TRIPLE9.png

 

To Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), εταίρος του ευρωπαϊκού έργου Triple, συμμετέχει στο πρώτο διεθνές συνέδριο του έργου με τίτλο Empowering Discovery in Open Social Sciences and Humanities, που θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 22-24 Νοεμβρίου 2021.

Στο πλαίσιο της διαδικτυακής εκδήλωσης θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό η beta έκδοση της πλατφόρμας GoTriple, η οποία επιτρέπει την ενιαία αναζήτηση και πρόσβαση σε ερευνητικούς πόρους που σχετίζονται με τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες (ΑΚΕ).

Εκτός από την πλατφόρμα GoTriple, στο συνέδριο θα συζητηθούν θέματα όπως: η χρηματοδότηση από το πλήθος (crowdfunding) στις ΑΚΕ, επιχειρηματικά μοντέλα για την Ανοικτή Επιστήμη και ο ρόλος των ΑΚΕ στο Ευρωπαϊκό Νέφος Ανοικτής Επιστήμης (EOSC: European Open Science Cloud).

Σκοπός του συνεδρίου είναι να φέρει κοντά μέλη των κοινοτήτων ΑΚΕ και της κοινότητας της Ανοικτής Επιστήμης (ερευνητές, προσωπικό πανεπιστημίων και βιβλιοθηκών), καθώς και άλλους ενδιαφερόμενους, όπως εκδότες, δημοσιογράφους επιστήμης, στελέχη που χαράσσουν πολιτική κ.ά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους εδώ

Πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn