tehnologia208.jpg

Στην ανάπτυξη εφαρμογής σε κινητά τηλέφωνα για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των καιρικών συνθηκών από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) αλλά και την κατηγορία κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προχώρησε η περιφέρεια Αττικής.

Η εφαρμογή, η οποία αναπτύχθηκε από υπάλληλο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, έχει ήδη αναρτηθεί στο Google Play Store, στον σύνδεσμο https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dpap.pattweatherapp υπό την επωνυμία «CivilAttica» ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν από όποιο πολίτη επιθυμεί, αφού την «κατεβάσει» σε κινητή συσκευή με λειτουργικό σύστημα Android.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ενημερώσεις για τις αναμενόμενες καιρικές συνθήκες και ο ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που αναρτάται αφορούν όλη την επικράτεια. Ο αντιπεριφερειάρχης για θέματα πολιτικής προστασίας έχει ήδη ενημερώσει σχετικά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ειδικότερα, η εφαρμογή, εφόσον υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, αναπαράγει αυτούσια αφενός το κείμενο των καθημερινών τακτικών προγνώσεων (δύο ημερών της ΕΜΥ) και των έκτακτων όταν υπάρχουν, αφετέρου τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς. Επιπλέον, η εφαρμογή μέσω της ιστοσελίδας της περιφέρειας Αττικής παρέχει στον χρήστη ενημερωτικό υλικό και ανακοινώσεις με οδηγίες αυτοπροστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα, φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές, καθώς και τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn