41092139_1405479026272747_4964858323024216064_n_002.jpg

Μια σπουδαία πρωτοβουλία στον χώρο της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας λαμβάνει χώρα στην Ελευσίνα στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2018. Ο λόγος για το StartupNow Forum, μια πολυεπίπεδη διοργάνωση, αφιερωμένη στο οικοσύστημα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, που υπόσχεται να δημιουργήσει ένα μεγάλο δίκτυο αλληλεπίδρασης ανάμεσα σε startups, νέους επιχειρηματίες, επενδυτές, εκπροσώπους εταιριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αναζητούν νέες ευκαιρίες στο startup οικοσύστημα.

Η θεωρία συναντά την πράξη

Στη διάρκεια του διημέρου θα λάβουν χώρα παράλληλα events, μεταξύ των οποίων:

 • Ομιλίες και πάνελ συζητήσεων αποτελούμενα από εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, του πολιτικού προσκηνίου, επενδυτές και νέους επιχειρηματίες
 • Έκθεση startups, venture capitals και επιχειρήσεων για όλους τους συμμετέχοντες που θέλουν να παρουσιάσουν την εταιρία τους
 • 1 προς 1 business meetings μέσω ειδικά διαμορφωμένης matchmaking πλατφόρμας που θα υποστηρίζει τη διοργάνωση και θα παρέχει τη δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να κανονίσουν απεριόριστα meetings με τους λοιπούς συμμετέχοντες (επενδυτές, startuppers, εταιρικά στελέχη)
 • Bράβευση των καλύτερων ελληνικών καινοτόμων ιδεών έπειτα από pitching διαγωνισμό

Μια πρωτοβουλία της Mantis Business Innovation

Το forum διοργανώνεται από τη Mantis B.I., μια spin-out startup του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που αναπτύχθηκε μέσα στη θερμοκοιτίδα EGG της Eurobank. Η Mantis Β.Ι. θα δίνει σε όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό πρόσβαση στην πλατφόρμα αξιολόγησης και καταγραφής καινοτόμων και νεοφυών εγχειρημάτων StartupNow Gate.

Οι συνεργάτες και το οικοσύστημα

Το StartupNow Forum πραγματοποιείται σε συνεργασία με ποικίλους φορείς της επιχειρηματικής σκηνής της Ελλάδας. Ιδιωτικές εταιρίες, δημόσιοι φορείς και εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανισμοί επιχειρηματικότητας αποτελούν αρωγούς στο εγχείρημα που θα λάβει χώρα στην Ελευσίνα φέτος τον Νοέμβριο.

Το StartupNow Forum διεξάγεται υπό την αιγίδα των Δήμων Ελευσίνας, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ESU unit), καθώς και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Τη δράση στηρίζουν κολοσσοί της επιχειρηματικής σκηνής της χώρας, όπως ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια, η ΤΙΤΑΝ Α.Ε., η τράπεζα Eurobank και η Παπαστράτος ΑΒΕΣ. Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν.

Στη διοργάνωση και την ενίσχυση του event συμμετέχουν προσφέροντας στρατηγική αρωγή εκπρόσωποι του οικοσυστήματος της νεοφυούς επιχειρηματικότητας της Ελλάδας, όπως η Revolut (fintech), το Reload Greece (accelerator στο Λονδίνο), το GreenTech Challenge του ΕΜΠ, η Owiwi (HR), η City Crop (agrotech), ενώ δεκάδες ακόμα startups θα συμμετάσχουν στις εργασίες του forum ως ομιλητές, κριτές και συντονιστές πάνελ. Στο οικοσύστημα υποστήριξης που έχει δημιουργηθεί αναμένεται η συμμετοχή των περισσότερων ελληνικών venture capitals.

Ελευσίνα: Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

Μια πόλη που συνδυάζει τη βιομηχανική δραστηριότητα της χώρας, την πολιτιστική ανάδειξη της Ευρώπης και τη δημιουργικότητα του τόπου επιλέχθηκε ως το σημείο διεξαγωγής του forum. Η ύπαρξη των μεγαλύτερων ελληνικών βιομηχανιών, των εταιριών logistics, αλλά και η λειτουργία του λιμανιού καθιστούν τον Δήμο Ελευσίνας έναν πόλο για να μπορέσουν οι startups να κλείσουν επιχειρηματικές συνεργασίες και εμπορικές συμφωνίες με τον παραγωγικό ιστό της χώρας.

Warm-Up Day στο Σεράφειο (6 Νοεμβρίου 2018 στις 19:00)

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις εργασίες του forum, το StartupNow Forum διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με όσα θα λάβουν χώρα στην Ελευσίνα στις 23 και 24 Νοεμβρίου με την υποστήριξη του Athens Digital Lab. Η ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Σεράφειο (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη) του Δήμου Αθηναίων. Κατά τη διάρκεια του Warm-Up Day οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για τις δράσεις που θα λάβουν χώρα κατά το διήμερο του StartupNow Forum, να συνομιλήσουν με τους διοργανωτές του forum και να γνωρίσουν τους συνεργαζόμενους φορείς και τις startups που θα συμμετάσχουν στο forum και θα βρίσκονται στο Warm-Up Day, απευθύνοντας χαιρετισμό. Ενημέρωση θα γίνει και σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό για όλους όσοι ενδιαφέρονται να αποδεχτούν την πρόκληση του διημέρου.   

Συζητήσεις και ομιλίες

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου θα αναπτυχθεί διάλογος στους τομείς:

 • Fintech & regtech
 • Agrotech
 • Tourism | Industry of experience
 • VCs & crowdfunding
 • Environment & energy
 • Healthtech
 • Creative industries
 • IoT & big data
 • Smart cities
 • Blockchain
 • Artificial intelligence
 • Logistics

Διαγωνισμός

Επιστέγασμα της προώθησης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του οικοσυστήματος των startups θα αποτελέσει ο διαγωνισμός. Την πρώτη μέρα του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί ο ημιτελικός, από τον οποίο θα προκύψουν οι τελικοί φιναλίστ σε κάθε μία από τις δύο κατηγορίες:

 • Innovation Idea (για ιδέες που δεν έχουν εδραιωθεί ακόμα στο πλαίσιο μιας startup, αλλά αναπτύσσουν καινοτομία στον τομέα τους).
 • Early-stage Startup (για ιδέες οι οποίες έχουν κάνει τα πρώτα τους βήματα στο startup οικοσύστημα και βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης και χρηματοδότησης).

Σε κάθε κατηγορία θα αναδειχθούν τρεις νικητές, καθένας από τους οποίους θα βραβευτεί με συμμετοχή σε ένα accelerator program 30 ωρών, το οποίο περιλαμβάνει: 

 • Ειδικά για τους συμμετέχοντες στην κατηγορία Innovation Idea: Αξιολόγηση και ανάπτυξη του business model canvas
 • Χρηματοοικονομική ανάλυση και διαμόρφωση του χρηματοοικονομικού μοντέλου της επιχείρησης
 • Ολοκλήρωση και αξιολόγηση του μοντέλου εσόδων (revenue model validation)
 • Ανάπτυξη δεξιοτήτων pitching (pitching-decks development)
 • Ανάλυση του κόστους (cost analysis)

Συμμετοχή

Οι δυνατότητες συμμετοχής ποικίλλουν ανάλογα με τις συμφωνίες και τους στόχους που θέλει να πετύχει ο καθένας μέσα από αυτό το forum. Δίνεται η δυνατότητα έκθεσης και παρουσίασης σε οργανισμούς, startups και εταιρίες, αλλά και η δυνατότητα απλής συμμετοχής με παρακολούθηση των ομιλιών και συμμετοχή στο matchmaking tool για κάθε ενδιαφερόμενο.

Τα early bird εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα έως τις 9/11.

Ακολουθήστε το StartupNow Forum στο Facebook, το Instagram και το LinkedIn

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn