Hrakleio_900X600.jpg

 

Ιδιαίτερα θετικές είναι οι εντυπώσεις των επισκεπτών του Skywalker Plus Festival στο Ηράκλειο, οι οποίοι γνώρισαν καλύτερα την πόλη τους μέσα από τις δράσεις των τοπικών φορέων της, και παράλληλα ενημερώθηκαν, ψυχαγωγήθηκαν, γνώρισαν φρέσκες ιδέες και ξέφυγαν από τη ρουτίνα της καθημερινότητάς τους.

Στο Skywalker Plus Festival, για άλλη μία φορά, η Εργασία, η Εκπαίδευση, η Επιχειρηματικότητα, οι Ερασιτεχνικές Ασχολίες και ο Εθελοντισμός συνδυάστηκαν αποτελεσματικά. Μέσα από την επιχειρηματικότητα ανακαλύπτονται οι δεξιότητες που χρειάζονται για την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών. Ο εθελοντισμός αποτελεί σταθμό για την ανακάλυψη και την ενίσχυση των soft skills. Οι δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου συμβάλλουν στην ευζωία – προϋπόθεση της υγιούς ζωής. Με την εκπαίδευση ενισχύονται οι γνώσεις, απαραίτητες στη σημερινή κοινωνία της πληροφορίας. Και όλα αυτά πλαισιώθηκαν, με τον καλύτερο τρόπο, από την εργασία.

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα το Σάββατο 18 Μαΐου στους φιλόξενους χώρους του Talos Plaza & Rotonda Events. Οι επισκέπτες προσήλθαν για να γνωρίσουν τον επόμενο εργοδότη τους, να ενημερωθούν για εκπαιδευτικά προγράμματα, να έρθουν σε επαφή με καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, να ανακαλύψουν νέες ασχολίες για τον ελεύθερο χρόνο τους, να γνωρίσουν τους κοινωνικά ευαισθητοποιημένους φορείς της περιοχής τους, και να συμμετάσχουν σε βιωματικές δραστηριότητες.

Το Skywalker Plus Festival, με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες, διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Στη διάρκειά του, οι παρευρισκόμενοι επισκέφτηκαν τον εκθεσιακό χώρο με τoυς πέντε βασικούς τομείς της ενεργής καθημερινής ζωής:

 

 • Χόμπι / Ερασιτεχνικές Ασχολίες: Οι επισκέπτες γνώρισαν από πρώτο χέρι όλες τις δραστηριότητες με τις οποίες μπορούν να ασχοληθούν στον ελεύθερο χρόνο τους. Εκθέτες με βιωματική παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ δημιούργησαν μια άκρως ψυχαγωγική ατμόσφαιρα!
 • Εκπαίδευση: Οι μαθητές, οι σπουδαστές, οι φοιτητές, οι γονείς γνώρισαν από κοντά τις εκπαιδευτικές δράσεις και τους ιδιωτικούς και δημόσιους εκπαιδευτικούς φορείς της πόλης του Ηρακλείου!
 • Επιχειρηματικότητα: Εταιρίες που καινοτομούν, με έμφαση στις νεοφυείς μορφές, στην τεχνολογία καθώς και στα συνεργατικά μοντέλα, πληροφόρησαν, δικτυώθηκαν, αλληλεπίδρασαν και αποτέλεσαν εφαλτήριο για μια καινοτόμα επιχειρηματική δραστηριότητα στην τοπική κοινωνία.
 • Εθελοντισμός: ΜΚΟ και φορείς εθελοντικού χαρακτήρα ενημέρωσαν τους επισκέπτες για το έργο τους. Επιπλέον, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να στηρίξουν τις προσπάθειες των οργανώσεων και των εθελοντών.
 • Εργασία: Οι επισκέπτες συνδέθηκαν αποτελεσματικά με εταιρίες που αναζητούσαν προσωπικό. Γνώρισαν τις εταιρίες και τη φιλοσοφία τους, έστειλαν το βιογραφικό τους και πραγματοποίησαν συνεντεύξεις εργασίας. Μέσα από αυτήν τη διαδραστική ατμόσφαιρα, η αναζήτηση εργασίας παύει να είναι μια μονότονη διαδικασία!

Παράλληλα, το κέφι και τη δημιουργικότητα των επισκεπτών απογείωσε η συμμετοχή στις παρακάτω βιωματικές δραστηριότητες στον χώρο τoυ Showtime:

 • Παραδοσιακοί χοροί από τον πολιτιστικό και εκπαιδευτικό όμιλο «Ερφαλής»
 • Κρητικοί χοροί από τις σχολές χορού «Μπριντάκης Χριστόφορος»
 • Κρητικοί και παραδοσιακοί χοροί από τη Χορευτική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης
 • Yoga από το Eirma Yoga Studio
 • Αυτοσχεδιαστικό θέατρο (improv) από το Heraklion Improv Theater
 • Ξιφασκία από τον ΑΟ «Θησέας Ηρακλείου»

Η διοργάνωση του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή των:

Υπό την αιγίδα: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΠΙΧΕΙΡΩ, E-DAILY, E-RADIO, FLASHNEWS.GR, ΠΑΤΡΙΣ, RETHEMNOS.GR, HANIANEWS, ATHLITIKO.GR, DIGITAL CRETE, PINK.GR, TOURISM TODAY, ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ,  HELLENIC MEDIA GROUP, LET IT BE.GR, UNI-TIES.GR, STENT, STENTORAS.GR, SETTLE.GR

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6947997884, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn