Δράσεις

“Διεξαγωγή Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κεντρικής Μακεδονίας FIRST® LEGO® League Θεσσαλονίκη!”

Περισσότερα...

 

Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024, θα πραγματοποιηθεί ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Κεντρικής Μακεδονίας του FIRST® LEGO® League Θεσσαλονίκη, με την συμμετοχή πάνω από 350 παιδιών της ευρύτερης περιοχής. Αποτελεί μια διοργάνωση της Eduact σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και Μεγάλους Αρωγούς την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και τον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Διαγωνισμός θα φιλοξενηθεί στην ΔΕΘ HELEXPO στο Περίπτερο 5 και 6. Η είσοδος είναι από το Περίπτερο 6 τις ώρες 9:00-18:00 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Διεξάγεται με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Φ15/ 133790/Δ2), και πραγματοποιείται φέτος για 11η συνεχόμενη χρονιά εμπλέκοντας στο STEM πάνω από 6.000 παιδιά πανελλαδικά

Περισσότερα...

"ΕΥΘΡΑΥΣΤΟΝ"

Περισσότερα...

 

"Δεν είμαι το σύμβολο...Είμαι το σύμπτωμα."

Ο Πολυχώρος Τέχνης και Έκφρασης + Αίσθημα παρουσιάζει τον μονόλογο «Εύθραυστον» της Αγγελικής Τσαμπάζη

Το Σάββατο 2 Μαρτίου,  στις 21:00

Αθηνάς 30 , Μοναστηράκι

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο μονόλογος «ΕΥΘΡΑΥΣΤΟΝ» της Αγγελικής Τσαμπάζη, είναι ένα πρωτότυπο κείμενο, το οποίο βασίζεται σε αυτοβιογραφικά στοιχεία της συγγραφέως και ερμηνεύτριας.

Ένα κείμενο, το οποίο γράφτηκε κυριολεκτικά πάνω σ΄ ένα κρεβάτι, για να παιχτεί πάνω σε αυτό. Όχι από άποψη, αλλά από ανάγκη. Γιατί δεν γινόταν αλλιώς.. Η Αγγελική,  για μεγάλο χρονικό διάστημα της ζωής της, δεν μπορούσε να σταθεί πολλή ώρα όρθια, να περπατήσει, να μείνει καθιστή σε μια καρέκλα, λόγω του αυτοάνοσου  νοσήματος, των

Περισσότερα...

MOMENTUM: μητέρες και επιχειρηματικότητα

Περισσότερα...

 

Η ΑΜΚΕ CHALLEDU-inclusion | games | education σας προσκαλεί στην εκδήλωση «MOMENTUM: μητέρες και επιχειρηματικότητα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαρτίου, 18:00-20:00, στο καφέ Μύρτιλλο (Τριφυλίας και Ευσταθίου Λάμψα, Αθήνα 115 24).

Επιγραμματικά, το Erasmus +έργο MOMentum «Helping Mothers gain Momentum in entrepreneurship» βασίζεται στην αξία της ισότητας των φύλων και πιο συγκεκριμένα στη συμμετοχή των μητέρων στον τομέα της καινοτόμου και κοινωνικής επιχειρηματικότητας αλλά και στις ίσες ευκαιρίες πρόσβασης των μητέρων στην επαγγελματική εκπαιδευτική κατάρτιση.

Στη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστεί το έργο. Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο μέρος της ημερίδας θα

Περισσότερα...

Το Street Market by ARTistes δίνει ραντεβού στην πιο εναλλακτική γειτονιά της Αθήνας για ένα 3ήμερο τέχνης και γεύσης!

Περισσότερα...

 

Από την Παρασκευή 1 έως την Κυριακή 3 Μαρτίου, ARTistes χειροποίητων ειδών και επιλεγμένων τροφίμων συναντιούνται στον πιο όμορφο και ανανεωμένο χώρο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης για να παρουσιάσουν τις νέες τους δημιουργίες, τα ποιοτικά τους προϊόντα και τις καινοτόμες ιδέες τους!

Ρούχα, κοσμήματα, αξεσουάρ, διακοσμητικά, αρωματικά κεριά, σαπούνια και καλλυντικά είναι μερικά από τα προϊόντα που θα βρείτε στο Street Market by ARTistes. Επίσης, θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε μικρούς παραγωγούς που θα φέρουν τα πιο ποιοτικά και γευστικά τους προϊόντα, όπως ζυμαρικά, όσπρια, βότανα, ξηροί καρποί, μελισσοκομικά είδη και πολλές άλλες λιχουδιές.

Ελάτε να ανακαλύψετε τον κόσμο

Περισσότερα...

Αμάλθεια: Βιωματική εβδομάδα ερασιτεχνικής γεωργίας & μη φονικής παραγωγής τροφής

Περισσότερα...

 

5-10 Μαρτίου, Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ.

 

Για πρώτη φορά, το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα διοργανώνει τη βιωματική εβδομάδα ερασιτεχνικής γεωργίας και μη φονικής παραγωγής τροφής με τον τίτλο «Αμάλθεια», στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.ΣΥ., από τις 5 μέχρι και τις 10 Μαρτίου και ώρες 10:00-20:00.

H Αμάλθεια, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Δήμου Αθηναίων, αποτελεί μια βιωματική εβδομάδα για όλες τις γενιές, με ευκαιρίες και πειρασμούς που θα τις φέρουν πιο κοντά στην παραγωγή αγαθών με άμεσο και αυθεντικό τρόπο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Περισσότερα...

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Εσπερίδα Ενημέρωσης και το Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας του Πράσινου Ταμείου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δικτύου Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ στο πλαίσιο του έργου LIFE-IP CEI-Greece

Περισσότερα...

 

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η «Εσπερίδα Ενημέρωσης και το Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας» που συνδιοργανώθηκαν από το Πράσινο Ταμείο, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ, από τις 4 έως και τις 7 Δεκεμβρίου 2023, στο Βόρειο Αιγαίο, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου έργου LIFE-IP CEI-Greece – LIFE18 IPE/GR/000013 «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα».

Το έργο συντονίζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ.), σε συνεργασία με 19 στρατηγικούς εταίρους, μεταξύ των οποίων το Πράσινο Ταμείο και το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ. Απώτερο στόχο του LIFE-IP CEI-Greece αποτελεί η συμβολή στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης

Περισσότερα...