11111111111111111111111111.jpg

 

                                                                                                               

                                                                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                        

Η Odyssea έχει ως βασική αποστολή να ενδυναμώσει ευάλωτες και αποκλεισμένες κοινωνικές ομάδες, παρέχοντας ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε άρτια σχεδιασμένα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και σε υπηρεσίες απασχολησιμότητας.

Οι ωφελούμενοι του οργανισμού, Έλληνες, πρόσφυγες, μετανάστες ή αιτούντες άσυλο, προέρχονται από διαφορετικό κοινωνικο υπόβαθρο, επιθυμώντας να εκπαιδευτούν και στη συνέχεια να εργαστούν στην ελληνική αγορά εργασίας.

Βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στις υπηρεσίες της Odyssea είναι:

  • Ηλικία άνω των 17 ετών
  • Απαραίτητη καλή γνώση Ελληνικών ή Αγγλικών
  • Ευαλωτότητα (κυρίως άνεργα άτομα, που αναζητούν εργασία)

Τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης λαμβάνουν χώρα στο νέο εκπαιδευτικό κέντρο της Ακαδημίας, που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη Αττικής, ενώ έχουν εντατικό και πρακτικό χαρακτήρα, παρέχοντας τα απαραίτητα εφόδια στους συμμετέχοντες. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες/οι συμμετέχουσες παρακολουθούν μια σύντομη εκπαίδευση soft skills & ψηφιακών δεξιοτήτων. Τα προγράμματα εκπαίδευσης καλύπτουν τα εξής πεδία:

  • HORECA
  • Business
  • TECH
  • MEP

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την λίστα με τα μαθήματα εδώ.

Παράλληλα με την λειτουργία της Ακαδημίας, η Odyssea διαθέτει ενεργό πρόγραμμα Απασχολησιμότητας, το οποίο διασυνδέει τις υποψήφιες/τους υποψήφιους με πιθανούς εργοδότες με στόχο την εύρεση εργασίας. Η ομάδα Απασχολησιμότητας φροντίζει για τη σωστή προετοιμασία του βιογραφικού, αλλά και τις κατάλληλες συμβουλές για την συνέντευξη, ενώ, όπου είναι απαραίτητο, βοηθάει στον επαγγελματικό προσανατολισμό των ωφελούμενων.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικα΄για το πρόγραμμα Απασχολησιμότητας εδώ.

Πέρα από τις υπηρεσίες επαγγελματικής κατάρτισης και απασχολησιμότητας, το Astrolab είναι το εργαστήριο κατασκευής της Odyssea, παρέχοντας καθοδήγηση και ανοιχτή πρόσβαση σε εργαλεία και δεξιότητες υψηλής τεχνολογίας, που συμβάλλουν στην θετική κοινωνική ανάπτυξη. Το Astrolab είναι διαθέσιμο προς κατασκευαστές, φοιτητές, οργανισμούς και επιχειρηματίες, ενώ η Odyssea οργανώνει εργαστήρια STEM για ασυνόδευτους ανήλικους, που φιλοξενούνται σε δομές, καθώς και για άτομα, που βρίσκονται σε διαδικασία αποθεραπείας, ενισχύοντας την διαδικασία ομαλής ενσωμάτωσης.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την λειτουργία του Astrolab εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες:

Κωνσταντίνος Σημαιοφορίδης, Communication Manager, Odyssea

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

+30-6978220965

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn