newyork.jpg

 

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021. Το 3ο τεύχος του περιοδικού «Finance First» του ερευνητικού φοιτητικού συλλόγου Finance Club UoM στόχευσε φέτος, μέσω της συνεργατικής προσπάθειας αρθρογράφων, αρχισυντακτών και επιμελητών, στη δημιουργία ενός φοιτητικού επιστημονικού περιοδικού με περιεχόμενο υψηλού επιπέδου.

Βασικός στόχος κάθε τεύχους του ετήσιου περιοδικού μας είναι οι αναγνώστες να έρθουν σε άμεση επαφή με την οικονομική επικαιρότητα, με τις νέες προκλήσεις της εποχής, αλλά και με τα αναδυόμενα θέματα στον χρηματοοικονομικό κλάδο. Το 3ο τεύχος περιλαμβάνει 5 άρθρα, γραμμένα τόσο στην αγγλική όσο και στην ελληνική γλώσσα, και 2 συνεντεύξεις από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου.

Περήφανα για όσα έγιναν όλη τη χρονιά και ειδικά για την έκδοση του περιοδικού, ο πρόεδρος του συλλόγου συμπληρώνει: «Η οικογένεια του Finance Club UoM απέδειξε περίτρανα κατά τη διάρκεια της φετινής απαιτητικής λόγω της πανδημίας του Covid-19 ακαδημαϊκής χρονιάς 2020-2021 ότι μπορεί να συνεχίσει την ανοδική πορεία ανάπτυξης που ακολουθεί από την ίδρυσή της και έπειτα. Η τρίτη ετήσια έκδοση του περιοδικού του συλλόγου μας είναι η επιτομή της προσπάθειας των ανθρώπων που απαρτίζουν αυτή την οικογένεια, που μέσα σε δύσκολες συνθήκες επιλέγουν τον δρόμο της αριστείας, της προόδου και του εθελοντισμού, προωθώντας τη χρηματοοικονομική επιστήμη και την ακαδημαϊκή κοινότητα τόσο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όσο και άλλων πανεπιστημίων ανά την Ελλάδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συντελεστές της τρίτης έκδοσης του περιοδικού μας που συνέβαλαν τα μέγιστα για τη δημιουργία ενός άρτιου αποτελέσματος, που αποτελεί διαφήμιση για τον σύλλογο και την ακαδημαϊκή κοινότητά μας».

Διαβάστε το περιοδικό ΕΔΩ

Σχετικά με το Finance Club UoM

Το Finance Club UoM είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός φοιτητικός οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε το 2015 από φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και απευθύνεται σε φοιτητές όλων των οικονομικών σχολών όλων των πανεπιστημίων. Στόχος μας είναι να συνδέσουμε τους φοιτητές με τη σύγχρονη χρηματοοικονομική επιστήμη και να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ ακαδημαϊκής κοινότητας και αγοράς εργασίας. Σήμερα αριθμούμε πάνω από 240 ενεργά μέλη, αρκετά από τα οποία προσφέρουν στον σύλλογο μέσω της συμμετοχής τους σε ομάδες marketing, fundraising, academic, magazine, αλλά και μέσω της εκπόνησης χρηματοοικονομικών μελετών. Και τη φετινή χρονιά, παρ’ όλες τις δυσκολίες και τις συνέπειες του Covid-19, διενεργήθηκαν ποικίλες δράσεις με σκοπό τη διατήρηση της επαφής των μελών με την επικαιρότητα. Πιο συγκεκριμένα, μερικές από αυτές είναι:

  • Κατάκτηση του πρώτου βραβείου στη CFA challenge
  • Συμμετοχή στη διεθνή πλατφόρμα Sharewise και σύνταξη reports για την τεχνική άποψη των μετοχών που επιλέγονται από το research team του Finance Club UoM
  • Podcast «Economics in a nutshell»
  • Blog
  • Περιοδικό «Finance First»
  • Traders Trophy Challenge

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το website www.financeclubuom.org

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn