dakr20.jpg

 

Συγκίνηση και δέος προκάλεσε η καθηλωτική παράσταση ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ…ΕΝΑΣ ΥΜΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ του Θανάση Σταυρόπουλου, σε σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλλα, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία στον αύλειο χώρο του ιστορικού βυζαντινού Ναού Παναγίας Επισκοπής Θήρας.

Η πρόσκληση από τον Παγκράτιο Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σύλλογο Καμαρίου Θήρας σε συνδιοργάνωση με το Santo Wines, τον Σύλλογο Μεσαγωνιατών Θήρας «Παναγία η Επισκοπή» και τον Σύλλογο Εξωγωνιατών Θήρας «ο Άγιος Χαράλαμπος» ήταν ιδιαίτερα τιμητική και η  κυρία Γεωργία Ζώη ως Διευθύντρια παραγωγής της ΔΙΩΝΗΣ ΑΙΝΙΓΜΑ τους ευχαριστεί θερμά.

Σε ένα περιβάλλον μυσταγωγικό, ανάμεσα στον γεμάτο αστέρια ουρανό και τις γήινες ευωδιές του βασιλικού,  όρθιοι εκπρόσωποι της εκκλησίας, των συλλόγων καθώς και οι θεατές καταχειροκρότησαν τους ηθοποιούς και τον σκηνοθέτη της παράστασης, κύριο Μενέλαο Τζαβέλλα.

Ευχαριστούμε με όλη μας την καρδιά την Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος ΑΕ και το Santo Wines για την οικονομική συνεισφορά στην εκδήλωση, τη Sea Jets για τη μετακίνηση και την άπλετη ευγένεια του πληρώματος, το ξενοδοχείο Μακάριος για την εξαιρετική φιλοξενία, τον Πρέκα Ευάγγελο για τις μεταφορές του Θιάσου, το Βενετσάνος Winery για τη μοναδική Γευσιγνωσία Oίνου κατά το ηλιοβασίλεμα, το Eστιατόριο Λαδόκολλα στα Φηρά για τα γεύματα του θιάσου, την εταιρία Ρούσσος Φωτιστικά Είδη για τη χορηγία ήχου και φωτός της παράστασης, τον φωτογράφο Σιδέρη Φύτρο.

Και τέλος ευχαριστούμε από καρδιάς τους ανθρώπους που εμπνεύστηκαν και διοργάνωσαν άψογα την παρουσίαση της παράστασης στη Σαντορίνη, την κυρία  Θαλλελαία (Θάλεια) Καραμολέγκου, τον κύριο Μπάμπη Μάινα και τον κύριο Κουτουλάκη Μιχάλη.

Η παράσταση προτάθηκε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών από το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας

Παραγωγή: Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «ΔΙΩΝΗΣ-ΑΙΝΙΓΜΑ – Γεωργία Ζώη»

ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ – PROMO TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=YKVFouL57F8

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΩΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΡΟΥ
ΑΝΝΑ ΜΩΡΑΪΤΟΥ
ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΟΛΚΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΡΜΑΡΟΥ
ΡΑΦΑΗΛ ΜΑΚΡΗΣ (β’ διανομή ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΑΠΑΛΙΑΡΗΣ)


Εκκλησιαστικοί ύμνοι:
ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΟΛΚΟΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΡΟΥ 
ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΩΗ 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Μενέλαος Β. Τζαβέλλας

Κείμενο: Θανάσης Ν. Σταυρόπουλος

Διδασκαλία εκκλησιαστικών ύμνων: Σταύρος Βόλκος

Βοηθός σκηνοθέτη: Αρετή Τσιαμπόκαλου
Σκηνικά/επιμέλεια κοστουμιών: Μενέλαος Τζαβέλλας

Ήχος και Φως: Χρήστος Φιοράντης

Φωτογραφίες: Μάνος Βλαστός – Ευάγγελος Κάλλοου

Γραφιστική επιμέλεια αφίσας: Αντιγόνη Παναγιωτοπούλου
Διεύθυνση και οργάνωση παραγωγής: ΔΙΩΝΗΣ–ΑΙΝΙΓΜΑ 
Μουσική επιμέλεια: Μενέλαος Β. Τζαβέλλας
Hair stylist – Makeup artist: Ευσταθία Τζαβέλλα

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn