peter_pan.jpg

 

Μετά τις μεγάλες επιτυχίες και τα συνεχόμενα sold out, o Peter Pan συνεχίζει την πτήση του στο θέατρο «Αυλαία» στο Πασαλιμάνι.

Μια διαδραστική, εκπαιδευτική παράσταση που ξεκινά από την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 στις 11:00 και κάθε Κυριακή στις 11:00 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Captain Hook άνοιξε γραφείο ντετέκτιβ στο Λονδίνο και αναλαμβάνει διάφορες υποθέσεις. Κάποια στιγμή δέχεται μια επίσκεψη κατά την οποία ο άγνωστος συνομιλητής του λέει ότι οι Έλληνες έχουν χτίσει ένα καινούριο μουσείο, το Μουσείο της Ακρόπολης, και θέλουν να πάρουν τα Ελγίνεια από το Βρετανικό Μουσείο και να τα πάνε εκεί.

Του αναθέτει λοιπόν να σαμποτάρει το μουσείο και να κάνει ό,τι μπορεί για να το δυσφημίσει στον κόσμο. Ο Captain Hook αποδεικνύεται χειρότερος από τον πελάτη του και αποφασίζει να βάλει βόμβα στο μουσείο, καταστρέφοντας μια και καλή τόσο τα αγάλματα όσο και «αυτούς τους απαίσιους τύπους, τους Έλληνες». Ο Peter Pan και η Tinker Bell έχουν άλλη γνώμη, τον ακολουθούν, φτάνουν στο Mουσείο της Ακρόπολης και ενώ ψάχνουν τον Captain Hook περνώντας από τις διάφορες αίθουσες, μαθαίνουμε και για τα διάφορα εκθέματα, τις Καρυάτιδες, την Ακρόπολη.

Κάποια στιγμή τον ανακαλύπτουν και προσπαθούν να τον εμποδίσουν να πραγματοποιήσει την αποτρόπαια πράξη του. Την κρίσιμη στιγμή σαν από μηχανής Θεός παρουσιάζεται…η κλεμμένη Καρυάτιδα και δίνει τη λύση.

Ένα έργο εκπαιδευτικό, διαδραστικό, γραμμένο με πολλή φροντίδα, το βασικό μήνυμα του οποίου είναι ότι πρέπει να υπερασπιζόμαστε την πολιτιστική μας κληρονομιά, αυτά που μας ανήκουν, το Μουσείο της Ακρόπολης και να διεκδικήσουμε τα γλυπτά του Παρθενώνα.

Γιατί η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι η ταυτότητα και η συνέχειά μας.

Βασική μας επιθυμία ήταν εξαρχής, να φέρουμε τα παιδιά σε επαφή με την πολιτιστική μας κληρονομιά και μάλιστα με ένα θέμα που προβληματίζει όχι μόνο την ελληνική κοινωνία αλλά και την παγκόσμια κοινότητα. Με αυτόν τον τρόπο θεωρούμε ότι συμβάλλουμε όχι στην αναπαραγωγή μελλοντικών αρχαιολατρών αλλά στην εκκόλαψη δημιουργικά σκεπτόμενων νέων ανθρώπων.

Όταν ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται μέσα από τη θεατρική πράξη, την καλλιτεχνική έκφραση και την ευχάριστη παρακολούθηση των παιδιών της παράστασης, τότε νομίζουμε ότι το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει τα παιδιά αλλά και θα εμπνεύσει για ανάλογες δραστηριότητες.

Η τέχνη παρακινεί τον άνθρωπο να δει και να σκεφτεί πολύ πιο βαθιά τα προβλήματα γύρω του. Είναι σαν να ακουμπά με ένα μαγικό ραβδί τις ευαίσθητες χορδές της ψυχής. Το θέατρο είναι η πιο σημαντική εκπρόσωπος της τέχνης. Είναι η τέχνη της άμεσης επικοινωνίας και της μεταφοράς μηνυμάτων. Και μέσα από αυτήν, τα παιδιά θα μάθουν τους «λόγους» επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα.

Ένα σύγχρονο ελληνικό «παραμύθι» που ελπίζουμε κάποια στιγμή να γίνει πραγματικότητα.

  • ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία – Επιμέλεια Κειμένου: Χάρης Σώζος

Χορογραφίες: Μελίνα Μαρνέρου

Σκηνικά: Κάρολος Ρωμούσης

Στίχοι-Μουσική: Λεωνίδας Σώζος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Διονύσης Μπάστας, Ανάργυρος Βαζαίος, Κατερίνα Χιντηράκη, Νίκος Αμπουσαάρ, Αθηνά Λάτση

  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Πρεμιέρα: Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 11:00

Ημέρες και ώρες παράστασης: Κάθε Κυριακή στις 11:00 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά με διάλειμμα

Video: https://www.youtube.com/watch?v=ZauB0qf2YrI

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Ειδικές τιμές (συνταξιούχοι, άνεργοι, ομαδικά κ.λπ.): 8 ευρώ

Προπώληση: https://bit.ly/PeterPan_Tickets και στο τηλέφωνο του θεάτρου: 210 4297771

Η παράσταση είναι κατάλληλη για ηλικίες από 2 χρονών έως 12 χρονών

Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη και τις καθημερινές για σχολεία και συλλόγους.

Διεύθυνση: Β’ Μεραρχίας και Κουντουριώτου 182, Πασαλιμάνι-Πειραιάς

www.avlaiatheatro.gr

 

 

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn