×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 743
portrait.jpg

Η εφαρμογή AI Portraits είναι εδώ για να μεταμορφώσει τις φωτογραφίες σας σε… αναγεννησιακούς πίνακες και πορτραίτα του 15ου αιώνα!

Μετά τη Face App, εφαρμογή προσομοίωσης της μελλοντικής εμφάνισης των χρηστών στις επόμενες δεκαετίες, μια νέα εφαρμογή μετασχηματισμού έχει δημιουργηθεί από ερευνητές του MIT-IBM Watson AI Lab, η AI Portraits, στην οποία χρησιμοποιούνται δεδομένα από δεκάδες χιλιάδες έργα ζωγραφικής από την Αναγέννηση μέχρι τη σύγχρονη εποχή.

Μέσα από εξαιρετικά περίπλοκες διαδικασίες αναπαράγονται πορτραίτα με διαφορετικά στυλ και επίπεδα αφαίρεσης. Η τελική δε εικόνα που θα λάβει ο χρήστης έχει διασταυρωθεί με 45.000 έργα ζωγραφικής προκειμένου να αναπαραχθεί.

Τα αποτελέσματα είναι πράγματι εκπληκτικά, καθώς οι χρήστες ανεβάζουν τις φωτογραφίες τους για να δουν πώς θα μοιάζουν αν είχαν ζωγραφιστεί από τον…Ρέμπραντ ή τον Τιτσιάνο!

Η πολιτική απορρήτου του ιστοτόπου βεβαιώνει ότι μπορείτε να ανεβάσετε τη φωτογραφία σας χωρίς να ανησυχείτε για τη δημοσίευσή της, καθώς διαγράφεται μετά την επεξεργασία της.

Το Face App και το AI Portraits δεν είναι οι μοναδικές εφαρμογές μετατροπής φωτογραφιών. Κατά καιρούς εμφανίζονται διάφορες στο διαδίκτυο, όμως αυτές είναι οι πιο πετυχημένες με τα πιο αληθοφανή αποτελέσματα μέχρι στιγμής.

Νάνσυ Χαλκοπούλου
Υπεύθυνη Τεκμηρίωσης, Skywalker.gr

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn