HIPPO_E-SCHOOL.jpg

 

Η θεατρική ομάδα Hippo σας καλωσορίζει στο Hippo Theatre e-School, το πρώτο διαδικτυακό καλλιτεχνικό σχολείο στη χώρα μας! Ένα σχολείο ανοιχτό σε όλους, με αγάπη στις τέχνες και στη δημιουργική φαντασία, που έχει ως βάση το θέατρο στην εκπαίδευση, τη ζωγραφική, τη δημιουργική γραφή, το κουκλοθέατρο, την performace και άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Λίγα λόγια για το Hippo Theatre School… από την ομάδα Hippo

ESCH1Το Hippo Theatre e-School είναι μια ιδέα που γυροφέρναμε χρόνια στο μυαλό μας. Αφορμή για την υλοποίησή του δεν στάθηκε μόνο η λογική του social distancing λόγω κορονοϊού. Για μας έρχεται ως ανταπόκριση σε μια βαθιά ανάγκη του κόσμου για επικοινωνία, σύνδεση, συμμετοχή και αλληλοκατανόηση.

Μέσα από τα ταξίδια που κάναμε τα τελευταία χρόνια παίζοντας θέατρο και οργανώνοντας σεμινάρια όπου ήταν δυνατόν να γίνουν προσπαθήσαμε να χτίσουμε γέφυρες επικοινωνίας με ανθρώπους, κοινότητες και εκπαιδευτικές δομές σε όλο τον κόσμο. Tο Hippo Theatre e-School είναι μια παράπλευρη συνέχεια αυτής της προσπάθειας.

Στη δουλειά μας και την τέχνη μας η φυσική παρουσία είναι ένα αδιαπραγμάτευτο δεδομένο. Ωστόσο οι δυνατότητες που μας δίνει η τεχνολογία σε επίπεδο διασύνδεσης και διάδρασης με τον κόσμο γύρω μας ανοίγουν άλλο έναν ανεκμετάλλευτο μέχρι τώρα δρόμο.

Αν κάτι κάνει τα μαθήματα του Hippo Theatre e-School να ξεχωρίζουν από άλλα μαθήματα του είδους, δεν είναι μόνο η πρωτοτυπία τους, το ενδιαφέρον περιεχόμενό τους, το πάθος, η εμπειρία και η κατάρτιση των εμψυχωτών τους. Αυτό που χαρακτηρίζει το πρόγραμμά μας είναι μια μεθοδολογική προσέγγιση και ένας στρατηγικός σχεδιασμός ακαδημαϊκών προδιαγραφών.

Γενικές πληροφορίες

 • Τα μαθήματα είναι μηνιαία και ξεκινούν τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020.
 • Το κάθε μάθημα γίνεται μία φορά την εβδομάδα και είναι διάρκειας μίας ή μιάμισης ώρας (4 συναντήσεις/μήνα).
 • Κάθε μήνα αλλάζει η θεματική ενότητα.
 • Οι θέσεις είναι περιορισμένες.
 • Τελευταία μέρα εγγραφών: στις 5 του κάθε μήνα.
 • Τα μαθήματα γίνονται μέσω της πλατφόρμας Zoom.
 • Τα μαθήματα είναι αυτόνομα και μπορείτε να παρακολουθήσετε όσα σας ενδιαφέρουν.

Μαθήματα για τα παιδιά

Τα παιδιά απελευθερώνουν τη φαντασία τους, καλλιεργούν τις γνώσεις τους, γνωρίζουν τον εαυτό τους, αποκτούν αυτοπεποίθηση και δυναμώνουν με όποιο μάθημα κι αν επιλέξουν:

 1. Εκπαιδευτικό δράμα: Μια δομημένη παιδαγωγική διαδικασία που υιοθετεί στοιχεία από το θέατρο με απώτερο στόχο την κατανόηση του εαυτού και του κόσμου. Τα παιδιά εκφράζονται μέσω της θεατρικής φόρμας, αναλαμβάνουν ρόλους, αλληλεπιδρούν, αξιοποιούν τις δυνατότητές τους, ενεργούν συλλογικά και λαμβάνουν αποφάσεις.
 2. Παιχνίδια στο σπίτι – θέατρο και αυτοσχεδιασμός: Με γνώμονα πάντα το παιχνίδι μαθαίνουμε τεχνικές του θεάτρου και του δράματος, όπως τον αυτοσχεδιασμό, την αναπαράσταση, τη δράση, την αφήγηση, την επεξεργασία κειμένου, τους διάλογους κ.ά.
 3. Κουκλοθέατρο – κατασκευή και εμψύχωση κούκλας: Αναδημιουργούμε γνωστές ιστορίες ή επινοούμε ιστορίες από τη φαντασία μας, ενώ φτιάχνουμε τις δικές μας μοναδικές κούκλες.
 4. Φτιάξ’ το μόνος σου: Εικαστικά – κατασκευές: Μια βιωματική εμπειρία μάθησης γεμάτη χρώματα και υλικά προς εξερεύνηση!
 5. Δημιουργική γραφή: Πειραματιζόμαστε με τις δυνατότητες του διαλόγου και προσπαθούμε να φτιάξουμε αστείες, τρομακτικές ή σπαραξικάρδιες ιστορίες ανάλογα με τη διάθεσή μας.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ηλικίες, τις ημέρες, τις ώρες, τη διάρκεια των μαθημάτων αλλά και τους δασκάλους θα βρείτε εδώ.

Μαθήματα για τους ενήλικες

Τα εργαστήρια ενηλίκων θα κινηθούν στο πλαίσιο κάποιων ευρύτερων θεματικών κύκλων. Φέτος το κέντρο μας θα είναι τα ρίσκα που παίρνει κανείς και η σημασία τους στη συγκρότηση της εικόνας που έχουμε για τον εαυτό μας. Η συγκεκριμένη θεματική θα έχει προσανατολιστικό χαρακτήρα και θα λειτουργεί ως πυξίδα στην ανάπτυξη του κάθε εργαστηρίου.

 1. Ρerformance: Θεωρία και πράξη: Ένα εργαστηριακό μάθημα που συνδυάζει την ιστορία και τη θεωρία της τέχνης της performance με την καλλιτεχνική δημιουργία.
 2. Κίνηση: Πες μια ιστορία με το σώμα: Αναπνοές, κίνηση, μουσική για να δώσουμε στο σώμα μας τον αέρα που χρειάζεται και τον χώρο να υπάρξει και να εκφραστεί.
 3. Βασικές αρχές κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας και αντικειμένου: Εισαγωγή στον θεατρικό κόσμο της κούκλας και του σύμπαντος που την περιβάλλει.
 4. Κουκλοθέατρο και προσωπική ανάπτυξη: Μέσα από την τέχνη του κουκλοθεάτρου αλλά και τους Μύθους του Αισώπου δημιουργούμε έναν ασφαλή μικρόκοσμο μέσα στον οποίο θα κατανοήσουμε αλλά και θα ανακαλύψουμε πτυχές της προσωπικότητάς μας.
 5. Θεατρική γραφή: Από τη σκέψη στον διάλογο.
 6. Δημιουργικές αναγνώσεις ποίησης: Με αφετηρία τα ποιήματα που ο καθένας από μας αγαπά, θα περιηγηθούμε σε εποχές, ρεύματα και ποιητικές γενιές, φτάνοντας μέχρι την ποίηση που γράφεται σήμερα.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ηλικίες, τις ημέρες, τις ώρες, τη διάρκεια των μαθημάτων αλλά και τους δασκάλους θα βρείτε εδώ.

Χρήσιμες πληροφορίες

Έναρξη μαθημάτων: 12 Οκτωβρίου 2020

Διάρκεια διαδικτυακής συνάντησης: 60΄ με 90΄(εξαρτάται το μάθημα)

Πληροφορίες / εγγραφές: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ.: 2313095148 & 6986513929, website: www.hippotheatreschool.com, Facebook: @hippotheatreschool

Τιμές: Τιμή γνωριμίας για κάθε πρώτο μήνα εγγραφής: 40 €/μήνα (παιδικά τμήματα) και 50 €/μήνα (ενηλίκων). Προβλέπεται έκπτωση 10% για παρακολούθηση δύο (+) μαθημάτων και 15% για παρακολούθηση τεσσάρων (+).

Μετά τον πρώτο μήνα η τιμή διαμορφώνεται στα 45 €/μήνα και 55 €/μήνα αντίστοιχα. Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ.

Για κάθε λεπτομέρεια ή διευκρίνιση που τυχόν χρειαστείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την κα Ζούμπα Γεωργία στο 6976408158 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα της ομάδας Hippo

Η ομάδα Hippo ιδρύθηκε το 2009 και αποτελείται από τους Αλέξανδρο Ράπτη και Φώτη Δούσο. Δραστηριοποιείται στον χώρο του ενήλικου και του παιδικού θεάτρου και του εκπαιδευτικού δράματος και χαρακτηρίζεται από μια avant-garde αισθητική που συνομιλεί με τις σύγχρονες καλλιτεχνικές αναζητήσεις.

Αριθμεί πολλές παραστάσεις για παιδιά στο ενεργητικό της, που πρωτοανέβηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο, ποικίλα θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά και νέους, αλλά και παραστάσεις για ενήλικες που πραγματοποιήθηκαν σε Ελλάδα και ΗΠΑ.

Η ομάδα έχει παρουσιάσει δουλειές της σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, θεατρικούς χώρους, φεστιβάλ και πανεπιστήμια: Ελλάδα, Κύπρος, Ευρώπη (Αγγλία, Ουαλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Βέλγιο), ΗΠΑ (από τη Νέα Υόρκη μέχρι και το Λος Άντζελες), Καναδάς (Τορόντο, Μοντρεάλ), Αυστραλία (Μελβούρνη, Σύδνεϋ, Καμπέρα).

Επίτευγμα της ομάδας θεωρείται η παρουσίαση της παράστασης «Νιάρα» στο Πανεπιστήμιο του Yale ενώπιον φοιτητών του Τμήματος Νεοελληνικής Γλώσσας και η διεξαγωγή εργαστηρίου υποκριτικής με αφορμή το προσωπικό στυλ της ομάδας (kinemo) σε επαγγελματίες ηθοποιούς στο Thespo19, διεθνές φεστιβάλ νεανικού θεάτρου στη Βομβάη της Ινδίας.

Τον Νοέμβρη του 2018 κυκλοφόρησε το βιβλίο της ομάδας με τίτλο «Kinemo» από τις εκδόσεις Αγγελάκη, που συνοψίζει τη θεωρητική προσέγγιση της ομάδας στο σωματικό θέατρο.

Website: http://hippohippos.wix.com/hippo-theatre-group

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn