doc_fest.jpeg

 

Το 15ο  Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας διανύει τη δεύτερη μέρα διεξαγωγής του υποδεχόμενο δημιουργούς, καλλιτέχνες και φίλους του κινηματογράφου.

Η δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest ξεκινά με ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα για παιδιά. Σε συνεργασία με το Τσέχικο Κέντρο Πολιτισμού μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να παρακολούθησουν μια σειρά από τις καλύτερες ταινίες anmation της σχολής Κινηματογράφου Famu της Πράγας.

Παράλληλα, στο Τμήμα Νεανική Δημιουργία προβάλλονται τα ντοκιμαντέρ των φοιτητών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Μέσα από τη σύγχρονη και ανατρεπτική προσέγγισή τους, το κοινό στοχάζεται, προβληματίζεται και εμπνέεται.

Αυτή τη χρονιά το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ αποδίδει φόρο τιμής στους ήρωες του 1821, γιορτάζοντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Οι ταινίες που θα προβληθούν μας ταξιδεύουν στα χρόνια του Αγώνα του ’21, όπου μαθαίνουμε για τη ζωή και την επαναστατική δράση της ηρωίδας Μαντούς Μαυρογένους και του Ευβοιώτη πολέμαρχου, Αγγελή Γωβγίνα, καθώς και τους σημαντικότερους σταθμούς της επανάστασης. Αύριο, Παρασκευή στο πλαίσιο του αφιερώματος «Ελευθερία 1821» θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ «Η Ελιά της γης» του Κωνσταντίνου Ιορδάνογλου στο Θέατρο Παπαδημητρίου και το «Σπέτσες ’21. Στο σταυροδρόμι της ιστορίας» του Πάνου Θωμαΐδη.

Ταυτόχρονα, το εργαστήρι σχεδιοκίνησης «Doc in motion» έχει ήδη καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις των μαθητών. Με την καθοδήγηση του καταξιωμένου animator Ιορδάνη Ανανιάδη, οι μαθητές συζητούν, ανταλλάσσουν απόψεις και με όπλο τη φαντασία, την κάμερα και τα ειδικά διαμορφωμένα σχεδιαστήρια, μαθαίνουν τα βήματα για να δημιουργήσουν μια κινούμενη εικόνα. Μέσα από το animation, ζώα, πλάσματα του βυθού αλλά και ανθρώπινοι χαρακτήρες ζωντανεύουν και αφηγούνται την ιστορία τους.

Όπως κάθε χρόνο στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις -κινηματογραφικά εργαστήρια, ημερίδες, εκθέσεις φωτογραφίας, σεμινάρια, και παρουσιάσεις εργαστηρίων σε συνεργασία με δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα- προσφέροντας ένα χώρο ουσιαστικού διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn