ingred.io.jpg

Η ελληνική πρωτοπόρα πατέντα «Ingred.io», εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, πρόκειται να συμμετάσχει στον παγκόσμιο τελικό του Chivas Venture τον Μάιο στο Άμστερνταμ, διεκδικώντας μέρος από τη χρηματοδότηση ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων ανάμεσα σε διαγωνιζόμενους από 20 χώρες. Η εφαρμογή, όπως περιγράφει η δημιουργός της χημικός κα Ζωή Κουρνιά και η ομάδα της, δίνει τη δυνατότητα στο καταναλωτικό κοινό να ενημερώνεται για το πόσο ασφαλή είναι τα τρόφιμα που αγοράζουμε ή τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε, αρκεί να φωτογραφίσουμε την ταμπέλα της συσκευασίας με τα συστατικά και να τη στείλουμε στην «Ingred.io». Έτσι, ενημερωνόμαστε άμεσα για πιθανή επικινδυνότητα που αφορά σε αλλεργίες, τοξικότητα, καρκίνο ή ερεθισμούς.

«Μέσα σε ενάμιση χρόνο που λειτουργεί η εφαρμογή, την έχουν κατεβάσει 33.000 χρήστες απ’ όλο τον κόσμο. Δεν γνωρίζουμε πώς έγινε αυτό, ακόμη αναρωτιόμαστε πώς διαδόθηκε τόσο πολύ σε τόσο λίγο χρόνο», δηλώνει η κα Κουρνιά. Στην αρχή τα μέλη της εξαμελούς ομάδας έφτιαξαν την εφαρμογή για τον εαυτό τους: τους ενδιέφερε τι τρώνε. Την ανέβασαν πιλοτικά στο διαδίκτυο και το κοινό τη βρήκε μόνο του, μάλλον χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά, όπως «τοξικότητα τροφίμων».

«Η ανάγκη του κόσμου να ενημερωθεί είναι τεράστια», εξηγεί η δημιουργός της πρωτοπόρας εφαρμογής, «και αυτό αποκαλύπτεται από την επισκεψιμότητα που έχουμε. Υπάρχει φόβος για τα συστατικά των τροφίμων, καθώς πολλά έχουν συνδεθεί με ασθένειες», προσθέτει η κα Κουρνιά.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn