koinoniaHobby2907.jpg

Πρωτότυπα εκπαιδευτικά παιχνίδια γνωριμίας με τον θαυμαστό κόσμο των ναυαγίων για μικρούς και μεγάλους διοργανώνουν φέτος ο δήμος Αλοννήσου και η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων. Το πρώτο υποβρύχιο μουσείο, το ναυάγιο της Περιστέρας, περιμένει να υποδεχτεί τους αυτοδύτες από τις 3 Αυγούστου 2020. Παράλληλα όμως ο κόσμος της ενάλιας αρχαιολογίας είναι πολύ πλούσιος και περιμένει όλους να τον ανακαλύψουν, είτε είναι δύτες είτε όχι. Στην κατεύθυνση αυτή θα βοηθήσει η ευρηματική μουσειοβαλίτσα «Αρχαιολόγοι στα βαθιά», που δημιουργήθηκε με τη χρηματοδότηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Bluemed» και τη συνεργασία της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

To πρόγραμμα έχει ως εξής:

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020: 18:00 στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αρχαιολόγοι στο βυθό» για μαθητές-τριες Δ’ δημοτικού ως Γ’ γυμνασίου.

Παρασκευή 31 Ιουλίου: 10:00 στο δημαρχείο, παρουσίαση της μουσειοβαλίτσας σε εκπαιδευτικούς, 11:30 στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, Πατητήρι, εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αρχαιολόγοι στο βυθό» για τους μαθητές που παρακολουθούν το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης του δήμου Αλοννήσου.

Κυριακή 2 Αυγούστου: 10:30 στο Κέντρο Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Κοινού, Χώρα Αλοννήσου, εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αρχαιολόγοι στο βυθό» για μαθητές-τριες από Δ’ δημοτικού ως Γ’ γυμνασίου, 12:00 στο Κέντρο Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Κοινού, Χώρα Αλοννήσου, εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αρχαιολόγοι στο βυθό» για ενήλικες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn