vinietaki-like-b2.jpg

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη στην ανεργία των νέων (https://twitter.com/edimosio/status/1013761741308809217)

stentoras skywalkergr anergia ellada

Στην πρώτη θέση της λίστας με την υψηλότερη ανεργία στην ΕΕ και την Ευρωζώνη εξακολουθεί να παραμένει η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα (στοιχεία Μαΐου 2018) βρίσκεται στο 20,1%, ενώ δεύτερη στη λίστα είναι η Ισπανία με 15,8% και ακολουθεί η Ιταλία με 10,7%.

Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Τσεχία με 2,3%, τη Γερμανία με 3,4% και την Ουγγαρία με 3,7% (στοιχεία Απριλίου 2018). Συνολικά τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στην Ευρωζώνη η ανεργία παρέμεινε σταθερή σε σχέση με τον Μάιο του 2017, με την πρώτη να καταγράφει ποσοστό 7% και την Ευρωζώνη ποσοστό ανεργίας 8,4%. Σύμφωνα με τη Eurostat τον Μάιο του 2018 17,2 εκ Ευρωπαίοι πολίτες ήταν άνεργοι στην ΕΕ εκ των οποίων οι 13,6 εκ είναι πολίτες κρατών – μελών της Ευρωζώνης.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://goo.gl/kfyFtt

 

 

«Χορός κάτω από τ' άστρα» για καλό σκοπό από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης (https://twitter.com/cityportal_gr/status/1013784379380977664)

stentoras skywalker.gr amerikaniki gewrgiki sxoli

Σε μια έναστρη καλοκαιρινή βραδιά κι υπό το φως των κεριών, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και ο Σύλλογος Φίλων της, διοργανώνουν τον ετήσιο φιλανθρωπικό «Χορό Κάτω από τ' Άστρα» την Τετάρτη 11 Ιουλίου, στις 21:00 στην πλατεία «Ιωάννης Μοσκαχλαϊδής», μπροστά από το επιβλητικό Princeton Hall της Σχολής. Για τους λάτρεις του ποδοσφαιρικού Παγκοσμίου Κυπέλλου θα υπάρξει γιγαντοοθόνη για τη μετάδοση του ημιτελικού αγώνα. Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης, διατίθενται για το πρόγραμμα υποτροφιών της Σχολής και του Perrotis College για μαθητές και σπουδαστές από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://goo.gl/WZnyZy

 

 

Πάτρα:Κινητοποίηση στο δήμο για τα αδέσποτα (https://www.facebook.com/peloponnisosnews/posts/1767344090012090)

stentoras skywalkergr patra

Νέα κινητοποίηση για την αντιμετώπιση του θέματος των αδέσποτων ζώων από το δήμο της Πάτρας διοργάνωσαν εθελοντές φιλόζωοι αυτή την Κυριακή 1η Ιουλίου. Η κινητοποίηση όπως αναφέρουν οι διοργανωτές έγινε προκειμένου να ασκηθεί πίεση στο δήμο για να τηρηθεί ο νόμος για τα αδέσποτα. «Δυστυχώς 4 χρόνια μένουμε στο ίδιο έργο θεατές...Το πρόβλημα μέρα με την μέρα μεγαλώνει, η κατάσταση μέσα σε 4 χρόνια έχει διογκωθεί σε τεράστιο βαθμό, δυστυχώς είμαστε η μοναδική πόλη που δεν γίνεται τίποτα απολύτως στο θέμα διαχείριση αδέσποτων. Δεν πραγματοποιούνται καν στειρώσεις, εμβολιασμοί, σήμανση… Το πρόβλημα διογκώθηκε καθώς 3.5 χρόνια δεν πραγματοποιήθηκε ούτε μια στείρωση… Δεν συζητάμε για καταφύγιο, συμβεβλημένο κτηνίατρο, τροφές, ταίστρες... μεταφορικό... όλα αυτά είναι όνειρο. Είμαστε η μοναδική πόλη πανελλαδικά και τρίτη της Ελλάδας που δεν γίνεται σε εγκληματικό βαθμό απολύτως τίποτα, οι εθελοντές πνιγμένοι με τεράστια χρέη σε κτηνιατρεία, πανσιόν, δεκάδες ζωάκια που φιλοξενούν, θεραπείες, φάρμακα ειναι πλέον εγκλωβισμένοι και σε απελπιστική κατάσταση … Τα αδέσποτα δεν έχουν φωνή, εσύ, εμείς έχουμε φωνή και πρέπει να φωνάξουμε για αυτά. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://goo.gl/brWiU6

 

 

Πίκρα και αίσθημα αδικίας σε πολλούς υποψηφίους (https://twitter.com/greekteachers/status/1013549252365242376)

stentoras skywalkergr ipopsifioi

Πίκρα και αίσθημα αδικίας δημιουργείται σε πολλούς υποψηφίους από τη διαφορά βαθμολογίας ανάμεσα στους δύο βαθμολογητές που διαπίστωσαν στις βαθμολογίες τους. Για να γίνει αναβαθμολόγηση σ’ ένα γραπτό πρέπει η διαφορά των δύο βαθμολογητών να είναι μεγαλύτερη από 12%, δηλαδή πρέπει να έχουν διαφορά από 13 μόρια και πάνω. Θεωρώ ότι η διαφορά στην οποία γίνεται αυτόματα αναβαθμολόγηση είναι εξαιρετικά υψηλή και δημιουργεί αδικίες και παράπονο σε αρκετούς υποψηφίους. Έγραφα πριν από περίπου δύο εβδομάδες ότι η διαφορά δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη των 5 μορίων, γιατί ο ανταγωνισμός για μια θέση στις υψηλόβαθμες σχολές είναι πολύ μεγάλος και δημιουργούνται αδικίες.

Του μαθηματικού Στράτου Στρατηγάκη.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://goo.gl/LhUKrV

 

 

StoryJumper – Εκπαιδεύστε τους μαθητές στη δημιουργική γραφή! (https://www.facebook.com/Ipaideia/posts/1884708254919570)

stentoras skywalkergr storyjumper

To Storyjumper είναι ένα εκπληκτικό web2.0 εργαλείο δημιουργίας εικονογραφημένων ηλεκτρονικών βιβλίων. Παρέχει τη δυνατότητα στον χρήστη να αναπτύξει μια πλούσια σε περιγραφές ιστορία ή ένα αφήγημα εύκολα και γρήγορα επιλέγοντας ένα από τα διαθέσιμα έτοιμα πρότυπα (Get ideas) είτε ξεκινώντας από το μηδέν (+ Create book).

Για τη εικονογράφηση της ιστορίας μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει έτοιμες σκηνές (scenes), διάφορα αντικείμενα (props) αλλά και να ανεβάσει φωτογραφίες της επιλογής του από το δικό του υπολογιστή. Από την καρτέλα text μπορεί να τοποθετήσει πλαίσια κειμένου στις σελίδες του βιβλίου του. Η εφαρμογή είναι δωρεάν, απαιτεί εγγραφή (sign up) και υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://goo.gl/e9pi4F

 

Υποβρύχιο ψάρεμα, αλλά με προσοχή (https://www.facebook.com/xronos.gr/posts/1085198088312885)

stentoras skywalkergr ypovrixio psarema

Ένα δημοφιλές χόμπι στη Ροδόπη, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι το υποβρύχιο ψάρεμα. Ένα χόμπι που μπορεί να προσφέρει εμπειρίες, μόνο όταν γίνεται με ασφάλεια και προσοχή. Γι' αυτό το υπουργείο Ναυτιλίας εξέδωσε οδηγίες και απαγορεύσεις για το υποβρύχιο ψάρεμα, που είναι απαραίτητο να γνωρίζουν όλοι όσοι στην περιοχή μας ασχολούνται με αυτό. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Αν έχει δύσει ο ήλιος, απαγορεύεται να ψαρέψεις με ψαροντούφεκο μέχρι να ανατείλει ξανά. Μην ψαρέψεις με ψαροντούφεκο αν δεν έχεις συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας σου. Μην ψαρεύεις σε απόσταση διακοσίων (200) μέτρων από το σημείο όπου συνήθως κολυμπούν οι λουόμενοι. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://goo.gl/dFQiwW

 

Υφυπουργός Παιδείας: Από το 2020 οι αλλαγές στις εισαγωγικές εξετάσεις (https://twitter.com/aftodioikisi/status/1013725477637271552)

stentoras skywalkergr paideia

«Προβληματιζόμαστε για το σύστημα των εισαγωγικών εξετάσεων, όπως προβληματίζεται και όλη η ελληνική κοινωνία» δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Λέμε ότι δεν πρέπει η επιτυχία των παιδιών να εξαρτάται από μία και μόνη εξέταση. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρχει μια πιο παραγωγική διαδικασία μέσα στο Λύκειο, η οποία όμως θα πρέπει να εξασφαλίζει το αδιάβλητο της βαθμολογίας» ανέφερε και έκανε λόγο για εξετάσεις μέσα στα Λύκεια που θα διαμορφώνουν ένα μέρος του βαθμού, αλλά και τελική εξέταση σε σχολές αυξημένης ζήτησης, όπως είναι οι ιατρικές σχολές, οι νομικές σχολές ή οι σχολές του πολυτεχνείου.

«Συζητάμε από το 2020 και μετά και πρέπει να προηγηθούν πολλά άλλα πράγματα. Κατ αρχήν πρέπει να δούμε το πρόγραμμα σπουδών μέσα στα Λύκεια» διευκρίνισε η υφυπουργός Παιδείας.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://goo.gl/jqGze6

 

Αυστρία: Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν ενάντια στο 12ωρο που θέλει να θεσπίσει η κυβέρνηση Κουρτς (https://www.facebook.com/HuffPostGreece/posts/2154236354865946)

stentoras skywalkergr austria 12wro

80.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους της Βιένης το Σάββατο εναντίον των σχεδίων της κυβέρνησης να παραταθεί η εργάσιμη ημέρα έως και στις 12 ώρες. «Θα αντισταθούμε σε αυτό με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας», τόνισε ο Βόλφγκανγκ Κάτσιαν, πρόεδρος της γενικής συνομοσπονδίας συνδικάτων της Αυστρίας, ενώπιον των συγκεντρωμένων. Ο Κάτσιαν απαίτησε η κυβέρνηση να θέσει σε δημοψήφισμα τη θέσπιση του δωδεκαώρου και κατά συνέπεια την επέκταση των εργάσιμων ωρών της εβδομάδας έως και στις 60 ώρες. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://goo.gl/ZU7Ukn

 

 

Ψηφιακό Άλμα (https://www.facebook.com/espaepanek/photos/a.141666366031384.1073741828.138667919664562/827857250745622/?type=3&theater)

stentoras skywalker psifiako alma

Η νέα Δράση "Ψηφιακό Aλμα" στοχεύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Προϋπολογισμός Δράσης

50 εκατ. ευρώ για το σύνολο των περιφερειών της χώρας.

Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Δικαιούχοι της Δράσης

Υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες πριν την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης:

  • έχουν κλείσει τουλάχιστον δυο (2) πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις και τηρούν βιβλία Β' και Γ' κατηγορίας μέχρι τις 31.12.2017
  • διαθέτουν έναν (1) τουλάχιστον επιλέξιμο ΚΑΔ δραστηριότητας που δεν συμπεριλαμβάνεται στο Παράρτημα ΙV ΜΗ EΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (ΚΑΔ).

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://goo.gl/1jtjMq

 

 

5 Λόγοι που η γυμναστική βελτιώνει την ζωή σου! (https://www.facebook.com/the.man.gr.official/posts/898226037045545)

stentoras skywalkergr gymnastiki

Οι περισσότεροι από εμάς ξεκίνησαν αρχικά να γυμνάζονται για να αποκτήσουν καλύτερο σώμα. Όμως η άσκηση δεν είναι μόνο μπράτσα και κοιλιακοί. Η γυμναστική βελτιώνει την ζωή μας με πάρα πολλούς τρόπους. Σήμερα θα αναφέρουμε μερικούς πολύ σημαντικούς.

  1. Καταπολεμά την κατάθλιψη
  2. Βελτιώνει την σεξουαλική ορμή και ικανοποίηση
  3. Βελτιώνει την αυτοσυγκέντρωσή σου
  4. Μειώνει το άγχος
  5. Βελτιώνει την αυτοπεποίθησή σου

Διαβάστε αναλυτικά εδώ: https://goo.gl/muRJnG

 

 

Τετραήμερη εργασία με κανονικό μισθό (https://twitter.com/cretadrive/status/1013715733107412992)

stentoras skywalkergr 4imeri ergasia

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία πήραν οι ιδιοκτήτες γνωστής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου. Εφάρμοσαν τετραήμερη εργασία χωρίς μείωση μισθού για τους καλοκαιρινούς μήνες, δίνοντας έμφαση στην αποδοτικότητα και όχι στις πολλές ώρες εργασίας.

Αυτό είναι το μοντέλο που εφαρμόζει, τους καλοκαιρινούς μήνες, η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου skroutz.gr για τους 170 εργαζομένους της. Στην εταιρεία θεωρούν ότι οι πολλές ώρες δουλειάς δεν είναι εκείνες που φέρνουν την επιτυχία.

Τα ωράρια είναι σχετικά ευέλικτα, παρέχονται δωρεάν γεύματα, ενώ πλούσιες είναι και οι δωρεάν δραστηριότητες προς τους εργαζόμενους μετά τη λήξη της βάρδιας τους: από σκάκι και μαθήματα χορού μέχρι γυμναστική και μαθήματα αγγλικής και τουρκικής γλώσσας.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://goo.gl/h1epCr

 

 

Έσκασε η φούσκα του Bitcoin – Έχει χάσει ήδη το 70% της αξίας του και συνεχίζει (https://www.facebook.com/tribune.gr/posts/1601033520024044)
stentoras skywalkergr bitcoin

H φρενίτιδα των επενδυτών για τα κρυπτονονομίσματα όχι απλώς τελείωσε, αλλά έχει δώσει τη θέση της σε ένα μαζικό ξεπούλημα. Αναλυτές προειδοποιούν ότι σκάει μία φούσκα, η οποία προς το παρόν πάντως δεν φαίνεται να πυροδοτεί μέγαλους κλυδωνισμούς. Σύμφωνα με στοιχεία, που συγκέντρωσε το CNBC, περισσότερα από 800 κρυπτονομίσματα στην αγορά έχουν «πεθάνει», έχουν δει δηλαδή την αξία τους ουσιαστικά να μηδενίζεται. Όσο για την τιμή του Bitcoin κινείται 70% χαμηλότερα σε σχέση με το ιστορικό ρεκόρ της. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://goo.gl/6SknXU

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn