epixeirimatikotita_oct13b.jpg

 

Τα πρώτα 400 δημόσια σχολεία που θα υλοποιήσουν το μαθητικό project επιχειρηματικότητας για εφήβους θα πάρουν ως δώρο ένα laptop από το JA Greece και οι νικήτριες ομάδες θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα!

Οι εγγραφές ξεκινούν σήμερα!

Το Junior Achievement Greece, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης λόγω κορονοϊού, δωρίζει από ένα laptop στα πρώτα 400 δημόσια γυμνάσια/λύκεια που θα υλοποιήσουν το εκπαιδευτικό project επιχειρηματικότητας «Μαθητική εικονική επιχείρηση 2021».

«Κύριο μέλημά μας είναι να υλοποιηθεί το project αυτή τη σχολική χρονιά σε συνθήκες ασφάλειας και απρόσκοπτης επικοινωνίας του καθηγητή με τη μαθητική ομάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που εξασφαλίσαμε και δωρίζουμε από ένα laptop στα πρώτα 400 σχολεία που θα υλοποιήσουν τη “Μαθητική εικονική επιχείρηση”», δήλωσε ο πρόεδρος του JA Greece Μάρκος Βερέμης και συνέχισε: «Είναι εντυπωσιακό και ελπιδοφόρο ότι, παρά τις δυσκολίες, εκατοντάδες έφηβοι σε όλη την Ελλάδα είναι γεμάτοι έξυπνες ιδέες και θέλουν περισσότερο από ποτέ να δημιουργήσουν το δικό τους καινοτόμο προϊόν, να το παρουσιάσουν στις μαθητικές εμπορικές εκθέσεις του JA Greece και να διεκδικήσουν βραβεία. Πολλοί μαθητές και  μαθήτριες είχαν ήδη προσεγγίσει από το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς τους καθηγητές τους, δηλώνοντας την επιθυμία τους να πάρουν μέρος φέτος στο πρόγραμμα», τόνισε ο κ. Βερέμης.


Το project «Mαθητική εικονική επιχείρηση» του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού Junior Achievement Greece απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες από 15 έως και 18 ετών (Γ’ γυμνασίου έως και Γ’ λυκείου) και προσφέρεται δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια της Ελλάδας. 
 
Οι αιτήσεις για τη νέα σχολική χρονιά ξεκίνησαν στις 6 Οκτωβρίου 2020 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα http://jagreece.org/registrations.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την έγκριση και την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και η εγγραφή γίνεται από τον καθηγητή του κάθε σχολείου που θα αναλάβει να υλοποιήσει το project σε συνεργασία με το JA Greece.

Κάθε χρόνο η μαθητική εικονική επιχείρηση που κατακτά το πρώτο πανελλαδικό βραβείο εκπροσωπεί την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του Junior Achievement Europe, στον οποίο συμμετέχουν 40 μαθητικές «επιχειρήσεις» από όλη την Ευρώπη.

Για τη σχολική χρονιά 2020-21 θα δοθούν και χρηματικά έπαθλα. Η ομάδα που θα κερδίσει το πρώτο πανελλαδικό βραβείο θα κερδίσει 3.000 ευρώ, η δεύτερη 2.000 ευρώ και η τρίτη 1.000 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Μαρία Γιαννέτου 
Δημοσιογράφος, Διευθύντρια Επικοινωνίας ΣΕΝ/JA Greece
6932 192633, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn