sel.60_0707.jpg


Τα μαθήματα βρεφικής κολύμβησης (baby swimming) γίνονται συνήθως 2 φορές την εβδομάδα σε μία γεμάτη παιχνίδια πισίνα, διαρκούν 40 λεπτά και είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να περιλαμβάνουν ασκήσεις έξυπνα καλυμμένες πίσω από παιχνίδια ώστε να επιτυγχάνεται η μάθηση μέσα από τη διασκέδαση.

Τα μωρά κατά τη διεξαγωγή των μαθημάτων χωρίζονται σε ολιγομελή γκρουπ ανάλογα με την ηλικία τους. Δεν θα είναι ποτέ περισσότερα από 7 για να προστατεύονται από τις ιώσεις και να διασφαλίζεται η ποιότητα του μαθήματος.

Από 3 μηνών μέχρι την ηλικία στην οποία θα καταφέρουν να επιπλέουν μόνα τους με ασφάλεια (18 μηνών ως 2,5 ετών περίπου για τα παιδάκια που έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα από νωρίς) εισέρχονται στην πισίνα βρισκόμενα στην αγκαλιά του συνοδού τους (συνήθως της μαμάς ή του μπαμπά), όπου διεξάγεται το μάθημα υπό την καθοδήγηση της δασκάλας.

Στο επόμενο στάδιο εισέρχονται στην πισίνα χωρίς συνοδεία, διαφοροποιείται το πρόγραμμα και γίνεται εισαγωγή στα βασικά στυλ κολύμβησης (ελεύθερο, ύπτιο). Έτσι τα παιδάκια, τελειώνοντας το πρόγραμμα, θα είναι πλέον έτοιμα, εφόσον το επιθυμούν, να ενταχθούν σε αγωνιστικές ομάδες.

Το χλώριο είναι ο εγκεκριμένος από τις αρμόδιες Αρχές τρόπος απολύμανσης του νερού μίας πισίνας δημόσιας χρήσης, καθώς μπορεί να καταστρέψει όλους τους παθογόνους μικροοργανισμούς που μπορεί να βρεθούν στο νερό της. Ωστόσο όλο και περισσότερες έρευνες τελευταία επιμένουν πως τα παιδιά που ξεκινούν κολύμπι σε πισίνα πριν από την ηλικία των δύο ετών μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο κοινών βρεφικών αναπνευστικών λοιμώξεων και ίσως άσθματος και αναπνευστικών αλλεργιών στη μετέπειτα ζωή τους.

Οι προπονητές βρεφικής και παιδικής κολύμβησης λένε ότι το όζον είναι συμπληρωματική μορφή απολύμανσης, η οποία επιτρέπεται να χρησιμοποιείται μόνο σε συνδυασμό με το χλώριο και ποτέ μόνη της. Στην περίπτωση πάντως που στο κολυμβητήριο υπάρχουν και τα δύο συστήματα απολύμανσης (οζονισμός και χλωρίωση) η ποσότητα του χλωρίου μπορεί να μειωθεί στη μισή με την ίδια απολυμαντική δράση. Εξυπακούεται ότι ο εξαερισμός του κολυμβητηρίου πρέπει να είναι άριστος είτε χρησιμοποιείται όζον για απολύμανση είτε όχι.

Τα μαθήματα baby swimming στα περισσότερα κολυμβητήρια πραγματοποιούνται δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και το μηνιαίο κόστος τους κυμαίνεται από 40 έως 80 ευρώ.

Το κατάλληλο κολυμβητήριο:

 • Αντιολισθητικό πάτωμα
 • Καθαρά αποδυτήρια και χώροι
 • Θερμοκρασία νερού 32-33 βαθμούς Κελσίου
 • Απολύμανση νερού με όζον και άλας
 • Επαρκής θέρμανση

Συμβουλές:

 • Για να ξεκινήσει το μωρό baby swimming, πρέπει να έχει βεβαίωση από παιδίατρο ότι μπορεί να συμμετέχει και αντίστοιχα ο συνοδός από καρδιολόγο και δερματολόγο.
 • 3 ώρες πριν από το μάθημα να έχει κάνει το τελευταίο του γεύμα.
 • Θα πρέπει να έχει μαζί πετσέτα ή μπουρνούζι, σκουφάκι πισίνας και μαγιό ή πάνα αδιάβροχη (αν το παιδί είναι πολύ μικρό).
 • Το μάθημα δεν πρέπει να διαρκεί παραπάνω από 40 λεπτά.

Οφέλη:

 • Διασκέδαση
 • Κοινωνικοποίηση
 • Αγάπη για τον αθλητισμό
 • Δυναμώνει τους μύες
 • Ενδυνάμωση σχέσεων γονέα-παιδιού
 • Εκτόνωση της ενέργειάς τους

Hobby Festival

Στο 2ο Hobby Festival, που θα πραγματοποιηθεί στις 5, 6 και 7 Οκτωβρίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ και ώρα 11:00-22:00 θα συναντήσετε ως εκθέτη το ΙΙΕΚ Εκπαιδευτική Ένωση.

Η Εκπαιδευτική Ένωση, προσανατολισμένη στην ποιότητα και στην υψηλού επιπέδου επαγγελματική κατάρτιση, αποτελεί πρότυπη μονάδα στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Το ΙΙΕΚ Εκπαιδευτική Ένωση και το κέντρο διά βίου μάθησης 1 προσφέρουν σύγχρονα προγράμματα σπουδών σε περιζήτητους τομείς, συνδεδεμένους με τις τάσεις της αγοράς, ώστε να εξασφαλίζεται η άμεση απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας.

Οι εγκαταστάσεις της Εκπαιδευτικής Ένωσης βρίσκονται στην καρδιά της Αθήνας, στο Σύνταγμα, σε έναν χώρο προσεγγίσιμο από όλα τα διαθέσιμα μέσα μεταφοράς, με αποτέλεσμα η πρόσβαση των σπουδαστών σε αυτές να είναι ιδιαίτερα εύκολη.

Στο Hobby Festival η Εκπαιδευτική Ένωση θα σας περιμένει για στιγμές γεμάτες με ζωγραφική, ενασχόληση με ψηφιδωτά, καθώς και σεμινάρια εκπαίδευσης σκύλων.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn