D4YF_0760.jpg

Εκατοντάδες κόσμου αγκάλιασαν με περίσσια αγάπη αυτό το μοναδικό και πρωτότυπο για τον τόπο του Νομού Ηλείας γεγονός, ενώ 30 καταξιωμένοι δάσκαλοι απ’ όλη την Ελλάδα μοιράστηκαν μαζί μας τη γνώση και την εμπειρία τους σε θέματα γύρω από τη yoga, τον διαλογισμό και τις εναλλακτικές θεραπείες.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε την Παρασκευή 22/6 με μαθήματα yoga, διαλογισμό και ομιλίες. Το απόγευμα ακολούθησε σεμινάριο ηχοθεραπείας/gong με τον Κώστα Γεωργίου και το βράδυ παρακολουθήσαμε την ταινία «Finding happiness» του Ted Nicolaou σε συνεργασία με τους παραγωγούς Roberto Bessi (CEO, Empire Studios, Rome, «Modigliani») και Frank Hildebrand («The tree of life»).

Το εξαιρετικά πλούσιο πρόγραμμα συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 23-24/6 από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 10:00 το βράδυ, ενώ το βράδυ του Σαββάτου απολαύσαμε συναυλία κίρταν με τους Adi Shakti. Την Κυριακή ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ με ένα όμορφο πάρτι.

Ενδεικτικά, μερικά από τα μαθήματα που πραγματοποιήθηκαν είναι: aerial yoga με τη Ρούλα Καραμάνη, partner και hatha yoga με την Άννα Σαργιάνου, yin yoga με την Ελένη Λύκου, chakras breathing με τη Λέττα Αθανασοπούλου, τεχνικές ενεργειακής προστασίας με την Έλενα Τσώκου, «Connecting through the spine» με την Αλεξάνδρα Σωτηροπούλου, tao yin yoga με τον Χάρη Μανωλέα, patanjali yoga και yoga nidra με τον Σπύρο Καπνιά, chakra yoga με τη Μυρτώ Περίδου, «Το εγώ και ο κβαντικός εαυτός» με τη Στέλλα Κατσογιάννη, nada yoga με τον Θοδωρή Χιώτη, quantum light breath meditation και «Osho no dimensions» με τη Μαίρη Κολιούση, «Εισαγωγή στην πυθαγόρεια αριθμολογία» με τη Μάγδα Τσιχριντζή, yoga γέλιου με τον Shai Akrabi, trauma release exercises με την Αριστέα Δημητρούση, ομιλία ρέικι με την Έλενα Παντελή και τον Γιώργο Διονυσίου, modern meditation με τον Ανδρέα Νοικοκύρη, yoga για παιδιά, «Η καλλιτεχνική φωτογραφία ως οδός συνειδητότητας» με τον βραβευμένο φωτογράφο Χάρη Κακαρούχα και πολλά άλλα.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο πανέμορφο και καταπράσινο κτήμα «Ηλιοστάσι» στο 3ο χλμ. της εθνικής οδού Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας, που εντυπωσιάζει με την ηρεμία και την ομορφιά του, ενώ προσφέρει μια αίσθηση γαλήνης και ιδανικές συνθήκες για την επαφή και την ενασχόληση με τη yoga, τις εναλλακτικές θεραπείες και την ευεξία του σώματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή και την καθιέρωση του Φεστιβάλ Yoga ανήκει σε μια ομάδα ανθρώπων που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στα προαναφερθέντα αντικείμενα στον Πύργο, στην Αμαλιάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας και ιδιαίτερα στην Αριστέα Δημητρούση, εναλλακτική θεραπεύτρια, στην Αμαλία Κατσούλα, ιδιοκτήτρια του Zen Garden Amaliada, αλλά και στην Εύη Χρονοπούλου και στον Γιώργο Τρυφωνόπουλο, που με ιδιαίτερη φροντίδα συντηρούν το κτήμα «Ηλιοστάσι», το οποίο έχουν καταστήσει ένα πραγματικό στολίδι για τον τόπο, και φιλοξένησαν στους καλαίσθητους χώρους του την εκδήλωση.

Το κτήμα «Ηλιοστάσι» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους εκατοντάδες επισκέπτες των τριών ημερών και τους διακεκριμένους δασκάλους της yoga και των εναλλακτικών θεραπειών, των οποίων η συμβολή ήταν καθοριστική για την επιτυχία του 2ου Φεστιβάλ.

Οφείλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη στήριξη και συνεργασία:

Μεγάλοι χορηγοί:  Skywalker.gr, Τρύφωνας Βασιλόπουλος – Συσκευασία, Υλικά Καθαρισμού, Χαρτικά
Υποστηρικτές: Μικρό Καφέ, Lexis Bookshop, Shirtaki.com, Καφεκοπτείον – Βοτανοπωλείον Καπώνη, κέντρο ξένων γλωσσών Lexis Education, Amala Wellness, Ειρήνη Μεσσήνη – Ψυχική Υγεία, Συμβουλευτική, Λογοθεραπεία, Power & Pilates Studio, Mia Xara Yoga Studio, Zen Garden Amaliada, Body House Gym, γυμναστήριο Body and Beauty, γυμναστήριο Athletic Health & Wellness, γυμναστήριο Body Club Statha’s, γυμναστήριο Iron Body Fakiris

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε του χορηγούς επικοινωνίας: Εναλλακτική Ατζέντα, VoxFm Ilia, Venus FM 105,1, εφημερίδα «Στέντορας», Iliaweb.gr, Ilia24.gr, Ilia.news, Ilia Oikonomia

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn