BNBguestCon.png

Συνέδριο Οικονομίας Διαμοιρασμού & Βραχυχρόνιας Μίσθωσης

Παρουσίαση επιστημονικής έρευνας για τις επιπτώσεις της βραχυχρόνιας μίσθωσης στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Τις επιπτώσεις της αγοράς βραχυχρόνιας τουριστικής μίσθωσης στους ιδιοκτήτες ακινήτων εξετάζει η έρευνα που έχει διεξαχθεί από κορυφαία ομάδα Ελλήνων επιστημόνων του τουριστικού τομέα και η οποία θα παρουσιαστεί στο συνέδριο BnB Guest Conference, που διοργανώνει η Smart Press στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens στις 24 Ιανουαρίου.

Οι ερευνητές Αλέξιος-Πατάπιος Κόντης, Άννα Κυριακάκη και Σοφοκλής Σκούλτσος, που διδάσκουν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, και η επίκουρη καθηγήτρια στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Δέσποινα Σδράλη έχουν εκπονήσει διαδικτυακή έρευνα σε ιδιοκτήτες κατοικιών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της Airbnb με τίτλο: «Επιδράσεις της πλατφόρμας Airbnb: Η γνώμη των ιδιοκτητών».

Τα κύρια θέματα που προσεγγίζονται είναι οι γνώμες και οι εκτιμήσεις των ιδιοκτητών για θέματα που σχετίζονται με την επιρροή της νέας απασχόλησης στο εισόδημά τους, στη συναναστροφή τους με τους επισκέπτες κ.ά. Επιπλέον παρουσιάζονται οι απόψεις τους αναφορικά με την αναγκαιότητα της ύπαρξης νομοθεσίας και τις γενικότερες επιπτώσεις αυτού του νέου επιχειρηματικού μοντέλου. 

Με την παρουσίαση των βασικών συμπερασμάτων της επιστημονικής έρευνας, αλλά και με όλη την υπόλοιπη θεματολογία, το BnB Guest Conference αναδεικνύεται σε έναν κόμβο ενημέρωσης για όσους ασχολούνται με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις προκειμένου να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες και να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη τους.

Ένα συνέδριο διαμοιρασμού γνώσης και εμπειριών

Το συνέδριο έχει ως case study την Αθήνα και εξετάζει την επιρροή της οικονομίας διαμοιρασμού στην πόλη, την εμπορικότητα, τη λειτουργία της, στον υγιή ανταγωνισμό και σε διάφορες άλλες πτυχές με σημαντικές παρουσίες και ομιλητές.

Θα εξεταστούν σε ξεχωριστές ενότητες όλα τα ζητήματα των ιδιοκτητών και των εταιριών σε φορολογικό και νομικό επίπεδο και θα δοθούν πολύτιμες συμβουλές που αφορούν το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Σε επίπεδο concierge καταξιωμένοι επαγγελματίες του τουρισμού θα δώσουν απαντήσεις σε πρακτικά ερωτήματα που αφορούν την οργάνωση και τη λειτουργία ενός καταλύματος με τρόπο τέτοιο ώστε ο επισκέπτης να απολαύσει μια αξέχαστη και ταυτόχρονα ασφαλή εμπειρία.

Σε ποιους απευθύνεται

Το συνέδριο απευθύνεται σε όλους όσοι εμπλέκονται, ιδιώτες ή εταιρίες, στην οικονομία διαμοιρασμού και τη βραχυχρόνια μίσθωση, σε όσους μισθώνουν ή σκοπεύουν να μισθώσουν τα ακίνητά τους και επιθυμούν να ενημερωθούν για τις τρέχουσες, αλλά και τις μελλοντικές εξελίξεις.

Απευθύνεται επίσης στους θεσμικούς παράγοντες, τους επαγγελματίες του τουρισμού, του εμπορίου και της αγοράς real estate, επενδυτικές και κατασκευαστικές εταιρίες, τους ιδιοκτήτες μικρών ξενοδοχείων και ξενώνων, τους προμηθευτές εξοπλισμού και υπηρεσιών και γενικά σε όσους έχουν αντιληφθεί τα οφέλη από τη διαρκώς αναπτυσσόμενη τουριστική αγορά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Smart Press κ. Κώστας Νόστης δήλωσε σχετικά: «Το BnB Guest Conference, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας μιας ομάδας καταξιωμένων επιστημόνων στο πεδίο του τουρισμού και σε συνδυασμό με όλη την υπόλοιπη πληροφόρηση προς τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων, θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για όσους ασχολούνται με την αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων, παρέχοντας πληροφορίες για όλο το φάσμα της αγοράς και τις προοπτικές ανάπτυξής της προκειμένου να σχεδιάσουν καλύτερα το μέλλον των επενδύσεών τους».

Πώς μπορώ να το παρακολουθήσω;

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν. Η συμμετοχή σας προΰποθέτει τη συμπλήρωση της αίτησης, που θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο. Η αίτησή σας θα επιβεβαιωθεί σύμφωνα με τον αριθμό των συμμετοχών: https://www.bnbguest.gr/1o-synedrio-bnb-guest-2019/daily-workshop-booking-com/.

Σχετικά με τη Smart Press

Η Smart Press κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της διοργάνωσης συνεδρίων με εικοσαετή εμπειρία. Είναι διοργανώτρια των επιτυχημένων συνεδρίων Hotel Tech, InfoCom World, InfoCom Security κ.ά., ενώ εκδίδει τίτλους όπως «Κινητή Τηλεφωνία», «Apple Magazine» και παράλληλα έχει στο portfolio της μια πλειάδα από sites υψηλής επισκεψιμότητας, ενημερώνοντας συνολικά άνω των 1.200.000 αναγνώστες-επισκέπτες μηνιαίως.

Μπορείτε να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο BnB Guest στο www.bnbguest.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε:

 

Smart Press S.A.
Ανδρέας Καραντώνης
Operations manager, editor in chief
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Tηλ.: +30 210 5201500

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn