ypourgeio.jpg

 

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως διαβεβαίωσε εκ νέου ότι η χρονιά δεν θα χαθεί ούτε στα σχολεία ούτε και στα πανεπιστήμια στη σκιά της πανδημίας του κορονοϊού.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι ο χρόνος διεξαγωγής των οι πανελλήνιων εξετάσεων θα εξαρτηθεί από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία κατόπιν συνεννόησης με τους ειδικούς. Όπως είπε, βασική επιδίωξη είναι οι εξετάσεις να γίνουν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Τι θα γίνει με την εξεταστέα ύλη

Η κα Κεραμέως σημείωσε ότι το υπουργείο Παιδείας διαθέτει δύο εργαλεία στην προσπάθεια να γίνουν οι Πανελλήνιες το καλοκαίρι. Το πρώτο, όπως εξήγησε, είναι η μείωση της εξεταστέας ύλης. Διευκρίνισε δε πως οι εξετάσεις θα διεξαχθούν επί της ύλης που θα έχει διδαχθεί στην τάξη με φυσική παρουσία. Το δεύτερο εργαλείο που έχει στα χέρια του το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την κα Κεραμέως, είναι η ενδεχόμενη παράταση του σχολικού έτους.

Σε ποια περίπτωση θα γίνουν τον Σεπτέμβριο οι Πανελλήνιες

Η υπουργός πρόσθεσε πως η μόνη περίπτωση να διεξαχθούν οι πανελλήνιες εξετάσεις τον Σεπτέμβριο είναι μόνο αν οι ειδικοί δηλώσουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει συγχρωτισμός μαθητών σε μία αίθουσα την καλοκαιρινή περίοδο. Πάντως, ανέφερε, το υπουργείο επεξεργάζεται και το σενάριο να μην ανοίξουν άμεσα τα σχολεία.

Sputnik Ελλάδας

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn