thumbnail.png

 

Οι νικήτριες ιδέες Citree, R.S.P. (Revolutionary Solar Protector), Middle Earth Resort, Cricketro και 3GC θα λάβουν έπαθλα από το ΔΕΔΔΗΕ, το HAEC, το Delphi Economic Forum, τη Microsoft, τη BIKEWISE, το efood και το Envolve Entrepreneurship.

Οι 10 ομάδες παρουσίασαν τα εγχειρήματά τους κατά τη διάρκεια ζωντανής ψηφιακής μετάδοσης της τελετής βράβευσης.

Αθήνα, 4 Απριλίου 2022 –  Την Κυριακή, 3 Απριλίου, το Envolve Entrepreneurship ανακοίνωσε τους πέντε νικητές του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη,  ενός διαγωνισμού που συγκέντρωσε ενδιαφέρον και αιτήσεις από σχολεία όλης της Ελλάδας. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κάτω από τον πυλώνα της εκπαίδευσης του Envolve Entrepreneurship, του οργανισμού που στηρίζει σταθερά την καινοτόμο επιχειρηματικότητα από το 2012, έχοντας συμπληρώσει μια δεκαετή παρουσία στο ελληνικό οικοσύστημα των startups και της καινοτομίας.

Η ψηφιακή τελετή βράβευσης μεταδόθηκε ζωντανά μέσα από τα κανάλια Facebook (https://bit.ly/3LBAWuq) και YouTube (https://bit.ly/3J4FsQo) του Envolve, όπου παρουσίασαν τα εγχειρήματά τους οι 10 ομάδες των φετινών φιναλίστ από Αττική, Κεφαλονιά, Κω, Κρήτη, Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Καβάλα. Οι φετινοί νικητές του διαγωνισμού είναι οι: Citree, R.S.P. (Revolutionary Solar Protector), Middle Earth Resort, Cricketro και 3GC. Οι ιδέες των νικητών περιλαμβάνουν εγχειρήματα που αφορούν αειφόρα προϊόντα και υπηρεσίες για την καθημερινότητα, τη διατροφή, τις βιώσιμες πόλεις, τον τουρισμό, την εκπαίδευση, τους σταθμούς φόρτισης και την εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων.

Στην τελετή βράβευσης απηύθυναν χαιρετισμό η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Νίκη Κεραμέως, καθώς και  ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  κ. Χρίστος Δήμας.

Η Υπουργός Παιδείας, κα. Νίκη Κεραμέως, δήλωσε: «Είναι πολύ μεγάλη χαρά να είμαι σήμερα μαζί σας στην τελετή βράβευσης του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη. Θα ήθελα να συγχαρώ όλες και όλους τις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό καθώς και τις 10 ομάδες που κατάφεραν να ξεχωρίσουν ανάμεσα στις 112 που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.  Στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θεωρούμε μείζονος σημασίας το αειφόρο μοντέλο ζωής και οικονομικής ανάπτυξης που εντάσσεται σε αυτό τον διαγωνισμό. Γι’ αυτό έχουμε εντάξει ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος, με την προστασία από την κλιματική αλλαγή, με την οικολογική συνείδηση, και αυτό γίνεται οριζοντίως, σε όλα τα προγράμματα σπουδών στο σχολείο, αλλά και μέσα από τα εργαστήρια δεξιοτήτων, τα οποία έχουν εισαχθεί από την φετινή σχολική χρονιά σε όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια της χώρας. Και αυτό γιατί θεωρούμε ότι η περιβαλλοντική συνείδηση και εκπαίδευση πρέπει να γίνει τρόπος ζωής από τις πιο μικρές ηλικίες. Εύχομαι κάθε επιτυχία στις ομάδες που θα παρουσιάσουν live τις ιδέες τους και καλή πρόοδο. Σας ευχαριστώ πολύ.»

 

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Χρίστος Δήμας, δήλωσε: «Κανένας δεν μπορεί να εμποδίσει τις μαθήτριες και τους μαθητές να πετύχουν αυτό που ονειρεύονται. Κάποιες από τις μεγαλύτερες, καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες που εξελίχθηκαν σε εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας, ξεκίνησαν από νέες και νέους πολύ νεαρής ηλικίας, ακόμα και από μαθητές λυκείου. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό καινοτομίας, στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για την υποστήριξη και φυσικά στην Envolve για την εξαιρετική διοργάνωση.» 

Η τελετή φιλοξένησε ως ομιλητές και κριτές, εκπροσώπους της επιχειρηματικότητας και της αειφόρου ανάπτυξης: τον κ. Δημήτρη Παζαΐτη, Γενικό Διευθυντή Στρατηγικής & Μετασχηματισμού του ΔΕΔΔΗΕ, τον κ. Λεωνίδα Τζώνη, Executive Vice President & CFO του Hellenic American College και Vice Chair of the Board, Hellenic American Union, τον κ. Μιχαήλ Σκούλλο, Ομότιμο Καθηγητή, Επικεφαλής Έδρας & Δικτύου UNESCO για τη Διαχείριση & Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη στη Μεσόγειο στο ΕΚΠΑ, Πρόεδρο του Μεσογειακού Γραφείου Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (MIO-ECSDE) και Συντονιστή MEdIES, την κα. Χριστίνα Δεληγιάννη, Υπεύθυνη Δημόσιας Πολιτικής, Ινστιτούτο Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO), την κα. Αγγελική Σαββίδου, Personal and Business Finance Consultant, Finance Lady, την κα. Έλενα Ζαγλαρίδου, Education Future Skills Development Lead, Microsoft Central Eastern Europe, και τον κ. Αλέξανδρο Νούσια, Country Director του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα.

Η βράβευση των νικητών πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του ΔΕΔΔΗΕ, του HAEC και του Delphi Economic Forum ως Sustainability Leaders, της BIKEWISE ως Sustainability Partner, της Microsoft ως Education Leader, της efood ως Supporter και του Envolve Entrepreneurship.

Συγκεκριμένα, η ομάδα Citree θα λάβει ένα εκπαιδευτικό ταξίδι πέντε ατόμων στις Η.Π.Α., χορηγία του ΔΕΔΔΗΕ και του Envolve Entrepreneurship, καθώς και μία πλήρη υποτροφία φοίτησης (100% απαλλαγή διδάκτρων) από το Hellenic American College. Η ομάδα R.S.P. (Revolutionary Solar Protector) θα λάβει μια εκπαιδευτική εκδρομή́ πέντε ατόμων, τεσσάρων ημερών στην περιοχή́ του Ζαγορίου, χορηγία της BIKEWISE, και μία μερική υποτροφία φοίτησης (50% απαλλαγή διδάκτρων) από το Hellenic American College. Η ομάδα Middle Earth Resort θα λάβει  επιταγή για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, χορηγία της Envolve, καθώς και μία μερική υποτροφία φοίτησης (50% απαλλαγή διδάκτρων) από το Hellenic American College. Η ομάδα Cricketro με την καλύτερη  παρουσίαση (elevator pitch) και η ομάδα 3GC που έλαβε το βραβείο κοινού, θα κερδίσουν κουπόνια διατροφής, έπαθλα από την efood. Τέλος, όλες οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν  στο AI Training Camp, μία χορηγία της Microsoft.

Έπειτα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε, οι ομάδες Citree, Cricketro και Middle Earth Resort θα παρακολουθήσουν ζωντανά το Delphi Economic Forum, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες ψηφιακά, μια χορηγία του Delphi Economic Forum.

Ο Αλέξανδρος Νούσιας, Διευθυντής του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα,  δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι για όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στο φετινό μαθητικό διαγωνισμό μας. Οι μαθήτριες και οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων, μας απέδειξαν και πάλι μέσα από τις ζωντανές παρουσιάσεις των ιδεών τους, ότι η επιχειρηματικότητα και η δημιουργικότητα δεν έχουν ηλικία. Μέσα από την προετοιμασία και τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό μας, αναγνώρισαν την αξία της ομαδικότητας, της δημιουργικότητας, της κριτικής σκέψης, της σωστής διαχείρισης χρόνου και της προσήλωσης στον στόχο. Κατάφεραν ουσιαστικά να καλλιεργήσουν επιχειρηματικές δεξιότητες, το σημαντικότερο εφόδιο για ένα λαμπρό επιχειρηματικό μέλλον, εφόσον επιλέξουν ένα τέτοιο μονοπάτι. Είμαστε ευγνώμονες απέναντι σε όλους τους μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες που μας εμπιστεύτηκαν και υπήρξαν συνοδοιπόροι μας σε αυτό το ταξίδι, μέσα στο χώρο του επιχειρείν. Εμπνεόμαστε από τη νέα γενιά εν δυνάμει επιχειρηματιών, που θέτουν σε πρωταγωνιστικό ρόλο την καινοτομία και την αειφορία. Ο δεύτερος κύκλος έκλεισε με 112 αξιέπαινες συμμετοχές. Για εμάς, όλες οι ομάδες είναι νικήτριες και ανυπομονούμε για την έναρξη του επόμενου διαγωνισμού.»

Οι νικητές του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη, είναι οι εξής:

1η θέση: Citree, από το 4ο Γενικό Λύκειο Ζωγράφου,

2η θέση: R.S.P. (Revolutionary Solar Protector), από το Γενικό Λύκειο Φιλοθέης

3η θέση: Middle Earth Resort, από το Γενικό Λύκειο Αντιμάχειας, Κως

Βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης: Cricketro, από το 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας

Βραβείο Κοινού:  3GC, από το 2ο Γενικό Λύκειο Θέρμης “ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ” Θεσσαλονίκης

Μπορείτε να δείτε τις επιχειρηματικές ιδέες των 10 φιναλίστ εδώ: https://greece.envolveglobal.org/el/education/top10

Ο μαθητικός διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου  Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης), της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, του Δήμου Κηφισιάς, του Δήμου Βέροιας, του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, του Δήμου Νέας Σμύρνης και του Δήμου Ορεστιάδας.

Το MEdIES, το Open Coffee Heraklion, το POS4work, το Women Do Business, οι Global Shapers, η ATRAKTOS, το EPLO, το Xanthi Tech Lab, το Youth Entrepreneurship Club, το Bizrut, το Skywalker, το Startup Greece, το Uni.ties και ο ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ, στηρίζουν επικοινωνιακά το μαθητικό διαγωνισμό (Community Partners).

 

Σχετικά με το Envolve Entrepreneurship:

Το Envolve Entrepreneurship είναι ένας οργανισμός στήριξης της επιχειρηματικότητας, που ιδρύθηκε από το Libra Group και παρέχει πόρους, εκπαίδευση και προγράμματα βράβευσης για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα παγκοσμίως. Ο οργανισμός ενσωματώνει τα πρώην Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΗΕΑ) και Αμερικανικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΑΕΑ) – προγράμματα τα οποία έχουν αναδείξει 64 νικητές από το 2012, υποστηρίζοντας τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και των Η.Π.Α. Αποσκοπώντας στη δημιουργία μιας παγκόσμιας κοινότητας όπου όλοι οι επιχειρηματίες μπορούν να ευημερήσουν και να αναπτυχθούν, το Envolve εργάζεται προς την ανάπτυξη και καλλιέργεια επιχειρηματικών οικοσυστημάτων, διασφαλίζοντας την άμεση διαθεσιμότητα υπηρεσιών επιχειρηματικής στήριξης προς όλους τους επιχειρηματίες.

Για να μάθετε περισσότερα για το Envolve, επισκεφθείτε το  https://greece.envolveglobal.org/el/

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn