festival_kastelorizo_I_900x600.jpg

 

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία του 2ου Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου, που διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά, από τις 22 μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου. Το μοναδικό Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου / Παιγνίδια Επιστήμης κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών του νησιού, μαθητών από τη Ρόδο αλλά και των εκπαιδευτικών και επισκεπτών του νησιού. Τις μέρες του Φεστιβάλ το Καστελλόριζο έζησε ένα πραγματικό πανηγύρι επιστήμης.

Τι είδαμε στο Φεστιβάλ Γρίφων:

Γρίφους, βιωματικά εργαστήρια, επιστημονικές δράσεις, μαθηματικά τρικ, stand-up science για παιδιά και όχι μόνο, εκθέσεις απτικών γρίφων, κινηματογραφικά / μουσικά εργαστήρια, αγώνες γρίφων και εκπαιδευτικά προγράμματα που συνδύασαν την τέχνη και την επιστήμη.

Ακόμα, ξεναγήσεις στο Μουσείο Γρίφων, πεζοπορία, αστροπαρατήρηση, ηλιοπαρατήρηση, φαντάσματα που… βγήκαν στους δρόμους, παραμύθια, χορευτικά, και μια εξαιρετική συναυλία με τη Σουζάνα και την Ελένη Βουγιουκλή.

Μεγάλη προσφορά στο νησί ήταν η πρωτοβουλία της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Γρίφων για την εγκατάσταση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και η σειρά μαθημάτωνδιάσωσης και πρώτων βοηθειών, με την πιστοποίηση κατοίκων του νησιού, στο πλαίσιο του προγράμματος Kids Save Lives, με την υποστήριξη της Vioryl.

Μοναδικοί συνοδοιπόροι της οργανωτικής επιτροπής ήταν οι 70 και πλέον ακαδημαϊκοί, ερευνητές, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες που δούλεψαν και παρουσίασαν δράσεις ειδικά προσαρμοσμένες στο πνεύμα των γρίφων και της κατανόησης της γνώσης μέσα από παιγνίδια.

Η οργάνωση πραγματοποιήθηκε από την ΕΝΙΓΜΑ (Ένωση Ιδεών, Γρίφων, Μαθηματικών), όπου το πλέον σημαντικό στοιχείο δράσης της αποτελεί το Μουσείο Γρίφων Μεγίστης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τον Δήμο Μεγίστης. Πολύτιμοι αρωγοί ήταν τα υπουργεία Ανάπτυξης / Γενική Γραμματεία Έρευνας & Καινοτομίας, Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, που  έθεσαν υπό την αιγίδα τους το Φεστιβάλ, ενώ η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το υποστήριξαν και οικονομικά.

Οφείλουμε να εκφράσουμε ευχαριστίες από καρδιάς και στους ιδιώτες χορηγούς, που στήριξαν τη μεγάλη αυτή εθελοντική προσπάθεια δείχνοντας αγάπη και εμπιστοσύνη.

Αντίστοιχη υποστήριξη υπήρξε και από τον μεγάλο αριθμό των ΜΜΕ / χορηγών με σειρά ανακοινώσεων, συνεντεύξεων και προβολών.

Κι επειδή από το Καστελλόριζο πνέει ούριος άνεμος, το Φεστιβάλ Γρίφων αποβιβάζεται στην Πάτρα (21-23/10) και στη συνέχεια στην Αθήνα (16-18/12).

Και παράλληλα αρχίζουν οι προετοιμασίες για το 3ο Φεστιβάλ Γρίφων.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο site: https://kastellorizofestival.com

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn