pandytatt1920x1080.jpg

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής προσφέρει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών με τίτλο «Περιβαλλοντική Επικοινωνία και Προαγωγή Υγείας», που πρωτοπορεί στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, δεδομένου ότι δεν υφίσταται έως σήμερα αντίστοιχο ΠMΣ στην Ελλάδα. Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021, σε μια χρονιά δοκιμασίας για την Παγκόσμια Δημόσια Υγεία λόγω της πανδημίας COVID19. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, περιβαλλοντολόγους, επισκέπτες υγείας, δημοσιογράφους και σε όσους θα ήθελαν να εμβαθύνουν σε θέματα σχετικά με την Περιβαλλοντική Επικοινωνία και την Προαγωγή της Υγείας.

Στόχος του συγκεκριμένου  ΠΜΣ είναι η χάραξη ενός νέου δρόμου εκπαίδευσης αφού εστιάζει στην παροχή δεξιοτήτων ώστε οι εκπαιδευόμενοι να  μπορούν να χειρίζονται με επιτυχία τόσο το πεδίο της Επικοινωνίας σε θέματα Αγωγής Υγείας όσο και της  Περιβαλλοντικής Υγείας στο πλαίσιο των 17 Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Σκοπός του είναι η παροχή υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στο επιστημονικό πεδίο της Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Προαγωγής Υγείας και η απόκτηση δεξιοτήτων που θα καταστήσουν τους εκπαιδευόμενους ικανούς στο συμμετάσχουν και να ηγηθούν στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, καθορίζοντας έτσι την ποιότητα της υγείας και του περιβάλλοντος  στις επόμενες δεκαετίες.

Πιο συγκεκριμένα αυτό το ΠΜΣ στοχεύει στην:

  1. Παροχή ακαδημαϊκών γνώσεων στον τομέα της Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και περαιτέρω ανάπτυξη του γνωστικού κεφαλαίου στον τομέα της Οικοθεραπείας και της Προαγωγής Υγείας.
  2. Διεξαγωγή ερευνητικών μελετών στο γνωστικό αντικείμενο και προώθηση εισαγωγής καινοτόμων επιδημιολογικών ερευνητικών προγραμμάτων.
  3. Ανάδειξη των εφαρμογών της Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας στους τομείς της Οικοθεραπείας και της Προαγωγής Υγείας.
  4. Ανάπτυξη της έρευνας στον τομέα των νέων τεχνολογιών που σχετίζονται με την Οικοθεραπεία και την Προαγωγή της Υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: pchenv.uniwa.gr

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn