poliko_tanker.jpg

Ολοκληρώθηκε στην Κίνα η κατασκευή του πρώτου αρκτικού τάνκερ υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), το οποίο ονομάζεται «Boris Sokolov» και θα μπορεί να σπάει στρώματα πάγου με πάχος 1,8 μέτρα λειτουργώντας σε θερμοκρασίες κάτω των -50 βαθμών Κελσίου. Το πλοίο, κλάσης Arc7, έχει χωρητικότητα 44.500 τόνους και σύντομα θα παραδοθεί στον Έλληνα ιδιοκτήτη του, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας China Daily. Στο παρελθόν, τάνκερ αντίστοιχης κλάσης μπορούσαν να πλεύσουν στην Αρκτική μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του «Boris Sokolov», όμως, θα του επιτρέψουν να συνεχίσει τις μεταφορές και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Τον περασμένο Νοέμβριο οι εταιρίες Novatek Gas και Power Asia Pte Ltd, θυγατρική της ρωσικής εταιρίας παραγωγής αερίου Novatek, έκαναν την πρώτη παράδοση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) μέσω της Yamal LNG στην κινεζική εταιρία China National Offshore Oil Corporation (CNOOC). Το 2017 η Κίνα αναδείχθηκε η δεύτερη χώρα με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αερίου, λόγω προγράμματος που εισήγαγε ώστε τα νοικοκυριά να αντικαταστήσουν τη χρήση άνθρακα με το φυσικό αέριο.

Sputnik Eλλάδας

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn