sx11.jpg

 

Το ενδεχόμενο οι πανελλήνιες εξετάσεις 2020 να διεξαχθούν ακόμα και μέσα στον Ιούλιο άφησε ανοιχτό η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως λόγω της απόφασης να κλείσουν τα σχολεία για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού. Η υπουργός, μιλώντας στον Σκάι, τόνισε πάντως ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί η σχολική και η ακαδημαϊκή χρονιά.

Μιλώντας για την απόφαση για «λουκέτο» 14 ημερών σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία, πανεπιστήμια και φροντιστήρια, τόνισε: «Είχαμε πει ότι θα λειτουργούμε πάντα με τις γνώμες των ειδικών. Λάβαμε μια απόφαση για καθαρά προληπτικούς λόγους. Είναι μια απόφαση που ελήφθη με γνώμονα την προστασία των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και των οικογενειών μας. Έχουμε πάρει πιο αυστηρά μέτρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όλα είναι θέμα δεδομένων, θέμα στιγμής. Περιμέναμε να δούμε πότε αυτό το μέτρο θα είναι αποτελεσματικό συνολικά».

Ερωτηθείσα εάν το μέτρο μπορεί να παραταθεί, η κα Κεραμέως διαμήνυσε ότι όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. «Στο υπουργείο Παιδείας έχουμε ετοιμαστεί για αναστολή 2 εβδομάδων και περισσότερο», διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι όλα τα ενδεχόμενα έχουν εξεταστεί ώστε να μη χαθεί το διδακτικό έτος, όπως η επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς. Ενδεικτικά η υπουργός ανέφερε ότι σε πρώτη φάση, στην περίπτωση της αναστολής λειτουργίας 2-3 εβδομάδων, η διδακτική ώρα θα γίνει 45 λεπτά, θα αναμορφωθεί το ωράριο και θα περικοπούν οι περίπατοι.

Sputnik Ελλάδος

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn