wdb.jpg

 

Το Enterprise Europe Network και η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Women Do Business συνδιοργανώνουν μια σειρά από δωρεάν, δια ζώσης Workshops, στις 11 & 20/12 ώρες 18:00-21:00, για 40 συμμετέχοντες/ουσες στο "H2bHub", Κορωναίου 14,  στο Ηράκλειο, Κρήτης, υπό την αιγίδα του του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Το πρώτο Δωρεάν Δια Ζώσης Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου και ώρες 18.00-21.00 στο H2BHub. Καθε σεμινάριο αποτελείται από δύο εισηγήσεις από εισηγητές με μεγάλη εμπειρία στον κόσμο των επιχειρήσεων.

1η θεματική: "Γυναίκες: Ο δρόμος προς την ηγεσία” με εισηγήτρια τη Δέσποινα Λιμνιωτάκη: Ψυχολόγο και  Συνιδρύτρια και Πρόεδρο της Συνεταιριστικής Επιχείρησης "The Healing Tree".

Η ομιλία της Δέσποινας θα αποτελέσει ένα βιωματικό εργαστήρι όπου θα εξετάσουμε από κοινού τα εμπόδια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στο δρόμο προς την ηγεσία. Στο τέλος, η ίδια θα προτείνει κάποιες διεξόδους ώστε να τις ξεπεράσουμε.

2η θεματική: “Οικονομικό management της επιχείρησης σου: Γίνε επιδέξιος manager! ” με εισηγήτρια την Αριστέα Ξυλούρη: Financial Manager Controller στη "Med Hotels Greece".

Στην εισήγησή της η Αριστέα, θα παρουσιάσει τις βασικές αρχές για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα αναλύσει τον όρο «management reporting», την ορθή λήψη αποφάσεων και την διοίκηση των ανθρωπίνων πόρων. Τέλος, θα αναφερθεί στις δεξιότητες που χρειάζεται ένας/ μια manager, ώστε να είναι επιτυχημένος και να καθοδηγήσει την επιχείρηση του στην επίτευξη των στόχων της.

Το δεύτερο Δωρεάν Δια Ζώσης Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου και ώρες 18.00-21.00 στο H2Bhub, στο οποίο θα αναπτυχθούν οι παρακάτω δύο θεματικές:

1η θεματική:Marketing & Brand Awarenessμε εισηγητή τον Μιχάλη Τζαγκαράκη, Υπέυθυνο Marketing & Επικοινωνίας στα Super Market “Χαλκιαδάκης”

2η θεματική: “Γυναίκα Ηγέτιδα: A Success Story με εισηγήτρια την Τζίνα Τσαντρίζου, Co-founder & CEO του “Super Creta Gas-ΚΟΥΜΟΥΛΑΣ ΑΕ” & “Super Creta Group”

Για να δηλώσετε συμμετοχή στα δια ζώσης σεμινάρια επισκέψου αυτόν τον σύνδεσμο: tinyurl.com/tnp5feuu .

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τη διά ζώσης παρακολούθηση και θα χρειαστεί να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα για να είσαι ένας-μία από τις 40 πρώτους-ες που θα εξασφαλίσουν τη θέση τους! Θα υπάρξει δυνατότητα παρακολούθησης και μέσω Live Streaming για όσες-ους είστε μακριά.

Σε όλους-ες τους συμμετέχοντες-ουσες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης!

Στον χώρο διεξαγωγής των σεμιναρίων, θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα απ' την Πολιτεία μέτρα ασφαλείας για τον Covid-19.

Στο τέλος, θα σας περιμένουν ξεχωριστά δώρα και networking event με finger food & ποτό.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά:

  • Το Enterprise Europe Network για τη συνδιοργάνωση των σεμιναρίων και το H2bHub για την φιλοξενία.
  • Την επιχειρηματία Τζίνα Τσαντρίζου από την "SUPER CRETA GAS - ΚΟΥΜΟΥΛΑΣ ΑΕ" & Super Creta Group για την υποστήριξη της στην γυναικεία επιχειρηματικότητα.
  • Τα "Super Markets ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ" που είναι πάντα δίπλα στο έργο μας και στην Κοινωνία των Πολιτών.
  • Την "KOUVIDIS" που άνοιξαν την πόρτα τους εγκάρδια και στηρίζουν κάθε θετική αλλαγή.
  • Την Σύμβουλο του Προγράμματος Mάγδα Κατόπη.
  • Το Κρητικό Αργαστήρι.
  • To Profile Photography.
  • Το κατάστημα 4 Εποχες Εν Οικω.
  • Toν Γιώργο Χαραλάμπη για το live Streaming.
  • Τον Στέλιο Λιανδράκη από το καταστημα Input-Οutput

Χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν δυνατό και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε θερμά! Είμαστε σίγουροι πως θα είναι δίπλα μας και στις επόμενες δράσεις μας!

Λίγα λόγια για τις εισηγήτριές μας:

Δέσποινα Λιμνιωτάκη: Η Δέσποινα Λιμνιωτάκη σπούδασε Παιδαγωγικά (Νηπιαγωγός) και Ψυχολογία και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Kent στην Κοινωνική Ψυχολογία, στον κλάδο που ονομάζεται Ομαδικές διεργασίες και Διομαδικές σχέσεις (Group Processes and Intergroup Relations). Παράλληλα, εκπαιδεύτηκε πάνω στη διαχείριση απώλειας (grief counseling) και στην Ιατρική Ψυχολογία.

Είναι συνιδρύτρια και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης The Healing Tree, μιας κοινότητας που σχεδιάστηκε με σκοπό την παροχή υπηρεσιών κοινωνικού – προνοιακού χαρακτήρα σε ομάδες πληθυσμού που υποφέρουν από ψυχικές νόσους και χρειάζονται στήριξη και βοήθεια (www.healingtreecommunity.com). Ανάμεσα σε άλλα, στόχοι της The Healing Tree Κοιν.Σ.Επ είναι η εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ψυχική υγεία, την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας αλλά και την καλλιέργεια δεξιοτήτων διαχείρισης καθημερινών κρίσεων. Η The Healing Tree Κοιν.Σ.Επ επιδιώκει να συνδράμει στην άρση των προκαταλήψεων και των στερεότυπων ιδεών για τη ψυχική νόσο και τους ψυχικά πάσχοντες ενώ εργάζεται για την καλλιέργεια ενός ισχυρού ανθρώπινου δικτύου αλληλεγγύης και συνεργασίας για την ψυχική υγεία.

Εργάζεται ως ιδιώτης Ψυχολόγος και Σύμβουλος Ομάδων και συνεργάζεται με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς στη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων ή ημερίδων. Το 2013 έγινε leader της διαδικτυακής ομάδας Lean In Greece (www.leanin.org )) που βοηθάει στην ενδυνάμωση και δικτύωση γυναικών ενώ το 2015 έγινε συνιδρύτρια του ελληνικού τμήματος  του Δικτύου για την Ισότητα των Φύλων (ALDE Party Gender Equality Network) του κόμματος των Ευρωπαίων Φιλελεύθερων στην Ελλάδα, με στόχο τη στήριξη των γυναικών που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά και στην υποστήριξη της συμμετοχής τους στη δημόσια σφαίρα. Έως σήμερα, λειτουργεί ως μέντορας για τις ομάδες WomenOnTop και τον οργανισμό FoundIt.

Είναι συγγραφέας των βιβλίων Ζήτημα Ζωής και Θανάτου, ο φόβος θανάτου, η διεργασία πένθους και το κυνήγι της ευτυχίας στην καθημερινή ζωή (Ίτανος 2008), Πάμε ένα ταξιδάκι;  (The Healing Tree project, 2018), Ξαναγράφοντας την Ιστορία της Ζωής σου (The Healing Tree project, 2019).  Έχει γράψει την εισαγωγή  Η λειτουργία του συμβολισμού και η θεραπευτική διαδικασία της αποκρυπτογράφησης των συμβόλων στο Άσμα Ασμάτων στο βιβλίο του Χριστόφορου Αρβανίτη Ας με γεμίσουνε τα χείλη σου φιλιά (Αρμός, 2020), έχει μεταφράσει το Διαφήμιση σε μια Ελεύθερη Κοινωνία των Ralph Harris και Arthur Seldon για τις εκδόσεις Φιλελεύθερος (2020), και είχε συμμετοχή στην συλλογή ιστοριών ενδυνάμωσης γυναικών Είμαι Επικίνδυνη (Key Books, 2021).

Αριστέα Ξυλούρη: Η Αριστέα Ξυλούρη είναι μία γυναίκα με πολυετή́ εμπειρία στον τομέα των επιχειρήσεων. Είναι οικονομολόγος και εργάζεται ως Financial Control Manager στη Med Hotels Greece. Παράλληλα έχει διατελέσει Υπεύθυνη Μάρκετιγκ στο TEDxAnogeia και είναι μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn