epixeirhmatikothta-koinwnia.jpg

 

Ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.) , στην προσπάθειά του να βοηθήσει τα θύματα κακοποίησης ώστε να δράσουν και να αλλάξουν την κατάσταση που βιώνουν, δημιούργησε το νέο website ενημέρωσης kamiamoni.gr.

Σε ανακοίνωσή του, ο σύνδεσμος υπογραμμίζει ότι ασχολείται οργανωμένα με την οικονομική ενδυνάμωση θυμάτων έμφυλης βίας από το 2016, ενώ παράλληλα διεκδικεί επί μία δεκαετία να υιοθετηθούν δράσεις οικονομικής ενδυνάμωσης των θυμάτων έμφυλης βίας προς όλες τις κυβερνήσεις.

Μέσω του νέου website ενημέρωσης kamiamoni.gr, σκοπός είναι η ενημέρωση για τη βία και τις διάφορες μορφές της, ώστε να μπορούν να αναγνωριστούν και να καταπολεμηθούν. «Σημαντικός πυλώνας της δράσης #kamiamoni είναι η έμπρακτη υποστήριξη των γυναικών σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα, όπως η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης, στέγης και φιλοξενίας, οικονομικής ενδυνάμωσης μέσω εύρεσης εργασίας και επικοινωνίας με επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων από το δίκτυο εθελοντών και συνεργατών του Σ.Ε.Γ.Ε.» δήλωσε η πρόεδρος του συνδέσμου Λίνα Τσαλταμπάση.

«Τα θύματα έμφυλης βίας και κυρίως τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, αν δεν σταθούν στα πόδια τους οικονομικά, έχουν μεγάλη πιθανότητα να γυρίσουν στον κακοποιητή τους», δηλώνει η οικονομική επόπτης του συνδέσμου Χριστίνα Βρακά. 

Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία #kamiamoni έρχεται συμπληρωματικά με τις παρεχόμενες από το κράτος υπηρεσίες στήριξης των κακοποιημένων γυναικών, για να ενισχύσει τη λειτουργία των κρατικών δομών και να δώσει τη λύση σε όσες γυναίκες φοβούνται ή διστάζουν να προχωρήσουν σε επίσημη καταγγελία.

Μέχρι σήμερα, ο Σ.Ε.Γ.Ε. έχει υποστηρίξει 104 γυναίκες μέσω προγραμμάτων κοινωνικής και οικονομικής ενδυνάμωσης, έχει εκπαιδεύσει και ενημερώσει 82 γυναίκες μέσω προγραμμάτων mentoring και έχει στηρίξει 5 γυναίκες που βρέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προσφέροντας στέγη, σίτιση και προστασία. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn