alma_002.jpg

 

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, το προαύλιο του Ζαππείου, οι δρόμοι της Αθήνας αλλά και κάθε γωνιά της Ελλάδας γέμισαν με χιλιάδες κόσμο που συμμετείχε στο επετειακό Greece Race for the Cure®, γιόρτασε μαζί μας τa 15 χρόνια της διοργάνωσης και μετέφερε το μήνυμα πως ΜΑΖΙ είμαστε πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού.

Η διοργάνωση άνοιξε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου με δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, μουσική, sponsors’ expo, sessions γυμναστικής, εργαστήρια για παιδιά και μια διαφορετική πεζοπορία στον Εθνικό Κήπο.

Επιπλέον, για ακόμα μια χρονιά, με αφορμή τον Οκτώβριο, μήνα αφιερωμένο στην ενημέρωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού, το βράδυ του Σαββάτου το Ζάππειον Μέγαρον «ντύθηκε» στα ροζ για να μας υπενθυμίσει  πως ο καρκίνος του μαστού είναι εδώ και μας αφορά όλες και όλους.

Το Greece Race for the Cure®, η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση για κοινωνικό σκοπό στην Ελλάδα και 2η μεγαλύτερη διοργάνωση Race for the Cure® στην Ευρώπη, πραγματοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» με την έγκριση της οργάνωσης Think Pink Europe® σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν:

ο Δήμαρχος Αθηναίων, κύριος Κώστας Μπακογιάννης,

η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου,

η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Ν. Αχαΐας, κυρία Αγγελική Στεφανάκη,

η Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Ν. Θεσσαλονίκης, κυρία Ελένη Ντελιοπούλου,

ο Πρόεδρος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας Μαστού (ΕΧΕΜ), κύριος Βασίλειος Βενιζέλος,

η Πρόεδρος της Εταιρίας Ογκολόγων  Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), κυρία Ζένια Σαριδάκη-Ζώρα,

η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρίας Απεικόνισης Μαστού (ΕΕΑΜ), κυρία Αθηνά Βούρτση,

και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), κύριος  Γεώργιος Καπετανάκης,

η CEO της οργάνωσης Susan G. Komen, Paula Schneider.

 

Η συμμετοχή σας μας κάνει πιο δυνατές από τον καρκίνο του μαστού

Μέσα από τα καθαρά έσοδα της διοργάνωσης, ΜΑΖΙ καταφέρνουμε να παρέχουμε όλο τον χρόνο δωρεάν προγράμματα:

  • για την ψυχοκοινωνική στήριξη και ενημέρωση των γυναικών με καρκίνο μαστού
  • για την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης της νόσου που σώζουν ζωές
  • για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής
  • για τη διεκδίκηση ποιοτικής περίθαλψης και φροντίδας των ασθενών με καρκίνο μαστού

Ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, ένα από τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα του 15ου Greece Race for the Cure® θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τις επιστημονικές εταιρίες και τους τοπικούς συλλόγους της περιοχής, με στόχο να καλύψει ανάγκες των γυναικών με καρκίνο μαστού στις πληγείσες περιοχές της περιφέρειας.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου, δήλωσε:

«Η ανταπόκριση του κόσμου για το 15ο Greece Race for the Cure ήταν συγκλονιστική.

Ευχαριστούμε βαθιά όλες και όλους που με την ενεργή συμμετοχή τους κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας όπως και πολλές περιοχές της χώρας μας, μεταφέροντας τα μηνύματα της πρόληψης, της στήριξης και της αλληλοβοήθειας.

Ευχαριστούμε όλες τις γυναίκες με τα ροζ μπλουζάκια που τρέχοντας ή περπατώντας μεταφέρουν τα μηνύνατα της δύναμης, της ελπίδας και της αλληλοϋποστήριξης ενώ συμβάλλουν και στην απομυθοποίηση της ασθένειας.

Η συμμετοχή όλων σε αυτόν τον συμβολικό αγώνα, μας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιούμε με ιδιαίτερη αφοσίωση και προσήλωση προγράμματα και δράσεις με ουσιαστικό αντίκτυπο στη ζωή των γυναικών με καρκίνο μαστού, αλλά και κάθε γυναίκας.

ΜΑΖΙ πάντα καταφέρνουμε περισσότερα ενάντια στον καρκίνο του μαστού».

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn