087833712586752)

stentoras aima ethelontes

Περισσότερες από 80 φιάλες αίματος είναι ο απολογισμός της εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Βόλου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη. Τη δράση υλοποίησαν η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και άλλους συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και την προσθήκη νέων μελών στις τάξεις των εθελοντών αιμοδοτών. Διαβάστε περισσότερα εδώ: goo.gl/2HjXYy.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn