eydaimonia.jpg

Σύμφωνα με την αριστοτελική φιλοσοφία, η ευδαιμονία αποτελεί το ύψιστο αγαθό στη ζωή μας και έναν ρυθμιστή της συμπεριφοράς του ανθρώπου. Η έννοια της ευδαιμονίας ενέχει μια νομοτελειακή συνέχεια πράξεων που συντελούν στη μετάβαση από το εν δυνάμει ον στο εν ενεργεία ον. Η ευδαιμονία ορίζει τη συνεχή προσωπική ανάπτυξη και κατανόηση του εαυτού μας, ενώ αποτελεί διακριτή έννοια από αυτή της ευτυχίας, ως συνώνυμη της ολοκλήρωσης, σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες. Η ευδαιμονία άλλωστε αντλεί το νόημα και τη δυναμική της από την «τελολογική» φιλοσοφία. Στόχος λοιπόν είναι η πραγμάτωση του κάθε ατομικού στόχου.

Σε μια πιο σύγχρονη και αλληγορική προσέγγιση, για εμάς στο TEDxAUTH η ευδαιμονία περιγράφει ένα ανθρώπινο επίτευγμα, την προσωπική απελευθέρωση, που κατακτάται μέσω μιας σταδιακής και διαρκούς προσπάθειας. Οι ομιλίες του TEDxAUTH 2021 θα εκφράζουν μεταφορικά τη διαδικασία κατάκτησης της προσωπικής «ευδαιμονίας», αποδεικνύοντας πως η ανθρώπινη δύναμη αρκεί τελικά για την κατάκτηση του ύψιστου αγαθού και η ικανότητα να υπερβούμε τα κοινωνικά και πολιτισμικά στερεότυπα υπάρχει σύμφυτη σε όλους μας και εμφανίζεται σε διαφορετικούς τομείς της ζωής μας. Βασιζόμενοι στην έννοια του ύψιστου σκοπού της ευδαιμονίας εμπνεόμαστε από καθημερινούς ανθρώπους που ενσάρκωσαν την κοινωνική αλλαγή και την προσωπική ολοκλήρωση σε μια προσπάθεια να εμπνεύσουμετη δική μας ατομική επανάσταση.

Η φετινή διοργάνωση λόγω της πανδημίας δυστυχώς δεν θα μας επιτρέψει να ζήσουμε από κοντά μια συναρπαστική TEDx εμπειρία. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα του TEDxAUTH 2021 έβαλε τα δυνατά της ώστε να παραμείνει ένα αξέχαστο event που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα διά ζώσης. Ας αρχίσουμε να σας αποκαλύπτουμε όμως λίγα πράγματα για τα sessions! Το πρώτο session για φέτος ακούει στο όνομα Arete (=αρετή), δηλαδή, κατά την αρχαιότητα, η προδιάθεση για αριστεία οποιουδήποτε είδους. Στην παρούσα υποενότητα οι ομιλητές μας θα παρουσιάσουν την κινητήρια δύναμη πίσω από το προσωπικό τους ταξίδι προς την ευδαιμονία. Ακολουθεί το δεύτερο με τίτλο Techne (=τέχνη), που ως φιλοσοφικός όρος δηλώνει τη συστηματική καλλιέργεια της γνώσης και εστιάζει στην πραγμάτωση της αρετής με στόχο την προσέγγιση της τελειότητας. Αυτή τη συνεχή εξέλιξη θα προβάλουμε μέσα από τις ομιλίες του συγκεκριμένου session. Τελευταίο είναι το τρίτο session, το Telos (=τέλος). «Τέλος» είναι η τελειότητα που επέρχεται μέσω της επίτευξης των στόχων μας, που όμως δεν είναι ίδια για όλους, αλλά βασίζεται στις προσωπικές μας επιθυμίες και αγώνα. Αυτό ακριβώς θέλει να αναδείξει το φετινό event του TEDxAUTH 2021, την ευδαιμονία που βιώνουμε μέσω της επίτευξης των στόχων μας.

Το φετινό event θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου live στο YouTube!

Η πρόσβασή σας σε αυτό είναι δωρεάν. Αν επιθυμείτε να λάβετε delegate bag (ως TEDxAUTH fanatic), το εισιτήριο κοστίζει 5 €. Διατίθενται μόνο 100,

γι’ αυτό hurry up!

8 Ομιλητές

2 Performances

3 Workshops

27 Ιουνίου live στο YouTube

EUDAEMONIA: path to freedom

Σας περιμένουμε όλους!

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς μας που μας στήριξαν είτε οικονομικά είτε υλικά είτε ως χορηγοί επικοινωνίας, διότι χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους όσα είχαμε ετοιμάσει δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν. Μπορείτε να τους βρείτε όλους στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.tedxauth.com/el/supporters

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον επίσημο μέγα χορηγό αερομεταφορών «Aegean Airlines» για την ευγενική χορηγία αερομεταφοράς των ομιλητών του event μας.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω:

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Instagram: https://www.instagram.com/tedxauth/?hl=el

Facebook: https://www.facebook.com/TEDxAUTH/

Site: https://www.tedxauth.com/

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn