Βαρόμετρο

Βαρόμετρο #41

Περισσότερα...

Φαρμακοποιός: Το πρόσωπο που εκτελεί τις ιατρικές συνταγές, ο επιστήμονας που είναι υπεύθυνος για να απαλύνει τον πόνο του συνανθρώπου μας με την αποτελεσματική θεραπεία που του χορηγεί είτε κατ’ εντολή του γιατρού είτε βάσει των δικών του επιστημονικών γνώσεων. Ένα επάγγελμα στο οποίο υπάρχουν λίγοι τομείς απασχόλησης, αλλά είναι πολύ σημαντικοί για τη μακροζωία του γενικού πληθυσμού.

Μέχρι πρότινος ήταν ένα κλειστό επάγγελμα, όμως τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει και πλέον τόσο τα φαρμακεία όσα και τα προϊόντα τα οποία αυτά εμπορεύονται είναι πολλά περισσότερα με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Αν θέλουμε να βρούμε ένα κακό στην απελευθέρωση του επαγγέλματος, θα λέγαμε ότι μακροπρόθεσμα το φαρμακείο θα γίνει ένα σημείο λιανικής πώλησης με

Περισσότερα...

Βαρόμετρο #40

Περισσότερα...

Τουριστικός πράκτορας: Ο επαγγελματίας που αναλαμβάνει τον σχεδιασμό, την οργάνωση, και τη μεταφορά μας στα επαγγελματικά ταξίδια ή τα ταξίδια αναψυχής που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε. ‘Ένα επάγγελμα του οποίου η πολυπλοκότητα είναι μεγάλη, αλλά το αποτέλεσμα που βγαίνει έχει αντίκτυπο στην ψυχολογία του ατόμου που απολαμβάνει την υπηρεσία, ενώ πολύ μεγάλη είναι και η ικανοποίηση του επαγγελματία τουριστικού πράκτορα.

Οι ευκαιρίες για την κάλυψη μιας τέτοιας θέσης στην Ελλάδα είναι πολλές, μια και η τουριστική ανάπτυξη και εξέλιξη είναι και το μεγάλο πλεονέκτημα που έχουμε σε σχέση με τις υπόλοιπες μεσογειακές χώρες. Κλιματικές συνθήκες, γεωπολιτική θέση, πολιτιστική κληρονομιά είναι μερικά από τα στοιχεία

Περισσότερα...

Βαρόμετρο #39

Περισσότερα...

Διερμηνέας: Ο άνθρωπος που μεταφράζει στον προφορικό λόγο τη γλώσσα του ομιλητή στη γλώσσα του ακροατή. Μια ειδικότητα που στην Ελλάδα έχει μεγάλη ζήτηση τόσο λόγω της μεγάλης εισροής προσφύγων, όσο και των πολλών διεθνών συνεδρίων που διεξάγονται στη χώρα μας.

Το skywalker.gr έχει αναρτήσει 22 θέσεις εργασίας το τελευταίο εξάμηνο. Στην πλειονότητά τους πρόκειται για μισθωτή εργασία σε μη κυβερνητικές οργανώσεις ή αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρίες που λειτουργούν κυρίως με αντικείμενο την παροχή βοήθειας 1ης βαθμίδας στις ακριτικές περιοχές της χώρας μας.

Η θέση εργασίας απαιτεί και τυπικά προσόντα και προσωπικές δεξιότητες. Τα τυπικά προσόντα είναι το πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Περισσότερα...

Βαρόμετρο #38

Περισσότερα...

Διορθωτής κειμένων: Ο «ελεγκτής» και «γιατρός» των κειμένων που γράφουν αρθρογράφοι, δημοσιογράφοι ή συγγραφείς. Ένα επάγγελμα με αρκετές αρμοδιότητες και δύσκολες προς αντιμετώπιση καταστάσεις. Πολλές φορές συγχέονται οι όροι του διορθωτή κειμένου με του επιμελητή. Ο επιμελητής μεριμνά να παραδοθεί το κείμενο γλωσσικά και δομικά σε άψογο επίπεδο. Ο διορθωτής  αναλαμβάνει να «καθαρίσει» το κείμενο από ανορθογραφίες, τυπογραφικά λάθη και αβλεψίες. Το σύνηθες είναι ο επιμελητής και ο διορθωτής ενός κειμένου να είναι το ίδιο πρόσωπο. 

Η τεχνολογία άλλαξε λίγο τον τρόπο εργασίας τους, δεν μπόρεσε να τους αντικαταστήσει, αλλά τους βοηθά σημαντικά στη ροή της εργασίας τους. Όπως η έντυπη έκδοση, έτσι

Περισσότερα...

Βαρόμετρο #37

Περισσότερα...

Τεχνολόγος ιατρικών μηχανημάτων: Ο «γιατρός» των μηχανημάτων που χρησιμοποιεί ένας γιατρός για να εξετάζει και ακολούθως να δίνει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή στους ασθενείς του. Μια ειδικότητα που λειτουργεί διπλά: επιτρέπει στον χειριστή να κάνει αξιόπιστα και άνετα τις εξετάσεις που χρειάζονται και στον ασθενή να έχει την αίσθηση ότι δεν θα προκύψουν λάθος αποτελέσματα και κατά συνέπεια λάθος διάγνωση της κατάστασής του.

Οι θέσεις εργασίας είναι περιορισμένες στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο 2 αγγελίες έχουν αναρτηθεί τους τελευταίους 6 μήνες, ενώ αυτή τη χρονική στιγμή διαθέσιμη είναι μόνο 1  στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα...

Βαρόμετρο #33

Περισσότερα...

Οπτικός: Το επάγγελμα που μας κάνει τα μάτια 14! Η όραση είναι η κυρίαρχη αίσθηση στον άνθρωπο. Στατιστικές δείχνουν ότι το 80% των πληροφοριών που δεχόμαστε καθημερινά προέρχονται από το οπτικό σύστημα.

Ο ρόλος του οπτικού είναι σημαντικός, αφού χάρις σε αυτόν μπορούμε να βλέπουμε καλύτερα, να έχουμε ξεκούραστα τα μάτια μας, καθώς αυτός μας τα προσέχει και κάνει τις κατάλληλες ενέργειες για να επιδιορθώσει τις όποιες «βλάβες» παρουσιάζουν οι οφθαλμοί μας.

Ένα επάγγελμα που έχει λίγους τομείς απασχόλησης, αλλά πολύ ενδιαφέρον για κάποιον που θα θελήσει η επαγγελματική ζωή του να έχει να κάνει με τη βοήθεια προς τον συνάνθρωπο.

Τα

Περισσότερα...