mindscape22.png

 

Είσαι φοιτητής πανεπιστημίου ή πρόσφατος απόφοιτος στην Ελλάδα, στην Κροατία, στην Αλβανία, στη Βουλγαρία, στο Μαυροβούνιο, στη Σερβία ή στη Βόρεια Μακεδονία;

Ανακάλυψε τις προκλήσεις και τις επαγγελματικές ευκαιρίες στον τομέα των logistics και μεταφορών, δημιούργησε νέες επιχειρησιακές ιδέες με μέντορες από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και τα Βαλκάνια και ταξίδεψε στη Silicon Valley!

Το πρόγραμμα Mindspace University επέστρεψε!

Θεματική ενότητα: Transport & Logistics Digitalisation → Δεν απαιτείται υποβολή επιχειρηματικής ιδέας

Ένα διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας με ψηφιακές τάξεις και πρόσωπο με πρόσωπο συναντήσεις δικτύωσης που θα σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις τον κόσμο των επιχειρήσεων από το μηδέν και να συνεργαστείς με επιχειρηματίες από τις ΗΠΑ και τα Βαλκάνια.

Υποβολή αιτήσεων έως 10/10/21

APPLY HERE

Mindspace University Program II

Λεπτομέρειες

Τι είναι;

Είναι μια σειρά εντατικών webinars 4 εβδομάδων, ψηφιακών τάξεων, mentoring και πρόσωπο με πρόσωπο δικτύωσης για νέους ανθρώπους σε Ελλάδα, Κροατία, Αλβανία, Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία και Μαυροβούνιο, με σκοπό να μάθεις τις επιχειρηματικές προκλήσεις και ευκαιρίες στον τομέα των logistics και μεταφορών και να προπονηθείς στη σύλληψη επιχειρηματικών ιδεών δίπλα σε επιχειρηματίες από τη Silicon Valley, την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Δομή προγράμματος

A)    Εκπαιδευτικό στάδιο

Διάρκεια: online πρόγραμμα 4 εβδομάδων.

Περιεχόμενο: προκλήσεις και επιχειρηματικές ευκαιρίες στα logistics και στις μεταφορές

  • Θαλάσσιες μεταφορές
  • Οδικό φορτίο
  • Κινητικότητα
  • Ηλεκτρονικό εμπόριο και Last Mile παραδόσεις
  • Βασικές αρχές επιχειρηματικότητας και ψηφιακά εργαλεία.

Μορφή: διαδραστικά workshops, ψηφιακές τάξεις και σεμινάρια

Πρόσωπο με πρόσωπο δικτύωση με ταλαντούχους νέους από 6 βαλκανικές χώρες.

Παραδίδεται από: 20 λαμπρούς επιχειρηματίες και C-level employees από μεγάλες εταιρίες και start-ups.

Διεκδίκησε πρόσβαση σε online σεμινάρια, ψηφιακές τάξεις, πηγές και μελέτη υποθέσεων από επιτυχημένους επιχειρηματίες και έμπειρους μέντορες για να εξοικειωθείς με κοινούς όρους και μεθόδους επιχειρηματικών προγραμμάτων, να κατανοήσεις περισσότερα σχετικά με τις θεμελιώδεις αρχές των logistics και μεταφορών και να πάρεις μια πρώτη όψη στις τεχνολογίες, τις κύριες προκλήσεις και τις μελλοντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες στη ναυτιλία, στο οδικό φορτίο, στην κινητικότητα και στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Επιπλέον, θα μάθεις τη διαδικασία της δημιουργίας μιας ιδέας και θα εκπαιδευτείς στις βασικές αρχές της δημιουργίας επιχειρηματικών μοντέλων με σκοπό να δομήσεις την ιδέα σου, μια και θα χρειαστεί να υποβάλεις ένα πλάνο επιχειρηματικού μοντέλου στο τέλος αυτού του μέρους, ώστε να περάσεις στο επόμενο, το επιχειρηματικό μέρος.

Δημιουργία ομάδων

Σε περίπτωση που δεν έχεις ομάδα ή αναζητείς περισσότερα μέλη για προσθήκη, θα σε βοηθήσουμε να βρεις μια και να ταιριάξεις με άλλους ταλαντούχους νέους με βάση τις ικανότητές σου, τον τρόπο σκέψης σου και τους στόχους σου μέσα από ατομικά sessions πρόσωπο με πρόσωπο. Σε περίπτωση που έχεις ήδη ολοκληρωμένη ομάδα, μπορείς και πάλι να συμμετάσχεις με αυτή.

 Οι 10 καλύτερες ομάδες, οι οποίες θα επιλέγουν από μια ανεξάρτητη κριτική επιτροπή, θα προκριθούν στο δεύτερο στάδιο, επιχειρηματικό.

Β) Επιχειρηματικό στάδιο

Διάρκεια: 3 εβδομάδες online πρόγραμμα.

Περιεχόμενο: καθοδήγηση στις επιχειρηματικές ιδέες των logistics και των μεταφορών.

Μορφή: 1:1 sessions καθοδήγησης, εξάσκηση σε επιχειρηματικά μοντέλα και workshops ικανοτήτων παρουσίασης.

Μέντορες: >15 επιχειρηματίες, επενδυτές και στελέχη από πολυεθνικές εταιρίες και start-ups.

Οι 10 καλύτερες ομάδες, που θα επιλεγούν κατά το εκπαιδευτικό στάδιο, μπαίνουν στο επιχειρηματικό στάδιο για να λάβουν ατομική καθοδήγηση από μέντορες, εκπαιδεύσεις και σεμινάρια ικανοτήτων παρουσίασης, συνεργασία με επιχειρηματίες και μέντορες, με σκοπό να βελτιώσουν την ιδέα τους, να πειραματιστούν με τα επιχειρηματικά τους εργαλεία και να προετοιμαστούν για την τελική εκδήλωση Final Pitching Event, όπου θα διεκδικήσουν μια θέση στο ταξίδι στις ΗΠΑ και 10.000 €.

Τελικός, Online Pitching Event

Κάθε ομάδα συμμετέχει σε μια ψηφιακή εκδήλωση, όπου θα παρουσιάσει τις ιδέες της στην κριτική επιτροπή, διεκδικώντας τα έπαθλα.

Δείτε το FAQ για περισσότερες λεπτομέρειες.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη Mindspace βρείτε μας σε Facebook, LinkedIn, Instagram και στην ιστοσελίδα μας.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn