nipiagogeio-01.jpg

Βραβείο Εκπαίδευσης για την «Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη όσον αφορά στην Ποιότητα και στις Καλές Πρακτικές στην Ευρώπη» έλαβαν τα «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Εκπαίδευση για την Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη GENE (Global Education Network Europe), σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τα «Εργαστήρια Δεξιοτήτων 21ου αιώνα» του ΥΠΑΙΘ, επισημαίνει η ανακοίνωση, τα οποία πραγματοποιούνται μέσω του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής φέτος πιλοτικά σε 218 σχολεία της χώρας, το προσεχές σχολικό έτος θα ενταχθούν στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων όλης της χώρας, εισάγοντας στα σχολεία θεματικές όπως η ρομποτική, η επιχειρηματικότητα, η σεξουαλική αγωγή, η προστασία του περιβάλλοντος, η οδική ασφάλεια. Η καινοτόμος αυτή δράση βραβεύτηκε στο πλαίσιο του διαγωνισμού του Δικτύου GENE για το έτος 2020-2021. Το βραβείο συνοδεύεται από το χρηματικό έπαθλο των 10.000 ευρώ, που θα δοθεί στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την υλοποίηση της δράσης. Επιπλέον, το πρόγραμμα των «Εργαστηρίων Δεξιοτήτων» θα δημοσιευθεί στη συλλογική έκδοση του Δικτύου με καλές πρακτικές για την Ποιότητα στην Παγκόσμια Εκπαίδευση (GENE Award 2021 Compendium of Quality in Global Education).

Στο πλαίσιο του ίδιου διαγωνισμού, άλλη μία εκπαιδευτική πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του ΙΕΠ έλαβε τιμητική διάκριση: το πρόγραμμα «Εισαγωγή των Αγγλικών στην Προσχολική Εκπαίδευση στην Ελλάδα» (Introducing English in Pre-Primary Schools in Greece), καθώς και η υλοποίηση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ανοιχτά Σχολεία για Ανοιχτές Κοινωνίες» (Open Schools for Open Societies-OSOS). Και τα δύο αυτά προγράμματα έλαβαν Πιστοποιητικά Εθνικής Αναγνώρισης για την Ποιότητα στην Εκπαίδευση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn