vinietaki-like-b2.jpg

Τρέξιμο: Ποιοι είναι οι πέντε πιο συνηθισμένοι τραυματισμοί (https://goo.gl/PgYgqe)

τρεξιμο stentoras skywalkergr


Σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο, ο μέσος δρομέας παρουσιάζει έναν τραυματισμό ανά 100 ώρες τρεξίματος. Ωστόσο, μόνο το 50% αυτών των τραυματισμών είναι καινούριοι. Οι υπόλοιποι αποτελούν υποτροπές παλαιότερων τραυμάτων. Η συχνότητα των τραυματισμών πλησιάζει το 18% στους νέους δρομείς και σχεδόν το 7,5% σε όσους τρέχουν για λόγους ψυχαγωγίας. «Οι τραυματισμοί κατά το τρέξιμο είναι πάρα πολύ συχνοί και εν δυνάμει σοβαροί, αλλά πολλοί, κυρίως ερασιτέχνες αθλητές, υποτιμούν τη σοβαρότητά τους και εξακολουθούν να τρέχουν όσο οι πόνοι τους είναι ήπιοι ή ελέγχονται ικανοποιητικά με φάρμακα», λέει ο φυσικοθεραπευτής-χειροθεραπευτής Γιώργος Κακαβάς. «Είτε πρόκειται όμως για απλό ερεθισμό των μυών της κνήμης είτε για κάταγμα κόπωσης, η καθυστέρηση της θεραπείας μπορεί να έχει σοβαρές, απρόβλεπτες συνέπειες». Διαβάστε ποιοι είναι οι πέντε πιο συνηθισμένοι τραυματισμοί εδώ: https://goo.gl/cgh84Y.

Wise Greece: Πρωθούν προϊόντα μικρών παραγωγών στην αγορά και προσφέρουν τρόφιμα (https://goo.gl/EvPHj5)

WiseGreece stentoras skywalkergr

Βοηθούν μικρούς παραγωγούς να πουλήσουν τα προϊόντα τους, αλλά και ανθρώπους που έχουν ανάγκη από τρόφιμα, μέσα από τη δημιουργία ενός καινοτόμου δικτύου. Η Wise Greece είναι μια νεοφυής επιχείρηση (start-up) που βρήκε τον τρόπο να παρέχει σταθερή χρηματοδότηση σε ιδρύματα που έχουν ανάγκη, ενισχύοντας συγχρόνως το εισόδημα των μικρών παραγωγών. Όπως εξήγησε η ιδρύτρια της επιχείρησης Μελίνα Ταπραντζή, «συνεργαζόμαστε με 100 μικρούς παραγωγούς απ’ όλη την Ελλάδα που παράγουν προϊόντα διατροφής και τα διοχετεύουμε σε αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού. Το κέρδος μας μετατρέπεται σε τρόφιμα για ορφανοτροφεία, κοινωνικά παντοπωλεία συσσίτια κ.λπ.». Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ:  https://goo.gl/UVybsc.

ΓΣΕΕ: Τι ισχύει για την άδεια σχολικής παρακολούθησης (https://goo.gl/uAn5av)

school stentoras skywalkergr

Η ΓΣΕΕ μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων και με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς υπενθυμίζει ότι προβλέπεται η χορήγηση άδειας σχολικής παρακολούθησης από τον εργοδότη στους γονείς παιδιών μέχρι 16 ετών, τα οποία φοιτούν στη στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση. Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας (Ν. 1483/1984, άρθρο 9):

  • η διάρκεια της άδειας είναι μέχρι τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος,
  • η άδεια χορηγείται χωρίς περικοπή αποδοχών,
  • οι εργαζόμενοι γονείς δικαιούνται να απουσιάζουν ορισμένες ώρες ή ολόκληρη την ημέρα,
  • εφόσον και οι δύο γονείς εργάζονται, αποφασίζουν ποιος από τους δύο θα κάνει χρήση της άδειας αυτής ή, εφόσον επιθυμούν την από κοινού χρήση, αποφασίζουν για πόσο χρόνο ο καθένας, που πάντως δεν μπορεί συνολικά να υπερβαίνει τις τέσσερις (4) ημέρες,
  • εφόσον ισχύουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις βάσει νόμου, ΣΣΕ ή κανονισμών εργασίας, εφαρμόζονται αυτές,
  • στη στοιχειώδη εκπαίδευση ανήκει και το νηπιαγωγείο, η φοίτηση στο οποίο με βάση τον νόμο είναι πλέον διετής για τα νήπια που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων (4) ετών.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://goo.gl/jATK4s

Η συγκινητική ιστορία του… κοριτσιού με τα σπίρτα: Η σπάνια συλλογή που έφτιαξε με τον αδελφό της (https://goo.gl/axz1CY)

spirta stentoras skywalkergr

Το κορίτσι με τα σπίρτα… Μην πάει ο νους σας στο γνωστό παραμύθι. Παρ’ όλα αυτά, πρόκειται για μια τρυφερή και συγκινητική ιστορία. Η Ευαγγελία Καμπέρου από την Κάτω Αχαΐα μάς «ξεναγεί» σ’ αυτόν τον όμορφο και διαφορετικό κόσμο που έχει στο σπίτι της. Μάζευε σπιρτόκουτα με τον αγαπημένο της αδελφό Άγγελο Καμπέρο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από έναν χρόνο, σε ηλικία μόλις 42 ετών. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://goo.gl/grME2c

Τι είναι το «House by Phaos»; (https://goo.gl/AtigTQ)

house by phaos stentoras skywalkergr

Δημιουργήθηκε από την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση Φάος, όπως σημειώνει η ίδια σε ανακοίνωσή της, «για να αποτελέσει σημείο αναφοράς του τοπικού οικοσυστήματος καινοτομίας, νέας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας και πολιτισμού της Καλαμάτας». Πρόκειται για έναν χώρο 190 τ.μ., προσβάσιμο σε ΑμεΑ, στεγαζόμενο στο ισόγειο διατηρητέου κτιρίου επί της οδού Σφακτηρίας 18 στην Καλαμάτα. Παρέχει χώρους γραφείων και ολοκληρωμένες υπηρεσίες open space, χώρο εκδηλώσεων και συνεδριάσεων, χωρίς δεσμεύσεις για νέους επαγγελματίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, start-ups και ομάδες πολιτισμού. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://goo.gl/XgTQqA.

Πανελλαδικές: Οι αλλαγές για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (https://goo.gl/hUzmnn)

panelladikes stentoras skywalkergr

Σημαντικές αλλαγές στο λύκειο και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που ειδικότερα αφορούν στις ομάδες προσανατολισμού, στην ομάδα σχολών ελεύθερης πρόσβασης, στην απόκτηση απολυτηρίου, αλλά και στο πρόγραμμα σπουδών και τις ώρες διδασκαλίας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://goo.gl/i2KnMc.

Καρδιακή ανεπάρκεια στις γυναίκες: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο το περπάτημα (https://goo.gl/rzBEwf)

perpatima stentoras skywalkergr

Όσο περισσότερο περπατάει μια γυναίκα μέσης ή τρίτης ηλικίας (50 έως 80 ετών), τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να εμφανίσει καρδιακή ανεπάρκεια, σύμφωνα με νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Μάικλ Λα Μόντε, αναπληρωτή καθηγητή της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Heart Failure (Καρδιακή Ανεπάρκεια) του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας, μελέτησαν στοιχεία για 137.303 γυναίκες, από τις οποίες οι 2.523 εκδήλωσαν καρδιακή ανεπάρκεια σε διάστημα 14 ετών. Διαπιστώθηκε ότι, σε σχέση με τις γυναίκες που δεν ασκούνταν και δεν περπατούσαν καθόλου, όσες έκαναν μια κάποια άσκηση, όπως περπάτημα, είχαν κατά μέσο όρο 11% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακή ανεπάρκεια. Ο κίνδυνος ήταν μειωμένος κατά 35% σε όσες περπατούσαν πολύ ή έκαναν άλλη τακτική άσκηση. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://goo.gl/e544Jp.

Εξετάσεις για το μέλλον μας (https://goo.gl/DZyV6S)

panellhnies 2018 stentoras skywalkergr

Οι πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελούν τη χειρότερη και πιο επώδυνη εκπαιδευτική εμπειρία χιλιάδων νέων ανθρώπων στη χώρα μας. Για πολλές γενιές Ελλήνων και Ελληνίδων, οι Πανελλαδικές ή Πανελλήνιες είναι ένας εφιάλτης που ακόμη στοιχειώνει τις νύχτες μας. Οι μαθησιακές πρακτικές που καλλιεργούνται μέσα από τη διαδικασία προετοιμασίας των μαθητών/μαθητριών γι’ αυτή την εξέταση τόσο στο σχολείο όσο και φροντιστηριακά αποτελούν ένα είδος πνευματικής «λοβοτομής» των νέων ανθρώπων της χώρας, συμβάλλοντας στην εμπέδωση της πνευματικής αδράνειας, τιμωρώντας τη δημιουργικότητα και εξοβελίζοντας την κριτική σκέψη από την εκπαιδευτική διαδικασία. Οι εξετάσεις εισαγωγής και το εκπαιδευτικό έργο που αφορά στην προετοιμασία των μαθητών/μαθητριών γι’ αυτές αποστερούν τους/τις συμμετέχοντες/ουσες από δεξιότητες που τους χρειάζονται ώστε να διασφαλίσουν έναν δημιουργικό, παραγωγικό και ευτυχή βίο κατά την ενηλικίωσή τους. Σε μεγάλο βαθμό οι εξετάσεις και το σχετικό εκπαιδευτικό έργο συμβάλλουν στην εξαιρετική δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι πρωτοετείς φοιτητές/τριες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Οι περισσότεροι/ες μαθητές/τριες που εισάγονται στα πανεπιστήμια στερούνται των δεξιοτήτων που απαιτεί η παραγωγή της επιστημονικής γνώσης και της έρευνας. Οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι ξέρουμε ότι οι «άριστοι» των εισαγωγικών εξετάσεων αντιμετωπίζουν συχνά και τα μεγαλύτερα προβλήματα στα πρώτα στάδια των πανεπιστημιακών σπουδών, κυρίως γιατί δεν έχουν αποκτήσει δεξιότητες δημιουργικής πνευματικής εργασίας και έχουν εμπεδώσει τρόπους μάθησης που όχι μόνο δεν συμβάλλουν αλλά παρεμποδίζουν την εμβάθυνση σε επιστημονική μελέτη και έρευνα. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://goo.gl/WiEknG.

Η 1η smoke free ΔΕΘ είναι γεγονός (https://goo.gl/hyeYTQ)

deth smokefree stentoras skywalkergr

Με αφορμή τη θεματική ενότητα της τεχνολογίας και καινοτομίας που χαρακτηρίζουν την 83η διοργάνωση, η ΔΕΘ θέτει ως στόχο να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει σε χιλιάδες επισκέπτες, ανακηρύσσοντας τη φετινή διοργάνωση ως την πρώτη smoke free ΔΕΘ.

Με επίκεντρο τον ίδιο τον επισκέπτη και με δεδομένο ότι η τεχνολογία στον τομέα του καπνού έχει κάνει άλματα εξέλιξης τα τελευταία χρόνια, η ΔΕΘ αποφάσισε να πάρει θέση στο θέμα του καπνίσματος που μας αφορά όλους. Το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας αλλάζει τα δεδομένα και προσκαλεί τους περισσότερους από 250.000 επισκέπτες που αναμένει φέτος να αλλάξουν κι αυτοί.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://goo.gl/QXggs1

Ριζική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της πόλης της Ρόδου (https://goo.gl/athr9W)

rhodes stentoras skywalkergr

Επενδύσεις ύψους 100-120 εκατ. ευρώ οραματίζεται να προσελκύσει η δημοτική αρχή Ρόδου για τη ριζική αναμόρφωση του ανατολικού παραλιακού μετώπου της πόλης. Η σχετική μεγαλεπήβολη μελέτη, που εγκρίθηκε ομόφωνα από το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Ρόδου σε πρόσφατη συνεδρίασή του, εκπονήθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες σε συνεργασία με το ΤΕΕ Δωδεκανήσου, τον Αρχιτεκτονικό Σύλλογο Ρόδου και άλλους φορείς, υπό την εποπτεία του δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://goo.gl/rL5gc1.

Φιλανθρωπικό Ίδρυμα - Ορφανοτροφείο Βόλου: Εθελοντισμός-στάση ζωής (https://goo.gl/WSM2Dd)

orfanotrofeio ethelontismos stentoras skywalkergr

Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής, συνδέεται με την αλληλεγγύη, την αγάπη και την ανιδιοτελή προσφορά, έννοιες που πρεσβεύουμε 100 και πλέον χρόνια από τη λειτουργία του Ιδρύματος Ορφανοτροφείο Βόλου. Οι εθελοντές μας, αρωγοί των προσπαθειών μας χρόνια τώρα, δίπλα μας σε όλους τους τομείς, προσφέρουν αγόγγυστα και αθόρυβα τις υπηρεσίες τους στα παιδιά μας. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://goo.gl/K2ZKV3

 

Τα ρομπότ δεν θα μας πάρουν τις δουλειές - Θα μας κάνουν να τις αγαπήσουμε περισσότερο (https://goo.gl/Q8r7fs)

robots stentoras skywalkergr

Οι New York Times δημοσίευσαν πρόσφατα μια συνέντευξη του ανθρώπου που θεωρείται ο καλύτερος φούρναρης μπαγκέτας στο Παρίσι, και κατ’ επέκταση στον κόσμο. Όταν τον ρώτησαν για τη δουλειά του, ο Μαχμούντ Μ’σέντι χαρακτήρισε την κουζίνα του ως το «εργαστήριό» του και είπε πως βλέπει τον εαυτό του σαν «έναν καλλιτέχνη, έναν μάγο».

Οι αναγνώστες μπορεί εδώ να κάνουν ένα μικρό διάλειμμα και να σκεφτούν το χαρούμενο μήνυμα των λόγων του σεφ. Η εργασία στον σημερινό κόσμο είναι τόσο εξειδικευμένη, που αυτή που θεωρούνταν στο παρελθόν τετριμμένη και σχετικά ανειδίκευτη δουλειά είναι σήμερα επιστημονική και αντικείμενο τέχνης.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://goo.gl/a3wkYm

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn