×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 731
sel.28pp.jpg

Ίσως στη σημερινή εποχή να υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη επικοινωνίας, αλλά και ανάγκη έκφρασης και εξωτερίκευσης των συναισθημάτων μας. Σίγουρα ο έρωτας είναι μια πολύ καλή οδός γι’ αυτό τον σκοπό, όμως κάπου μέσα μας βρίσκεται κάτι πολύ πιο βαθύ, που θέλει να βγει στην επιφάνεια. Γιατί ο σκοπός είναι ένας. Τα μέσα όμως είναι πολλά. Εκεί ακριβώς έρχεται να βοηθήσει η τέχνη. Η τέχνη, που σε όλους τους αιώνες επιβίωσε κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες και έδωσε τα πιο ηχηρά μηνύματα. Και ανάμεσα στις πολλές τέχνες υπάρχει ένα είδος με τις πιο πολλές προτιμήσεις για την κάλυψη της ανάγκης της έκφρασης: η ζωγραφική.

Με τη ζωγραφική το χέρι του καλλιτέχνη θα τεθεί αυτόματα υπό την καθοδήγηση του συναισθηματικού νου του και θα δώσει έναν γαλαξία ερμηνειών και μηνυμάτων. Εκεί όπου τα χρώματα, οι γραμμές και η καρδιά του καλλιτέχνη ενώνονται σε μια αέναη και αληθινή «ερωτική» σχέση. Το πινέλο γίνεται η καρδιά και το χρώμα η ψυχή του καλλιτέχνη και όλα αποτυπώνονται στο λευκό Σύμπαν του καμβά.

Οδηγίες χρήσης της ζωγραφικής δεν γίνεται να περιγραφούν σε μόλις λίγες γραμμές. Αλλά ούτε και σε μια σχολή μπορούν να δοθούν στο πραγματικό εύρος τους, όπως αρμόζει στη φύση της ζωγραφικής. Χρειάζεται χρόνος όχι μόνο για να μάθει κανείς την τεχνική της ζωγραφικής, αλλά και για να απελευθερωθεί από εκείνες τις πεποιθήσεις που του εμποδίζουν τα χέρια ώστε να σχηματίσει κάτι μαγικό, να τα απελευθερώσει από τον νου του και να τα συνδέσει με την καρδιά.

Εκεί ο καλλιτέχνης δεν χρειάζεται να ξέρει τον τρόπο. Εκεί το μόνο που χρειάζεται είναι να αφήσει την καρδιά του να πάρει τα πινέλα και τα χρώματα και όλα μετά θα ακολουθήσουν αυτόματα. Ο τρόπος είναι μέσα στον καθέναν από πάντα. Μπορείς να ζωγραφίσεις και με κλειστά μάτια. Μπορείς να ζωγραφίσεις ακόμα και χωρίς υλικά. Με την ψυχή και την καρδιά σου. Να οραματιστείς και να δημιουργήσεις εικόνες, σχήματα και μορφές, καθώς, αν αφήσεις το χέρι σου να συνεχίσει και να πάρει τη σκυτάλη, θα δημιουργήσει θαύματα.

Κάνε μια δοκιμή. Συγκεντρώσου στην καρδιά και στα συναισθήματά σου. Άσε τον φόβο και τον δισταγμό απέξω και νιώσε σαν να είσαι ο μεγαλύτερος ζωγράφος πάνω στη Γη. Πίστεψε πως κανείς δεν υπάρχει να σε κρίνει. Είσαι εσύ και ο καμβάς. Κλείσε τα μάτια. Δες και οραματίσου σχήματα και εικόνες. Έπειτα πιάσε το πινέλο, βούτηξέ το στα χρώματα και τόλμησε να ακουμπήσεις τον λευκό καμβά. Νιώσε τη μαγεία του να σε διαπερνά και ελευθέρωσε το χέρι σου ώστε να αρχίσει να ζωγραφίζει.

Και ύστερα από όλα αυτά δες το θαύμα σου. Και ναι, είσαι ο μεγαλύτερος ζωγράφος στη Γη. Με μοναδικό τρόπο και τεχνική και μοναδικό έργο δημιουργίας, που κανείς δεν έχει αποτυπώσει πριν, ούτε και θα αποτυπώσει έπειτα από εσένα.

Καλή επιτυχία.

Ιωακείμ Καραμανέας,
Diploma in Health Studies, Certification in Human Health, Certification in Diet & Nutrition/Healthy Living, Certification in Physical Education, Fitness Training Principles & Methods, specialization in work-out & training apps

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn