×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 731

trapezi-paleta-kim.jpg

Το να ασχοληθεί κανείς με τη δημιουργία οποιουδήποτε πράγματος είναι κάτι που ταιριάζει με την ατελεύτητα δημιουργική ανθρώπινη φύση. Ο άνθρωπος δεν φτιάχτηκε για να κάθεται άπραγος και να ζει ρυθμισμένα, όπως το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο. Έχουμε τη δική μας κατασκευή ως όντα, ώστε η ίδια μας η φύση να φροντίζει να μας οδηγεί σε δημιουργία, επέκταση, βελτίωση, αλλαγή. Όσο και να θέλουμε να σταματήσουμε αυτή τη φυσική ροή, ο εγκέφαλός μας πάντα θα σκέφτεται δίχως τέλος όλη τη μέρα πώς θα βελτιωθούμε ή πώς θα βελτιώσουμε κάτι από τη ζωή μας. Ακόμα και υποσυνείδητα.

Με αφορμή αυτή την ξεχωριστή ιδιότητά μας, σας έχουμε μια καλή ιδέα για να ικανοποιήσετε αυτή την πλευρά της φυσικής ανθρώπινης υπόστασης. Είναι πολύ καλύτερο από το να καθίσουμε στον καναπέ και να περιμένουμε να μας ταΐσουν έτοιμη, μασημένη τροφή, που μας φθείρει και μας απομακρύνει από κάθε τι δημιουργικό. Μπορούμε να έχουμε χαρά και ικανοποίηση κατά πολύ μεγαλύτερη από κάθε έτοιμη διασκέδαση.

Ας δούμε μια τέτοια ιδέα, που είναι πολύ εύκολη, πολύ ικανοποιητική και σχεδόν χωρίς έξοδα, η οποία στο τέλος θα μας κάνει να χαρούμε και να αισθανθούμε υπερηφάνεια για τη δημιουργία μας. Θα μάθουμε πώς μπορούμε να κατασκευάσουμε ένα τραπέζι σαλονιού από ξύλινες παλέτες.

Οι παλέτες είναι ένα υπέροχο μέσο για να δημιουργήσουμε τα δικά μας έπιπλα πολύ εύκολα, είναι στη μόδα και δεν στοιχίζουν σχεδόν τίποτα. Προσωπικά έχω κατασκευάσει το σαλόνι μου από παλέτες, το οποίο αποτελείται από καναπέ-κρεβάτι, μπαρ, τραπέζι και επιτοίχια διακοσμητικά, που χρησιμοποιούνται ως θήκες για διάφορα vintage αντικείμενα. Μου πήρε δύο μόλις μέρες και όλα μου στοίχισαν λιγότερο από ένα μπλουζάκι μακό! Αν τα αγόραζα, θα ήθελα τουλάχιστον 2.000 ευρώ!

Μπορούμε επίσης να δημιουργήσουμε κρεμάστρες ρούχων, τραπεζάκι τηλεόρασης, διάφορα ράφια ή διακοσμητικά και άλλα πολλά. Αν κάτσουμε μάλιστα και σκεφτούμε, θα βρούμε έναν μακρύ κατάλογο αντικειμένων που θα μας χαροποιήσουν. Γιατί έχουμε ένα υπέροχο μέσο, που θα μας δώσει μια ευκαιρία για αλλαγή περιβάλλοντος. Και κάθε αλλαγή ικανοποιεί απόλυτα την ίδια μας τη φύση.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

  • 1 παλέτα (ευρωπαλέτα), η οποία στοιχίζει περίπου 4-5 ευρώ.
  • 4 ρόδες, που θα βιδώσουμε στη βάση της, ώστε να μπορούμε να τη μεταφέρουμε για το καθάρισμα κάτω από το τραπέζι.
  • Βίδες για να στηρίξουμε τις ρόδες.
  • Βερνίκι ξύλου είτε διαφανές είτε στο χρώμα της αρεσκείας σας. Μπορείτε επίσης να τη βάψετε και σε όποια απόχρωση θέλετε.
  • Και για τους πιο μερακλήδες ένα τζάμι, που θα τοποθετήσουμε πάνω στο τραπέζι, ώστε να δώσει μια βάση να στηρίζουμε καλύτερα τα διάφορα αντικείμενα που θα τοποθετηθούν επάνω του.

Όλα πολύ απλά και πολύ φθηνά. Το μόνο που μένει να κάνουμε είναι να βιδώσουμε στις 4 γωνίες της βάσης τις ρόδες, έπειτα να τη γυρίσουμε ώστε οι ρόδες να έρθουν κάτω, να την περάσουμε βερνίκι και να τοποθετήσουμε το τζάμι στο επάνω μέρος. Πανεύκολο, γρήγορο, ευχάριστο, μα και τέλειο και πολύ ικανοποιητικό ως αποτέλεσμα!

Θα έχουμε στην κατοχή μας με μηδαμινά έξοδα και κόπο ένα έπιπλο που είναι στη μόδα και πουλιέται πανάκριβα στην αγορά. Κυρίως όμως με την ικανοποίηση πως εμείς το δημιουργήσαμε και μάλιστα όπως εμείς θέλουμε.

Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να δημιουργήσουμε κάθε τι μέσα και έξω από το σπίτι μας. Καλή επιτυχία και καλές δημιουργίες!

Ιωακείμ Καραμανέας,
Diploma in Health Studies, certification in Human Health, certification in Diet & Nutrition/Healthy Living, certification in Physical Education/Fitness Training Principles & Methods, specialization in Work-out & Training Apps

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn