×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 743
qw.jpg

Οι youtubers, δημιουργώντας  περιεχόμενο για τους ακολούθους τους, μπορούν με τη χρήση κάποιων άτυπων αλλά ουσιαστικών κανόνων να κερδίσουν χρήματα άμεσα, εύκολα, με ένα ελάχιστο οικονομικό κόστος. Το μόνο που χρειάζεται στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μια κάμερα και ο κατάλληλος φωτισμός.

Με τη χρήση της υπηρεσίας YouTube Red και ανάλογα με τον χρόνο που οι συνδρομητές της υπηρεσίας καταναλώνουν για την παρακολούθηση ενός βίντεο συγκριτικά με ένα βίντεο άλλων δημιουργών μπορούν να υπάρξουν οικονομικά οφέλη για τον youtuber.

Οι δημιουργοί των βίντεο μπορούν να κερδίζουν χρήματα από τις διαφημίσεις που προβάλλονται μέσα σε αυτά. Η προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών εντός των βίντεο είναι ένας άλλος συνήθης τρόπος για πρόσθετο εισόδημα, ενώ, προσθέτοντας και άλλους συνδέσμους (links) άλλων ιστοσελίδων, διαφημίζοντας δηλαδή κάποιον τρίτο,οι youtubers μπορούν να αποκομίσουν κέρδη.

Εάν ένας youtuber έχει πολλούς ακολούθους, η εύρεση χορηγιών από εταιρίες με παρεμφερή με το περιεχόμενο των βίντεο ενδιαφέροντα, η πώληση των ίδιων των βίντεο σε τρίτους ή η εμφάνιση παραλλαγών αυτών σε άλλες σελίδες φιλοξενίας βίντεο είναι επίσης τρόποι για άμεσο εισόδημα.

Τα δημοφιλέστερα βίντεο στο YouTube είναι αυτά των μουσικών κομματιών, αλλά και τα βίντεο-ημερολόγια από την καθημερινότητα των δημιουργών και το ξεπακετάρισμα προϊόντων, ταξιδιωτικά βίντεο, βίντεο δεξιοτήτων και ποικίλων δραστηριοτήτων, όπως η μαγειρική, το μακιγιάζ κ.ά., είναι εξίσου δημοφιλή.

Η πλατφόρμα ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2005 από τρεις υπαλλήλους που εργάζονταν στην εταιρία PayPal στις ΗΠΑ. Πλέον έχει εκατομμύρια επισκέπτες και καθημερινά ανανεούμενο υλικό για παρακολούθηση και δικαίως θεωρείται πλέον μια από τις πιο επιτυχημένες εφαρμογές στο διαδίκτυο.

Νάνσυ Χαλκοπούλου
Υπεύθυνη Τεκμηρίωσης, Skywalker.gr

 

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn