Fb.live.7.jpg

Πέμπτη,1 Ιουλίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα ξεχωριστό live με δύο σημαντικές προσωπικότητες που διακρίνονται για τη δράση τους, τις κ. Μαρία Συρεγγέλα, υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, και Γιάννα Χορμόβα, γενική γραμματέα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής Ισότητας των Φύλων, τις οποίες θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε.

Προερχόμενες από τον χώρο της πολιτικής και της ηγεσίας και έχοντας χαράξει τη δική τους ιδιαίτερη πορεία η καθεμιά, θα συζητήσουν για μια σειρά από επίκαιρα ζητήματα, όπως η προαγωγή της ισότητας των φύλων, η γυναικεία επιχειρηματικότητα και η θέση της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχει και η κ. Γεωργία Κ. Παράσχου, Διευθύντρια Πολιτισμού και Νεολαίας Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Η ομιλία θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της επίσημης σελίδας του οργανισμού Women Do Business στο Facebook, στο ακόλουθο link: https://m.facebook.com/womendobusiness.eu/

Λίγα λόγια για τις ομιλήτριές μας

Η Μαρία Συρεγγέλα είναι υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας. Διετέλεσε γενική γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι τον Ιανουάριο του 2021 και είναι αντιπρόεδρος των Γυναικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPPWomen). Ήταν αντιπρόεδρος του ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών Θεμάτων Ισότητας) από το 2013 έως και τον Μάρτιο του 2015. Διετέλεσε, επίσης, αντιπρόεδρος του YEPP (Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) από το 2001 έως το 2005 και εκπρόσωπος του YEPP στο Western Balkan Democracy Initiative και στο Southeastern European Forum την ίδια περίοδο, ενώ υπήρξε μέλος του Ε.Γ. της ΟΝΝΕΔ ως υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων από το 2001-2004 και στην Κ.Ε. από το 1998-2005. Η Μαρία Συρεγγέλα έχει υπηρετήσει σε νευραλγικές θέσεις τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα με ειδίκευση κυρίως σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Υπηρεσιών για Στελέχη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διπλωματική εργασία στην Πολιτική και Στρατηγική της Νέας Δημόσιας Διοίκησης (New Public Management). Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και τουρκικά. Η Μαρία Συρεγγέλα είναι παντρεμένη με τον Φώτη Κυριακόπουλο, πολιτικό μηχανικό, και μητέρα δύο παιδιών, του Βασίλη και του Κωνσταντίνου.

 Η Γιάννα Χορμόβα είναι διοικητικός επιστήμονας και εμπειρογνώμων δημοσίων πολιτικών. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πτυχίο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης), καθώς και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Δημόσια Διοίκηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Οργάνωση και Διοίκηση Μουσείων από το University of Leicester με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Διετέλεσε διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης από το 2019. Έχει εργαστεί ως γενική γραμματέας του δήμου Καρπενησίου από το 2014 έως το 2019 και στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης από το 2010 έως το 2014. Διετέλεσε, επίσης, επιστημονική συνεργάτης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από το 2002 έως το 2007. Υπήρξε συνεργάτης στη Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων το 2009 και βοηθός επιμελήτρια στο Αshmolean Museum της Οξφόρδης το 1998. Μιλά αγγλικά και ιταλικά, και στο πλαίσιο της επιστημονικής της δραστηριότητας έχει εκπονήσει μελέτες και άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά. Γεννήθηκε το 1973 στο Καρπενήσι. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών, της Εβίνας και του Σταύρου.

Η Γεωργία Παράσχου είναι απόφοιτος της Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού του Cardiff Metropolitan University. Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων επικοινωνίας και digital marketing. Κατέχει τιμητική θέση ως η νεότερη Διευθύντρια Πολιτισμού και Νεολαίας στον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων με ευρύ φάσμα κοινωνικού και πολιτιστικού έργου. Έχει διατελέσει στέλεχος επικοινωνίας σε κορυφαίες ιδιωτικές επιχειρήσεις της Ελλάδας, καθώς και σύμβουλος επικοινωνίας στο Γραφείο Τύπου του τ. υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρήγορη Ζαριφόπουλου. Σήμερα είναι σύμβουλος επικοινωνίας και ενημέρωσης στο Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Σας περιμένουμε.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn